marillon

נטע20111

New member
marillon

קראתי את שכתבת בפורום - מה הסיבות שלך לאנטגוניזם כלפי איתן ודניאל ? ואם הבנתי נכון - אז כלפי איתן במיוחד , הייתי מאד שמחה לקרוא את תשובתך . תודה . כמובן - רק אם אתה מעוניין .

marillion

New member
נטע

אין לי שום סיבה מיוחדת ואין לי שום בעיה לכתוב דברים חיוביים על אנשים שלא התחברתי אליהם(דניאל) אם הגעתי למסקנה שהדבר מתבקש ואני מרגיש טוב מאוד עם זה.אני רק יכול לקוות שגם אחרים יאמצו את הדרך הזו,לא מוריד כלום מהכבוד של אך אחד. ולשאלתך,על איתן אורבך יש לי הרבה מאוד מה לכתוב...זה יגיע בהזדמנות והכל יהיה ענייני בלי ספקולציות

נטע20111

New member
narillon

o .k. אני ממתינה בסבלנות. בעניין שונה לגמרי ! בדומה למה שכתבת בפורום , גם אני אמא לבנים בוגרים למדי. ( לך בנות בוגרות ) ואף אני צפיתי בערוץ הפתוח ,ולא מעט. כצופה בוגר כמוני, ברצוני לשתף אותך בנושא שלי מאד הפריע ב-24/7. ואני מתכוונת להתנהלות השוביניסטית בבית : ההפקה נתנה לזה יד ולא טרחה לתקן ,אפילו,במהלך התוכנית. כאמא - לבנים בוגרים , זה היה עבורי דוגמא מוחשית למה אסור שיהיה בחייהם העצמאיים ! ובמה דברים אמורים: 2011 - ווילה - בנות/נשים צעירות וגם 5 גברים. השגרה היומיומית בווילה : הבנות מנקות , מכבסות , מקפלות , מבשלות הבנים : בעיקר מסתפקים "בתודה , היה טעים ". בתחילת התוכנית , הבנות עוד ניקו את מתחם הבנים. טוב שאתי חזן הבינה מהר ,שזה גובל באבסורד. נכון- פה ושם , הבנים בישלו מעט , ולעיתים רחוקות סייעו בהדחת הכלים. אבל בסה"כ זה היה "טיפה בים". כשנוצרו הזוגות - נראה כאילו שכל בן זכה במשרתת אישית וצמודה. אני חייבת להוציא מהמשוואה את בן זלץ . הוא היחיד שעזר משמעותית , וחשוב יותר ,היחיד שהעיר לא אחת לבנים על התנהלותם. אני הזדעזעתי לראות את יוני - אורן - איתן - גב שייחים בהרמון ! יתרה מזה - הבנות היו שבויות בידי הבנים . לבנים ניתן כח על לקבוע את גורלן - אם בהתחלה ע"י העמדתן הישירה כמועמדות להדחה ובהמשך - לנפות בת עפ"י בחירת הקהל ( סמסים). בכל מקרה לבנות לא היו הרבה אפשרויות - שכן כל אחת רצתה להמשיך במשחק. ועל כן אחת הדרכים - ריצוי הבנים , בניהול שוטף ותקין של הבית. בהרגשה שלי כל בת נבחנה אם היא " גם אופה גם יפה וגם נחמדה וגם מענינת " והכל בעיני ולמען הבנים !!! אתה מבין - חוסר האיזון השוביניסטי והנצחתו על המרקע - מול צופים , שחלקם צעירים ושדעתם לא מגובשת, ולהביא להם מציאות סריאוטיפית שבנות משרתות ( אבל צריכות גם להיות יפות) והבנים " גזע עליון" אותי מאד מקומם !

poseidon111

Active member
גם אם אני מסכים עם מה שכתבת הרי תמוה

בעיני שאת מפנה את כעסייך הן לבנים והן להפקה.כשאת כותבת:"ההפקה נתנה לזה יד",הרי משתמע שההפקה עודדה זאת במקרה הטוב או אפילו נטלה חלק פעיל במקרה הרע, ואין הדבר כך.הרי אינך מצפה ברצינות שההפקה תלמד את הבנים נימוסים,מצד אחד או את הבנות אסרטיביות מהי מצד שני.הדפים פה גדושים בטענות ומענות על התערבות בוטה של ההפקה בכל אלמנט של השידור לכל ארכו.כאן ההפקה בחרה ,כפי שהיה ראוי לבחור,לא להתערב בחיי היום יום,וזו התוצאה העגומה של המציאות שם.במידה וההפקה היתה נוקטת צעד כלשהו הרי היתה חוטאת למהותו של השידור הרציף:מראה אמיתית של האינטראקציה שנוצרה בין הנפשות אשר חיו בבית. במקרה זה דווקא ראוי לשבח אות ההפקה על שעמדה בצד ולא נקטה צעד אקטיבי.

