MBA בקנדה?האם יקר?האם טוב בשביל להגר? פרטים?

axelcoon

New member
MBA בקנדה?האם יקר?האם טוב בשביל להגר? פרטים?

שלום.אני סטונדט תואר ראשון לכלכלה וניהול באוניברסיטה הפתוחה. יש לי כמה שאלות לגבי MBA בקנדה,אשמח לעזרה. אני רוצה לסיים כאן תואר ראשון בכלכלה וניהול ואז אני אהיה כבר בן 25-26 אני חושב על האפשרות לעשות תואר שני-מנהל עסקים בקנדה,כדי להגר לשם בסופו של דבר. אני רוצה להגר כשאני עוד צעיר ובלי משפחה,שיהיה לי יותר קל להתחיל.האם הגירה כסטודנט לתואר שני היא יותר קלה? באיזה מקום כדאי לי ללמוד MBA על מנת להשתקע בהמשך? בטורונטו ? וונקובר? מניטובה? 1.האם יש אפשרויות תעסוקה בקנדה לבוגרי MBA? כי נגיד בסדר,בהיי-טק יש עבודה,אבל מה עם התחומים הפיננסיים? האם כמהגר שלא התנסה ולא מכיר את הכלכלה קנדית גם אוכל למצוא עבודה טובה? 2.האם זו אופציה נכונה? ללמוד תואר שני MBA במנהל עסקים בקנדה,עם כוונה להגר לשם בסוף? או שעדיף ללמוד MBA בארץ,ואז להגר? כמה עולים לימודי MBA בקנדה,ואיפה ניתן למצוא עוד פרטים? 3.האם התואר הראשון של האוניברסיטה הפתוחה בכלכלה וניהול יאפשר לי קבלה לתואר שני למנהל עסקים בקנדה במוסד טוה,ללא הרבה השלמות? האם הממוצע של התואר הראשון משפיע הרבה,או שלא משנה מה הממוצע כי הם מתייחסים אותו דבר לכל תואר מישראל? 4.מהן הדרישות לMBA בקנדה,כמישהו שסיים תואר ראשון בכלכלה וניהול בארץ? תודה רבה על העזרה

axelcoon

New member
יש פרנסה בקנדה עם MBA? ועוד מס' שאלות

האם אפשר להתפרנס בקנדה עם MBA? האם קיימים קשיי תעסוקה עם MBA? (בהשוואה לארץ) האם זה עוזר שיש לי 150/150 בפסיכומטרי בחלק של אנגלית? האם זה מעיד על הצלחה עתידית בIELTS? כמה זה נחשב משכורת סבירה שממנה אפשר "לחיות בשקט" בקנדה? האם בשנה 50000 דולר קנדי נחשב סביר? אפשר לחיות עם זה יותר טוב מאשר בארץ? שוב תודה.

EB2

New member
MBA בטורונטו באוניברסיטת יורק

לפני שמתקבלים צריך לעבור בחינת GMT http://www.schulich.yorku.ca/ssb-extra/ssb.nsf?open מחיר לימודים http://www.schulich.yorku.ca/SSB-Extra/mba.nsf/docs/Fee+Schedule

axelcoon

New member
איך משיגים כסף? מלגות? הלוואות? עבודה?

איך זה הולך?

EB2

New member
axelcoon

קנדי שאין בידו כסף לשלם עבור לימודים יכול לקבל הלוואה מהממשלה לכל תקופת לימודיו ולאחר שמתחיל לעבוד להחזיר את ההלואה הנ"ל. כתוב לאוניברסיטה ושאל אותם איך מקבלים מילגה אין לי מושג.

estrtgx

New member
אם אתה חושב להגר, בחירה מצויינת

דווקא לבעלי לימודים וניסיון מחול קשה מאד למצוא עבודה שם. לכן לא מומלץ ללמד MBA בארץ מתוך כוונה להגר לקנה וזה מניסיון מר של רבים וטובים. בתי הספר הטובים ל-MBA: University of Toronto University of Western Ontario Queens University אם אתה מסיים MBA של אחת האוניברסיטאות האלה כמעט שמובטחת לך עבודה בסוף התואר. דרישות הקבלה גבוהות מאד כלומר דרוש ממוצע גבוה ו-GMAT גבוה מאד. כסטודנט זר תשלם שכר לימוד גבוה מאד. אבל את במילכוד 22, אתה צריך את התואר כדי להגר ואתה צריך להגר כדי לשלם שכר לימוד מוזל של תושב

