M M M M

greg500

New member
M M M M

בעקבות שרשור הקפה מלפני שבוע ... בכדי שהקפה שאתם עושים יהיה איכותי צריך להקפיד על 4 מרכיבים עיקריים 1:Mאקינטה - מכונת הקפה שעליה אתם עובדים . צריכה להיות מכונה איכותית , שמספקת את הלחצים הדרושים הן בדוד והן בסטימר . כמובן שחובה להקפיד על הנקיון של הראשים ועל טמפרטורת עבודה נכונה בכדי להבטיח איכות אספרסו. 2: Mטחנה- חייבת להיות מכויילת . הטחינה חייבת להיות מדוייקת , להבטיח זרימה מדוייקת של האספרסו ויצירת הקרמה (ארומה ) והסמיכות הנכונות.מנה מדודה שלא משתנה (נע בין 7 ל 7.2 גר) 3:M תערובת הקפה - רוב החברות שמספקות את הקפה מציינות את הייחס של האראביקה\רובוסטה על גבי האריזה. אך בכדי שהקפה יהיה איכותי צריך להשתמשמ בזנים הנכונים שעברו קלייה מדוייקת ובעצם כך יוצרים את הטעם של האספרסו *אראביקה : נחשב לזן היותר איכותי גדל בעיקר באפריקה,דרום אמריקה, וג'מייקה. הפולים אובליים ומוארכים *רובוסטה : נחשב לזן היותר פשוט משמש בעיקר לנס קפה , קפה שחור ודילול תערובות אפרסו בכדי להוזיל עלויות. הפולים עגולים יותר וקטנים בהשואה לאראביקה. בתוך הזנים ישנה חלוקה לסוגים ויש אלפי וריאציות וסוגים שונים של קפה . שנובעים בעיקר מאיזור בו גדלו, עונת הקטיף וכו... * הזן הכי נחשב בעולם הקפה הוא: ג'מייקה בלו מאונטין . קפה סופר משובח גדל על הבלו מאונטין בג'מיקה בתנאי אקלים יחסית קיצוניים עם הבדלי טמפרטורה קיצוניים בין יום ולילה . קשה להשיג בארץ ואם כבר יש המחיר נע סביב 900 ש"ח לקילו. יצא לי לטעום . בהחלט זן משובח. ממליץ בחום לכל חובב אספרסו. 4:Mאנו: הבריסטה , הברמן .את\ה גם אם שלושת הקודמים מן הסוג הטוב ביותר כל זה לא שווה אם אין ידיים טובות שיועות לשלב את כל המרכיבים ולהוציא מהם את הקפה (אספרסו, הפוך) האיכותי ביותר . כאן נכנסת לתמונה המנטרה ששידר בזמנו שושו השועל - תרגול תרגול ותרגול. כמובן שהייתי ממליץ גם להעשיר את הידע התיאורטי שלכם בנוסף לשעות העבודה על המכונה . רק יוסיף * ברגע שאתם יודעים להכין קפה איכותי . הציורים הם כבר עניין של זמן . אני למדתי לצייר לבד . עבדתי בבית קפה וחלק מלימודיי עברתי בין בתי קפה והשוויתי את איכות הקפה ( לפני 4 שנים כשקפה בארץ היה ברמה של סחלע) . יום אחד קיבלתי הפוך יפה עם ציור של פרח עליו . מיד ניגשתי לברמן והתחלתי לתחקר אותו . התשובות היו בסגנון של : אני הברמן הכי טוב בעיר ולא מוכן לגלות כלום לאף אחד . אחרי שראיתי את התוצאה הסופית נותר לןי רק לגלות את הדרך . ובאמת תוך שבועות כבר יכלתי לעמוד איתו באותה הרמה. מי שרוצה ללמוד בסוף גם ילמד! מי שרוצה לשאול אותי שאלות מוזמן בפרטי מתנצל על האיטלקית שלי נהייתי חלוד עם השנים. יום טוב G
 

d s d s

New member
../images/Emo45.gif

מידע חשוב גם למי שמוציא רק 10 כוסות קפה ביום. ו.. G כשכתבת אחרי שושו השועל תרגול תרגול תרגול זה באמת נראה כמו תרנגול.. משהו ששועל יכתוב..
 
למעלה