נטע20111

New member
רבות נכתב על ההפקה - מודה שגם אני

כתבתי , מכורח אי הבנתם של התנהלות הארועים וכיו"ב. בהקשר לנושא הספציפי שהעליתי - אני איני קושרת את ההפקה לאילו שהן כוונות קונספרטיביות. אלא , להפקה במובן שלא נתנה מספיק את הדעת , מבעוד מועד,שקונספט התוכנית מפקיד בידי הבנים בבית כח רב מדי, לא הכרחי, להתנהלות הכללית בבית. כח שאפשר להם הגמוניה בלעדית על הבנות. והבנות , כיוון שרצו להמשיך בתוכנית , היו צריכות , בין השאר , להפגין כישורי משק בית ראויים. לבנים ( פרט לבן זלץ) היה מאד נוח - אלא שהנוחות הפכה למדד שיפוטי כלפי הבנות. במילים אחרות , למה להתחכם - למה לא לאפשר לצופים בלבד , לקבוע את המועמדות להדחה ביום אחד וביום שידור נוסף , לקבוע את המודחת . אם לצופים היה ניתן הכוח להכריע , אני בטוחה שהבנות היו משוחררות, מנטל הריצוי והיו מתנהגות ביתר אסרטיביות . לכאן או לכאן - הבנים והבנות ( פרט לבן זלץ ולדנה גרינברג) נדחקו לנישות הסריאוטיפיות שלהם. אגב נזכרתי - אפילו ההליכון היה במתחם הבנים , וכמה דנה היתה צריכה להתחנן ולהתחשב בשעות הנוחות להם כדי לעשות אימון -וכמה פעמים לא נענו לה ?

marillion

New member
נטע

אני מאוד מבין את כעסייך.אבל למעשה כל אחד ואחת הגיע/ה לתוכנית ביחד עם הנדוניה שלה/ו.ד"א עם ההרגלים היום יומיים אפשר היה לראות בקלות מי רגיל להתנהל לבד באופן עצמאי ומי רגיל לקבל הכל על המגש.אותי ממש הצחיק הקטע שבו אורבך ופשטי היו מדברים על בחירת התוכניות במכונת כביסה כמו על הפלא השמיני.מבחינת הזאת מי שרק היה צופה ושם לב לדברים האלה היה יכול ללמוד הרבה על המתרחש.אותי למשל שיגעה העובדה שחן,בחורה בת 28 לא יודעת לעשות בלום! היו גם אחרות שלא הרבו להכנס למטבח,אבל חן היתה משהו מיוחד. אני דווקה מאוד אהבתי את הפורמט של התוכנית,לא כמו באח הגדול איפה היו מביאים את האנשים לנקודת הרתיחה דרך תקציב של 8 ש"ח/בן אדם. זה נכון שיש מקום לשיפור לגבי שיטת ההדחה לדעתי,אבל בסך הכל ההפקה לא היתה צריכה להתערבת אני יכול לומר לך מניסיון אישי שהבנים שלך לא יהיו כמו חבורת הזכרים 24/7.החיים ידאגו לחייב אותם להתנהג בהתאם וגם לך שמור תפקיד בכלל לא זניח בתוך התמונה הכוללת הזאת

נטע20111

New member
הי,

ממש לא התכוונתי ברמה האישית, מי ניקתה יותר או פחות אלא שמתוקף הענקת הכח לבנים להעמיד להדחה ואח"כ לברור מועמדת משלישיה נתונה הבנות - שהרי רצו להמשיך הלאה נאלצו להרשים גם ביכולות הביתיות ,בין היתר. בקיצור - ההתנהלות בבית נפלה על כתפי הבנות. הבנים - לעיתים רחוקות נטלו חלק בהתנהלות זו. ( למעט בן זלץ) לדעתי - היה עדיף שמשימות אלו ,כמו באח הגדול, יהיו משותפות לכולם. ונכון אמרת - מוטל עלי תפקיד חינוכי הסברתי , כדי שבני לא יאמצו חלילה הרגלים או גישה סטריאוטיפית , כפי שרווחה ב-24/7. חינוך - כהכנה לחיים !

למעלה