maybe you con help me

RoNi oOX

New member
maybe you con help me

with this question: is standing on your head healthy? (especially for the neck) and does it strenghten the abdominals and back muscle as you try to balance your body? thanks!

יוגי בר

New member
עמידת ראש

היי רוני אז ככה: (התשובה בעברית באם זה ברור מספיק אחזור ואשיב באנגלית) 1. בריאות עמידת ראש- שירשהאסנה עמידת הראש היא עמידה בריאה מאוד. יותר בריאה מבריאה. הבריאות כולה. היא מאפשרת ללב לנוח( הדם זורם ללב בכוח הכבידה) עוזרת לשסתומי הורידים להיפתח. מזרימה דם לכל תאי המוח משפרת את תפקוד הבלוטות (יותרת האיצטורבל והאחרות) 2. איך לתרגל? חשוב ללמוד את תרגול עמידת הראש אצל מורה מוסמך ומיומן. לעמידת הראש יש שלבים ככדאי לשלוט בהם לפני שעולים לעמידה המלאה. 3. מתי לא לתרגל לא לתרגל כשיש בעיות בצוואר ובעיות לחץ דם. (עד שהן לא נפתרות, כמובן) 4. מה חשוב בתרגול? חשוב לייצב את הראש ביחס לגוף ולהגן על מפרקי הצוואר. שכן, בעת העלייה מופעל לחץ על החוליות. מורה נכון ילמד אותך אעיך זה לא יקרה לך. 5. עמידת הראש והוואריאציות שלה גם מחזקות את שרירי הבטן והגב. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

תרמילאי

New member
עזרה ללב

היי תמיד אומרים שעמידות הפוכות כמו עמידת ראש או נר עוזרות ללב כי הוא צריך לפמפם פחות חזק אבל בעצם הלב במקרים אלו צריך לעבוד יותר חזק כדי להתנגד לכח הכבידה ולהזרים דם לרגליים ולאיברים הפנימיים כמו כן בעמידה כזו יש חזרה של יותר דם ללב מהוורידים דבר אשר עוזר לו לפעול טוב יותר. אני לא אומר שהתנוחה לא בריאה או משהו כזה אני רק אומר שזה לא נכון להגיד שיש פחות עומס על הלב.אני אישית מאד אוהב את התנוחה ומאמין כי היא בריאה ובאמת מגינה על הגוף מדברים רבים כמו שקיעה של דם בוורידי הרגליים העמוקים ויכולה למנוע היווצרות של ורידים ברגליים ומקרים של היווצרות קרישי דם בוורידים אלו.רו בהיום אנו עומדים על הרגליים ולכן זו תנוחת באלאנס מצויינת... יום טוב לכולם

יוגי בר

New member
עם יד על הלב..

היי תרמילאי אז ככה: 1. התנסות בפעם הבאה שאתה עושה את התנוחה תרגיש את הלב בצורה לבבית. ותגדיר מחדש מושגים כמו: זרימה, ספיקה סחיטה וכו' ומולם את צורת הפעולה: "עובד חזק" ודומיהם. 2. תפקוד הלב כל הזמן מפמפם. השאלה היא איך? התנוחה ההפוכה עוזרת לו לפמפם טוב ויעיל יותר. העורקים והורידים נעשים גמישים והדם נסחט ביעילות וזורם לו יותר בקלות. הואריאציות של התנוחות ההפוכות נותנות לתהליכים אלו משנה תוקף. אתה נמצא רוב היום על הרגליים. בעמידת ראש אתה נמצא 5 ד' ביום נסה להיות 15 ד' ותרגיש את ההבדל. בגדול. אגב, נכון מאוד. התנוחה לא רק שיכולה למנוע היווצרות של ורידים אלא יכולה גם לתקן ורידים שכבר נוצרו עקב זרימה לקוייה. כנ"ל עם קרישי דם. ובאלאנס. זה המוטו של חיים בסבבה. לילה טוב ... בברכה ואהבה יוגי בר

RoNi oOX

New member
thanks!

ok, i already know how to stand on my head, but i might be doing it wrong? sometimes i go up like this: create a triangle (meshulash- shve-tslaot) with the hands and head and go up slowly with knees bent. now i started doing something more difficult- going up with straight legs. is it dangerous? and again, thanks so much for your answer.

יוגי בר

New member
עמידת ראש 2

היי רוני אז ככה: 1. ידיעה זה שאת יודעת איך לעלות לעמידת ראש. זה או.קי. עכשיו צריך ליישם את זה. והנה השלבים: 1. לרדת לתנוחת העובר. לשהות מעט. 2. להחזיר ידיים ואז ע"י תפיסת הזרועות עם אצבעות הידיים ואחר כך פתיחתן ושילוב כפות ידיים לעשות את המשולש שווה שוקייים. המרווח הוא כך שהברכיים די קרובות למרפקים. 3. לקחת שאיפה ולהרים את הישבן בנשיפה. 4. להתייצב ואז לצעוד לאט לאט ברגליים כפופות עם האצבעות קדימה לכיוון החזה כשהגב מתיישר לגמרי.לקפל ברכיים ולהצמיד אותן אחת אחת לחזה. זוהי חצי עמידת ראש. ההמלצה שלי: תשלטי בה לגמרי ורק אז תנסי ותעלי לעמידת ראש מלאה. לא לפני כן. עזרים: כדאי להשתמש בשלב הראשון בקיר תומך לפני הראש. וכן, על הוארייאציה השניה. הליכה ברגליים ישרות תוותרי כרגע לגמרי. ושוב אני מבקש להזכיר מחדש. גם לך רוני וגם לכולם. יוגה לא לומדים דרך האינטרנט ו/או מספרים. תנוחות האתה'א יוגה בכלל ועמידת ראש בפרט כדאי ללמוד לאט לאט ובזהירות אצל מורה מוסמך ובמרכז יוגה מסודר. מורה מלמד ויכול להשגיח. לתקן לבקר ולשפר. בהצלחה. בברכה ואהבה יוגי בר

למעלה