MARIDA BIG AIR

eni9ma12

New member
MARIDA BIG AIR

חבר ביקש שאני ישאל האם מישהו ניתקל בקשיים בשליפת הצמיג מהג'נת במרידה BIG AIR ? ואם כן באיזה צמיגים הוא מישתמש ? **הכוונה היר כמובן כשמנסים להוציא את הצמיג אם כפות פלאסטיק

timon1

New member
חן, אתה יכול להרגיע את חברך

אין קשר לסוג האפניים. מנסיון עם הרבה צמיגים עוד מתקופת גלגל ה"20, יש צמיגים שמצריכים 2 כפיות ויש כאלה שבכפית אחת השליפה כ"כ קלה שנראה שיכולת "לשכנע" את הצמיג לצאת לבד במתק שפתיים [תרתי משמע
]. אניח ברשותך שאותו חבר קצת "טרי" בעסקי החלפת הצמיג, ברגע שישתפשף קלות הוא ידע להסתדר לבדו. אתה יכול גם לעשות לו קורס מזורז בשימוש בכפיות ולהראות לו בעצמך שהשד ממש לא נורא כפי שחשב

רמי לשם

New member
תרשה לי [בערך] לחלוק על דבריך

זה נכון שזה מאוד תלוי בצמיג, רב הצמיגים המתקפלים למשל יהיו יותר קלים להכנסה, אבל זה גם מאוד תלוי בחישוק. לא מזמן הוספתי למחסן הציוד הלא מתכלה שלי עוד זוג גלגלים, כדי שיהיו לי זוג אחד לעיר וזוג אחד לכפר. את הישנים שלי (בונטרגר סלקט) שהם יותר עדינים וקלים הפכתי לגלגלי עיר בעזרת צמיגי סליקס ואת החדשים (מאביק 618 עם נאבה XT) הפכתי לגלגלי כפר. מטבע הדברים הייתי צריך להעביר את צמיגי הכפר השמנמנים שלי לגלגלים החדשים ואז התברר שהרבה הרבה יותר קל להלביש עליהם את הצמיגים.

timon1

New member
הרשות ניתנת

רק לא הבנתי על איזה גלגלים יותר קל להלביש את הצמיג. אפרופו חילוקי דעות, תרשה לי לחלוק עליך בקשר לכך שגלגל הוא ציוד שאינו מתכלה, זכורים לי בברור של גלגלי מאביק 220 שכיליתי, אחד אפילו בנוכחותך אם להזכיר לך את הרכיבה שלנו ביערות מנשה בהדרכת ארנון'קה

רמי לשם

New member
מה שחשוב שיש בהם הבדל ניכר

על המאביק הרבה יותר קל להלביש צמיג. וזכור לי המקרה, החישוק נראה כמו סופגניה מעוכה..

רמי לשם

New member
../images/Emo151.gif נו שויין ../images/Emo12.gif

מה נראה לך
? אני
? לי יש המון זמן
לפני שאני קונה, שלא כמו אחרים שקופצים
.........

אני יכול להוסיף מניסיוני האישי

דווקא על גלגלים אחרים לגמרי ניתקלתי בבעיה של הלבשה והוצאת צמיגים וגיליתי ידיעה מרעישה גלגלי ה "26 לא אחידים בגודלם עשיתי מדידות על גלגלים שונים מיצרנים שונים ומידות הקוטר הן 551-575 מילימטר מעל חצי אינטצ' הבדל כמובן שההשפעה על פירוק והלבשה מורגש מייד. יש צמיגים שלא משנה מה תעשה לא תצליח להלביש על חושוק בקוטר 575 מילימטר

poloew

New member
איזה חצי אינץ'? יא גוזמן ../images/Emo13.gif

575-551=4MM 1INCH=25.4MM 4/25.4=בערך 1/6 INCH איך הגעת ל מעל 1/2 INCH הבדל??? 1/6 אינץ' בקוטר הזה זה טולרנס לא רע בהתחשב בטולרנס מתיחות השפיצים.

poloew

New member
מאידך... פתאום שמתי לב... ../images/Emo52.gif

ש 575-551 זה 24 ! (להבדיל מ 555-551) על הקוטר אז באמת מדובר בכחצי אינץ' לכל צד. איתך הסליחה.

eni9ma12

New member
טוב.. לא הבנתי כלום מהדיון הנ"ל ../images/Emo3.gif

אז ככה לפי מה שהוא אומר הוא שבר שני כפות פלאסטיק בניסיון להוציאו.. (צמיג מקסיס) אז הוא הוציא את הצמיד אם גפות של אופנוע ותוכדי כך גם הרס את השוליים (מה שנכנס לחשוק) של הצמיד או במילים אחרות הרס את הצמיג מישהו ניתקל בבעיה הזאת ?

רמי לשם

New member
נשמע לי כמו תפעול לא נכון

האם הוא הוציא את כל האויר מהפנימית? יכול גם להיות שיש לו כפות פלסטיק ממש גרועות, שנשברו כי הם היו דפוקות. שינסה את הכפות של פדרוס - פשוט מעולות.

Eyal Hershtik

New member
תגיד רמי שאלונת ...

לא מזמן יצא לי לראות צמיג שבמהלך תיקון הפנצ'ר לא נזקק בכלל אותו רוכב לכפיות , הצמיג נראה עשוי מגומי יותר גמיש ועל ידי זה לא היתה בעיה כלל להוציאו ולהחזירו עם שימוש סביר בכוח הידיים . הכצעקתה? ישנם צמיגים כאלו ? או שפשוט לא היה לי קצת חמצן באותו רגע ולא ראיתי טוב ...... אייל

רמי לשם

New member
יש ויש

בד"כ אלה צמיגים רחבים ומתקפלים, כלומר עם קוולר בדפנות. לי יש WTB מוטנורפטור 2.4 ואני מלביש אותו בלי בעיה על המאביק שלי בלי כפות. לצמיג הזה יש דפנות דקות מה שנותן גמישות גדולה. ראיתי עוד צמיגים כאלה, כולם ענו להגדרה למעלה. כמו שציינתי קודם אתה צריך גם חישוקים שבאים לקראתך כמו המאביק, אבל לא כמו הבונטרגר.

Eli R

New member
כבעליהם של אופניים כאלו

Merida Big Air Elite עם גלגלים מקוריים וצמיגי Maxxis ברוחב של 2.1, אני יכול לציין שמעולם לא הייתה לי בעיה לחלוץ את הצמיג מהגלגל עם כף אחת בלבד. אלי

eni9ma12

New member
לא שאלתי על ביג אר עלית..

חוץ מהשילדה אני לא חושב שיש משהו משותף לBIG AIR ול- BIG AIR ELITE שאלתי על הביג אר הרגילות לא העלית הגלגלים בשניהם שונים לגמרה! והגלגלים\צמיגים מקוריים מהחברה\קופסה הצמיג והפנימית 26"

למעלה