MCL

יאוו

New member
MCL

Mantle Cell Lymphoma גילו אצל אמא (60) שלי את סוג הסרטן הזה, בהתחלה חשבו שזה CLL. זה היה לפני שנתיים, עד עתה לא היה צורך בטיפול כלשהוא. כעת, עקב ירידה בספירת דם הוחלט להתחיל בטיפול כימוטראפי משולב בנוגדנים "קרים" אשר תוקפים באופן מכוון את התאים הסרטניים. מישהו מכיר חולים? יכול להרחיב עבורנו את הידע? מכיר רופא מומחה בתחום? תודה

לימפומה

היי לך. אני לא כל כך מבינה. אז יש לי שאלה - האם את יודעת את שם הטיפול אותו תקבל אמך? הצלחתי למצוא מעט חומר על המחלה אך בעיקר על שילובי התרופות שמשתמשים לטיפול בה, ואני שואלת כדי שאוכל לצרף קישור שיהיה רלוונטי ולא סתם מידע חסר תועלת עבורך. גלי

MCL CD20 POSITIVE

שלום. לפי מחקרים עדכניים הנוגדן מבטרה (ריטוקסימב) מוביל לרמיסיה זמינית או לכיווץ בגידול יחד עם כימותרפיה באחוזים יותר גבוהים מכימותרפיה לבדה (CHOP או CVL) - מאוד לא סביר שיהיה ריפוי אבל סביר שתהיה הארכת זמן חיים. רופאה טובה בתחום היא פרופ' דינה בן יהודה, הדסה עין כרם. בהצלחה.

לא בא בחשבון!

HYPER-CVAD הוא פרוטוקול אינטנסיבי ביותר. לא נותנים אותו לקשישים. הבחורה רשמה בהודעה כי אמה בת 60. הפרוטוקולים הכימותרפיים לקשישים בMCL הם כמו שציינתי CVP או CHOP. ובמידה ולא ניתן לתת אותם עקב תפקוד ירוד ביותר של המטופל, הכימותרפיה במקרים אלו היא כלוראמבוציל, בעיקר למטרה פליאטיבית - עם שיעורי תגובה נמוכים יחסית. CVP וCHOP מדגימים תגובתיות יותר טובה, והארכת חיים יותר מוצלחת (גם אם לתקופה יחסית קצרה לרוב). בהצלחה!

יאוו

New member
לשאלתכן

עדיין לא ידוע לנו מהו הטיפול הספציפי, (למעט מה שציינתי למעלה). נקבל יותר מידע לאחר PETCT שהיא צריכה לבצע. תודה על ההמלצה לגבי הרופאה.

למעלה