shipy1234

New member
ממש לא דרישות קבלה גבוהות

לא בהשוואה לאונ' מובילות אמריקאיות וגם לא בהשוואה לאונ' ת"א. האונ' המובילות בקנדה ל- MBA לפי דירוג FT GLOBAL MBA RANKINGS 2007 הינן (בסדר הזה): University of Toronto: Rotman University of Western Ontario: Ivey York University: Schulich University of British Columbia: Sauder McGill University: Desautels Faculty of Management לא מכיר את האחרות, אבל לפחות לגבי UBC, אני מכיר כאלו שלמדו שם, סיימו MBA ולא הצליחו למצוא עבודה בלי PR. אישית הייתי הולך על רוטמן.

shipy1234

New member
ותוספת לגבי שכר לימוד

כלל לא בטוח שתצטרך בתור תלמיד זר לשלם יותר שכר לימוד מתושב מקומי על ה- MBA. לפחות ב- UBC זה לא ככה. שכר זהה לכולם.

axelcoon

New member
תודה על ההארות והתגובות. יש לי עוד שאלות

אני לא רוצה לחיות בסרטים שהכל יזרום חלק,לכן אם אפשר תענו לי בבקשה ממה שידוע לכם 1.מישהו יכול להעריך את הסיכויים ל מציאת עבודה (כמהגר) בתחומי הפיננסים בקנדה? לדוגמא עם MBA קנדי לעומת MBA ישראלי? עד כמה MBA ישראלי עוזר למצוא עבודה בקנדה? כי בסופו של דבר זה כמעט "לקחת משכנתא" כדי ללמוד MBA בקנדה,האם זה אפשרי (מציאותי) לבוא לקנדה עם MBA ישראלי ולהתקדם בקנדה? 2.הם בכלל מעוניינים בישראלים בתחומי כלכלה,או שהם מעוניינים רק בישראלים בתחומי היי-טק? 3.ומה עם הניסיון העבודה הקנדי שצריך? קראתי פה שמערימים על זה קשיים,איך משיגים ניסיון עבודה קנדי? 4.ושאלת הביצה והתרנגולת שחשבתי עליה לאחר הדברים שלכם: האם להגר כסטודנט זר,ואז לשלם הרבה כסף על MBA,או להגר ואז כתושב להתחיל ללמוד MBA? כמה זמן צריך לעבור בשביל להחשב כתושב? 5.אם אני מהגר נגיד למניטובה עם MBA ישראלי,איפה שכן מעוניינים במהגרים,האם יהיה לי יותר סיכויים למצוא עבודה בתחומי הכלכלה?

axelcoon

New member
יתרון של MBA בארץ באו"פ זה שלא צריך GMAT

לכן אני מתלבט,כי בארץ אפשר ללמוד באוניברסיטה הפתוחה MBA בלי GMAT,אבל השאלה האם בכלל ידברו איתי עם MBA ישראלי מהאוניברסיטה הפתוחה?

Sundancer

New member
תלוי באיזה תחום אתה מקווה להשתלב

MBA זה משהו מאד רבגווני. יש תחומים כמו השקעות שקשה לזרים לחדור אליהם. מנגד אני מניח שלתחומים כמו ניהול לוגיסטיקה יהיה יותר קל לבעל תואר זר להיכנס. מה שאני יכול לומר לך די בבטחון שבקנדה לא תרגיש בהעדפה לבוגרי אוניברסיטת תל אביב על פני האוניברסיטה הפתוחה.

Sundancer

New member
כן, זה עוזר

בתור מי שעבד תקופה ארוכה מאד בשני בתי השקעות גדולים בטורונטו לא הייתי ממליץ לך לבנות לעצמך מסלול כזה. תהליך הגיוס של פירמות ההשקעות הגדולות הינו די תקני: מגייסים ישר מהאוניברסיטאות (רק בתוך קנדה), יש להם תוכנית חונכות פנימית של כשנתיים ומשם בוחרים התמחות ראשית ומטפסים לאט בסולם הארגוני. אני הגעתי לטורונטו דרך חברת האם בארה"ב אבל גם אז זה היה משהו חריג ומדובר בתקופה אחרת לחלוטין. עם תואר ישראלי במימון הייתי פונה לתחום הבנקאות או לניהול פיננסי בפירמוה על היבטיו השונים.

axelcoon

New member
אני מעונין בנהול פיננסי בחברות,ידוע לך על זה?

