mdf ירוק במיטת ילד

mdf ירוק במיטת ילד

הי אני חדשה בפורום, ומקווה שהגעתי למקום הנכון :). אני מעוניינת לקנות מיטה לבן שלי, מה שנקרא "מיטת חבר" ורציתי לשאול בעניין החומרים ממנה עשויה המיטה. ראשית הנחנו שעדיף לקנות מיטה מעץ מלא כך שתהיה איכותית ותחזיק זמן רב. מבדיקה מול אחת החנויות מצאנו מיטה עשויה מעץ אורן קרוליינה אך בחלק שבין רגלי המיטה נאמר לנו שיש mdf ירוק. שאלתי ,האם שילוב של החומר הנ"ל תקין במיטת ילד?. מיטה נוספת שבדקתי עשויה מאורן בוצ'ר שאני מבינה שזה חתיכות היוצרות פלטה,כך שלא מדובר בעץ מלא, נכון? אלה חתיכות היוצרות משטח ולכן מה מידת החוזק, מספקת, והאם איכותי פחות?.
אשמח באם יש לך תשובה בנושא. תודה :).

yulevi

New member
בוצ'ר אורן יוצרים מעץ מלא

שילוב ה mdf לא צריך להטריד אתכם

yulevi

New member
את יכולה

לחדד את השאלה
לא ברורה לי כוונתך ומה לגבי בוצ'ר?

תודה על תגובתך המהירה.

אני מנסה להבין ..האם מיטה עשויה עץ מלא הכוונה שעשויה מפלטות בוצ'ר או שלא בהכרח ויכולה גם להופיע בחתיכות שלמות של העץ? האם הוורסיה של הבוצ'ר היא פחות טובה? ובמידה ואני בוחרת אחת משתי המיטות מה עדיף לקנות(עץ קרולינה מלא וmdf, או עץ אורן בוצ'ר מלא)?
דרך אגב מניסיונותיי להבין איך בוחרים מיטה לא מצאתי שום המלצות בטיחותיות ושום תקנים בנושא.
מקווה שהצלחתי להיות ברורה. תודה
.

yulevi

New member
באין הבדל קיצוני בין הורסיות

ובמקרה של רהיטים עדיף בוצ'ר מאחר ועץ מלא עובד,בגלל צורת הבניה של בוצ'ר מקורות צרות של עץ מלא השינויים הטבעיים ,פחותים מקורות כץ שלמו
כך שאין מה לחשוש

yuvaleitan

New member
כל עוד את לא מנסרת MDF - הכל בסדר

זו מיטת ילד/נוער - לא תחווה כנראה עומסים מטורפים. אין כמעט משמעות (ומעשית אין שום משמעות) באם תהיה בנויה אורן שלם, או אורן מודבק (המונח "בוצ'ר" כאן לא נכון, אבל זה מה שהשתרש אצל כולם, אז זה מה שמתארים בחנויות). MDF, במיוחד אם צבוע - שלא ידאיג אותך בכלל.
השיקול שלך צריך להיות:
1. עיצוב
2. איכות בניה, ככל שאת מסוגלת להעריך
3. שירות המקום, אחראיות וכיו"ב
4. מחיר
תתחדשו

yuvaleitan

New member
כן. אבל...

הבעייה היא לא הMDF כשלעצמו (לפחות לא יותר מכל אבק עץ דק אחר, שגם זה מאוד לא רצוי), אלא שיוריות של פורמלדהיד, המשמש בייצור. את זה לא כדאי לנשום. בגלל זה כתבתי שאם הוא צבוע אין מה לדאוג בכלל.
בכלל, עשו יותר מדי טררם בכל העניין הזה - הכמויות מזעריות, שזה לא באמת משנה

eg1267

New member
הרחבה ...

אין בכוונתי, חס וחלילה, לחלוק על ידיד המלומד. אין בכוונתי גם לעורר היסטריה. למען הגילוי הנאות אומר גם שאני משתמש מדי פעם ב MDF, ויש לי בבית רהיטים שעשויים, רחמנא ליצלן, מסיבית, שבבית ושאר סוגים של "קרטונית".

מי שרוצה להרחיב את ידיעותיו בנושא, מוזמן לעיין בהסברים של רשות הגיהות והבטיחות הבריטית. יש עוד הרבה מאוד חומר ברשת, אבל ברשת כמו ברשת קשה (עד בלתי אפשרי) להפריד את המידע האמין מכמויות המוץ האין-סופיות.

בכל אופן, במידה רבה של זהירות, אפשר לומר:

- ככל הנראה, MDF שיוצר עד לאמצע שנות התשעים (ולא עמד בסטנדרטים הנוכחיים) עלול היה להיות בעייתי.
- ככל הנראה, MDF שמיוצר לפי הסטנדרטים האירופאים והאמריקאים החדשים בטוח עבור המשתמש הסופי - הצרכן שקונה ומשתמש ברהיט. נגרים שמשתמשים ב - MDF חייבים לנקוט משנה זהירות, שכן שאיפת אבק של MDF מסוכנת (או לכל הפחות, עלולה להיות מסוכנת) גם אם ה - MDF עומד בסטנדרטים החדשים.

יש מתנגדים נחרצים לשימוש ב - MDF. נכון שהם לא נמצאים בזרם המרכזי, אבל הם כבר בפירוש לא בשוליים הסהרוריים.

האינטרסים הכלכליים שמוערבים כאן הם אדירים - רק תחשבו מה יקרה ל - Ikea אם מחר בבוקר יכריזו שכל "הקרטוניות" עלולות להיות מסרטנות. במקרים של אינטרסים כלכליים גדולים כל כך "האמת" נוטה לגלות "גמישות", מה שנקרא באנגלית truth elasticity. חשדנות וסקרנות לא מזיקות במקרים כאלה.

יש לנו ניסיון מצטבר עם מדינת ישראל. אני לא בטוח שיש תקנים בנושא, ואם יש אני לא בטוח שאוכפים אותם. אני לא יודע אם "הקרטוניות" בארץ עומדות בתקן האירופאי או האמריקאי, ויש לי הרגשה שיהיה קשה מאוד לקבל תשובה לשאלה הזאת.

איל

למעלה