Major Chord

CaFFee84

New member
Major Chord

היי, משו לא ברור לי כל כך. אקורד מזורי בנוי כך: שורש, טרצה גדולה, טרצה קטנה. נכון? אז זאת אומרת שאם אני לוקח או רוצה למצוא את האקורד המזורי C, יוצא לי משו כמו: C-E-Eb. וזה לא נכון. זה אמור להיות C-E-G (קווינטה זכה במקום טרצה קטנה). הסבר ברור יתקבל בברכה... חג שמח שיהיה :)

loomer4

New member
זה לא...

תרצה גדולה מהשורש ואז תרצה קטנה מהשורש, אלא תרצה גדולה מהשורש ומהתו שהתקבל, תרצה קטנה. זאת אומרת דו - מי (תרצה גדולה) מי - סול (תרצה קטנה).

CaFFee84

New member
אגב, זה עובד יפה עם קווינטה זכה...

זאת טעות לעשות את החישוב לפי השורש? או שזה לא ממשנה כל כך?

loomer4

New member
לא לא...

אין בעיה לעשות תרצה גדולה מהשורש ואז קווינטה, יש כאלה שעובדים ככה.

loomer4

New member
חשוב לזכור

שזה רק לגבי מג'ור... מינור זה תרצה קטנה וקווינטה. מוקטן זה תרצה קטנה וקווינטה מוקטנת (נשמע כמו טריטון). מוגדל זה תרצה גדולה וקווינטה מוגדלת (נשמע כמו סקסטה קטנה).

dombi7

New member
אני רק לא מבין למה

אתם מתבייתים על העניין של טרצה גדולה טרצה קטנה וכו'... למה פשוט לא לחשוב בהקשר הסולמי של האקורד? אקורד משולש יסודי בנוי ממדרגה 1 3 ו5. זהו אין יותר פשוט מזה. וזה לא משנה אם הוא מז'ור או מינור. זה תמיד 1-3-5. במינור זה לא יהיה אותו צליל אבל זה עדיין המדרגה ה3 בסולם, או לפי השם התיאורטי המדיאנט. ובמוקטן זה יהיה אותו דבר רק שה3 וה5 מוקטנים. ובמוגדל ה5 מוגדלת. גמרנו. לא צריך לחשוב במרווחים, לדעתי זה רק מבלבל. אבל מן הסתם לכל אחד יש שיטה, תיקחו או אל תיקחו.

SHEX

New member
כי לפי השיטה הזו../images/Emo95.gif

אתה צריך בשביל כל אקורד לשייך דרגה מסוימת בסולם מסוים... אקורד מז'ור - דרגה ראשונה בסולם מז'ורי או דרגה שלישית בסולם מינורי. אקורד מינור - דרגה שניה בסולם מז'ורי או ראשונה בסולם מינורי. מוקטן - שביעית במז'ורי או שניה במינורי... למוגדל אין בכלל דוגמאות מתוך הסולמות אז לא עדיף כבר להגיד את המרווחים שהם תקפים לכל אקורד לא משנה בהקשר שלו?

dombi7

New member
ואיך תסתדר עם נונאקורדים?

אתה תחשוב על כל המרווחים על לשנייה הגדולה או הקטנה באקוטבה השנייה? ואם זה יהיה 11 אקורדים שהם כבר נורמה ביצירות מודרניות? אבל גם לא צריך להיסחף עד לשם... בספטאקורדים גם, אי אפשר להתחיל לחשוב: אוקיי במינור גדול יש טרצה קטנה, טרצה גדולה ועוד טרצה גדולה, ובמז'ור גדול זה רק טרצות גדולות וכו' וכו'... יש כל כך הרבה גוונים שהרבה יותר פשוט לזכור שבמינור גדול ההתחלה היא משולש מינורי בתוספת ספטימה גדולה.

JumpInTheFire

New member
כי דרגות 1-3-5

כמו שראית בעצמך כשכתבת את ההודעה הזאת יש גם באקורד מאז'ור, מינור, מוקטן.. עד כמה שאני למדתי אקורדים הרוב התבסס על זה.. אפילו שזה sus זה מוחלף עם דרגה 3 ואז כמו שעופר אמר זה כבר ממש מבלבל.. לי הכי נוח בכלל לדבר בטונים רגילים.. ז"א דרגה ראשונה 2 טון דרגה שניה 1 וחצי טון דרגה שלישית..

freshlama

New member
זה בדיוק הקטע

כשנותנים לך 1-3-5 זה לא יכול לעמוד בפני עצמו. אתה לא צריך להתייחס לאקורד כאקורד בלבד אלא כאקורד שהוא חלק מהסולם. כלומר, אם יש לך 1-3-5 בסולם מז'ורי יצא לך אקורד מז'ורי ואם יש לך 1-3-5 בסולם מינורי יהיה לך אקורד מינורי.

dombi7

New member
אני ממש לא מבין

איך אתה יכול לקרוא לדומיננטה דרגה שלישית. ולטרצה של הסולם דרגה שנייה? אז מה יהיה הסופר טוניק שלך? מי תהיה הדרגה השנייה? אתה חייב לשמור על המדרגות של הצילים בסולם. אם יגידו לך לחפש את הסולם שבו מי הוא דרגה שלישית, לפי השיטה שלך אתה תגיד לה (כי בשבילך הדרגה שלישית זה בכלל הדומיננטה או 5), אבל בסופו של דבר זה דו.

M o r r r 3

New member
אז ככה...

תרצה קטנה מהתו הראשון וקוינטה זקה גם מהתו הראשון ... כך שיוצא לך -דו מי וסול .. וזה חוקי לגבי כל האקורדים המז'ורים

M o r r r 3

New member
ויש גם את כל

נושא ההיפוכים שזה לא קשור להסבר... נגיד האקורד המז'ורי הנבחר הוא c שמורכב מדו מי וסול... יש לך אפשרות היפוך.. שאת מתחילה את האקורד לא מצליל השורש כלומר היפוך ראשון: מי סול ודו גבוהה.. זהו.. מקווה שעזרתי

למעלה