mail relay

e1r1e1r1

New member
mail relay

שלום. אני עובד בארגון קטן של 15 עובדים. יש שרת all in one סרבר 2008 R2. פיירוול של sbox.
לאחרונה התבקשתי להטמיע בארגון mail relay חינמי במחשב עליו מותקן לינוקס ubuntu.

האם מישהו יכול להמליץ על תוכנה חינמית ל mail relay?
האם למישהי יש קישור למדריך שמסביר כיצד להטמיע mail relay בארגון?

בתודה מראש

DuuGi

New member
בתוך כל לינוקס יש SMTP מובנה

מה המטרה שלו?
אוליי אתה מדבר על מערכת סינון מיילים?

e1r1e1r1

New member
תגובה

כן אני מדבר על מערכת סינון מיילים. המטרה די ברורה.

השאלה איך אפשר לעשות את זה חינם ועם אובונטו. אף פעם לא הטמעתי מערכת כזו לכן אודה למדריך אם מישהו מכיר.

lilimeshi

New member
סינון מיילים נכנסים?

לאיזה מטרה? דואר זבל? וירוסים? גניבת מידע?

e1r1e1r1

New member
מטרה

המטרה היא למעשה כל מה שציינת. למנוע דואר זבל, וירוסים וגניבת מידע.

lilimeshi

New member
אופציות

סתם mail relay לא יפתור כלום. אופציה אחת היא לבנות משהו משלך. אם יש לך יידע בלינוקס תוכל תוך שעה להקים דבר כזה. זה הקיצון החינמי. אם אין לך היידע המתאים ומדובר בסביבת עבודה חיה אז לך על פתרון מוכן. כאן יש קיצון שני שהוא לא זול. אתה יכול לרכוש checkpoint 680 עם כל הבליידים )השירותים הנלווים שלו( שלו והוא יעניק לך פתרון קל לתפעול שעובד יפה. זו הוצאה שנתית. אם יש פחות תקציב לרכש חד פעמי )לדעתי איזה 1500 דולר לפחות( ויותר לחודשי אז אפשר לפרק את זה : אפשר את הגנת הספאם והוירוסים לקבל מ eset mail security או אם זה דואר ענן אז symantec mail gateway בענן. וכו וכו. היריעה קצרה מלהכיל. אתה צריך קצת לכוון תקציבים מול רצונות כי אפשר להגן על מיילים ב100 שקל לשנה וגם ב 40 אלף דולר.

hetzbh

New member
זה מורכב

תצטרך לדעת איך להטמיע דברים כמו CLAMAV, spamassassin ועוד כמה דברים, בנוסף תצטרך חתימות DKIM בשרת או שחצי משרתי הדואר בעולם יזרקו את המייל שלך החוצה ועוד לא דיברתי על זה שתצטרך להגדיר ובהמשך להמשיך לבדוק דברים והגדרות כדי שלא תיכנס לרשימה שחורה של RBL.
&nbsp
אם יש לכם איש לינוקס שיעשה זאת - אחלה, אם לא, תשכרו אחד או שתעשו צעד יותר פשוט ותרכשו תיבות מייל לארגון שלכם מגוגל או מיקרוסופט..

yossik111

New member
זה (יזרקו את המייל שלך החוצה) בהנחה חץ שה MR משמש גם

לשליחת מיילים .
פותח השרשור לא ציין זאת במפורש (אלא על ידי תשובה עקיפה ל lilimeshi ) , לכן , אינטואיטיבת , אני מבין שמדובר במיילים נכנסים בלבד .
יוס.

למעלה