mademoiselle nobs

• פותח הנושא holo
  • פורסם בתאריך

holo

New member
mademoiselle nobs

יש את השיר הזה בפומפיי שגילמור מנגן במפוחית ויש כלב מיילל. מישהו יודע על השיר זה, מאיפה הוא?

נדמה לי שהם לקחו כלב אחר לצילומים

ושמו - או שמה, יותר נכון - היה Mademoiselle Nobbs. הכלב המקורי מ-Meddle היה Seamus, כלבו של סטיב מאריוט.

holo

New member
אה..נחמד לדעת

למרות שב-Mademoiselle Nobbs אין שירה ויש נגינה במפוחית. בכל אופן אני מעדיך את seamus, שיר יפה מאוד!

בינג

New member
אם כבר אז כבר

מה באמת נסגר עם השיר הזה, הוא באמת נראה לי שיר כזה קצת מוזר לפלויד, לא לחשוב שהפ יכתבו... בלי קשר קצת למוזיקה, יש קטעים נחמדים עם הגיטרה המקצבים חמודים, אבל מה פשר המילים? I was in the kitchen Seamus , That's the dog, was outside... כאילו זה די מוזר לי... על מה השיר הזה? מה איתו? lol....

holo

New member
זה איזה קטע בלוז

לא נראה לי שלמילים יש משמעות חשובה, גילמור מספר סיפור קצר סגנון בלוז..זה דווקא קטע מגניב!

בינג

New member
חח סיפור?

שגילמור היה במטבח, הכלב היה בחוץ ובכה והשמש שקעה? חח, מתוחכם למדי

Seamus

זהו שיר הומוריסטי, שעושה שימוש במבנה קלאסי של שיר בלוז. לשירי בלוז (בעיקר בלוז דרומי, אקוסטי), היה מבנה מאוד נוקשה: כל בית היה מורכב משלוש שורות, כאשר שתי השורות הראשונות זהות. הנושאים היו בד"כ החיים הקשים של הדובר, הסבל שעובר עליו וכו' - כי אכן חייהם של השחורים בדרום ארה"ב היה קשה. הנה דוגמא:
I woke up this morning, my baby was gone I woke up this morning, my baby was gone I feel so bad, I'm all alone​
(מתוך השיר Woke up this morning של B.B.King). ועוד דוגמא:
I went down to the crossroads, fell down on my knees I went down to the crossroads, fell down on my knees Asked the Lord above, have mercy now, save poor Bob if you please​
(מתוך השיר Crossroads של רוברט ג'ונסון). ב-Seamus, עושים הפלויד שימוש בדיוק באותה תבנית, אבל הם נותנים לשיר נופך הומוריסטי: במקום לשיר על התלאות שלהם - הם הרי לא בדיוק שחורים עניים בדרום הגזעני - הם שרים על הכלב המסכן והעצוב שלהם:
I was in the kitchen, Seamus, that's the dog, was outside Well I was in my kitchen, Seamus, my old hound, was outside Well you know the sun was sinking slowly And my old hound-dog sat right down and cried​
עכשיו יותר מובן?

למעלה