אצלי עדיפות ראשונה זה ניהול פיננסי בחברות,נגיד תמחיר,כדאיות כלכלית ודברים כאלה... האם בתחום הזה חברה קנדית תקבל לעבודה של ניהול פיננסי מהגר עם MBA? מן הסתם ברור החברה תעדיף MBA קנדי,אבל השאלה היא האם הMBA הקנדי מהווה למהגר מספיק "קרש קפיצה" בשוק העבודה הקנדי בתחום ניהול פיננסי בחברות קנדיות? שהרי אין לי ניסיון עבודה,נגיד אני בא מישראל אחרי תואר ראשון בלי ניסיון מהותי ככלכלן וישר מתחיל בקנדה MBA, אז אין לי כל כך הרבה זמן להשתפשף בשוק הקנדי. האם עדיף לצבור קצת ניסיון של שנה-שנתיים ככלכלן מתחיל בישראל,ואז לעבור לקנדה ולהתחיל MBA? הבעיה היא שבשנה-שנתיים האלה של צבירת ניסיון בישראל,אני כבר יכול לגמור MBA בישראל במקביל לצבירת ניסיון ככלכלן מתחיל בארץ.ואז השאלה היא אם האם בתחום הזה חברה קנדית תקבל לעבודה של ניהול פיננסי מהגר עם MBA ישראלי? מצד שני בגדול הבנתי שMBA ישראלי בקנדה לא שווה הרבה? ואם אני רוצה להשתקע בקנדה,אז עדיף לי MBA קנדי? ממש דילמה..... מצטער על כל החפירות שלי. תודה שוב.

Sundancer

New member
חברות ענק מגייסות ישר מהאוניברסיטה

ויש להן גם כל מיני תוכניות הכשרה פנים-ארגונית לבוגרי MBA טריים כי מניחים שהם עוד לא ממש מוכנים לקפוץ למים ולשחות לבד. בתכל"ס לא עבדתי אף פעם כאיש פיננסים בפירמה אבל נפגשתי עם המון כאלה לצורכי עבודה כשבדקתי חברה זו או אחרת. אופי העבודה שונה לחלוטין מאשר אצלנו: השכר כנראה שיהיה יותר נמוך ברוב המקרים, אפשרויות הקידום יותר מוגבלות, והעבודה פחות דינאמית. מכאן אני נכנס קצת לספקולציות אבל נדמה לי שעם תואר ישראלי וקצת "חוצפה" במובן השובב והטוב (אסרטיביות) תוכל להתברג לאחת החברות בגודל בינוני וברגע שאתה כבר בתוך המערכת, תוכל להמשיך לאן שאתה חפץ. טיפ חשוב: בתפקידי פיננסים בחברות יש המון יהודים. הם לא יעזרו לך רק כי אתה ישראלי אבל אם אתה קצתך מסורתי או מוכן להפוך לכזה לצורך העניין וללכת לבית כנסת בטורונטו תוכל לפתח רשת חברתית-מקצועית שיכולה לעזור לך מאד בהמשך.

axelcoon

New member
למה הכוונה כשאתה אומר "אופי עבודה שונה מאצלנו

כתבת :"אופי העבודה שונה לחלוטין מאשר אצלנו" למה הכוונה ב"אצלנו"? זה בישראל או בקנדה? שבת שלום.

axelcoon

New member
אתה אומר שבניהול פיננסי אין כסף וקידום טובים?

אתה אומר שבניהול פיננסי בחברות אין כסף וקידום טובים? וזה לעומת תחום ההשקעות? לזה הכוונה? אתה מציע לי ,שאם כבר MBA,אז בתחום ההשקעות? ואם כן,איך נקרא הMBA של מסלול השקעות?

Sundancer

New member
אני חושב שאתה צריך ללמוד יותר

על התחום שאתה רוצה ללמוד ולעבוד בו. אנליסט או מנהל תיקים בדרג ביניים ירוויח ברוב המקרים שווה או אפילו יותר מ- CFO בחברה מקבילה. כמובן שגם יותר קשה להתקבל לעבודה כזאת, להתקדם. עניתי כבר בתשובה קודמת מה אני עושה, איפה אני חי כיום ואיפה הייתי בעבר ואינני רואה טעם לחזור על דבריי.

למעלה