Meddle ו-Obscured by Clouds

flowerboy69

New member
תקופת ביניים

בשני האלבומים יש שילוב-מעבר בין פסיכודליה מסויימת לשירים מלודיים יותר.הפסקול של la valle הוא אחד האלבומים הכי טובים בעיני-חוץ מ final cut...המון קטעי מוזיקה יפה שירים שקטים...אני לא יודע עד כמה כולם נעורים במבנה ההופעות של הפלויד אבל בסיבוב ההופעות של ה dark side הם פתחו את רוב ההופעות עם הקטעים obscured by clouds ו when you'r in בקטע ארוך של 14-17 דקות-נורא יפה...בכמה מההופעות הם סיימו במה שנקרא "הדרן שני" בשיר childwood end (ל א זוכר איך בדיוק רושמים את זה) הסרט שמתוכו המוזיקה לקוחה הוא באמת באמת סרט רע.קשה להבין איך המוזיקה משתלבת בו אם לא רואים אותו ותאמינו לי-שקשה לראות אותו...:) לגבי meddle-שנים שלא שמעתי אותו...בעיני האלבום הזה הוא 2 קטעים-one of the days-קטע ענק וסוחף שעד ההופעות האחרונות בשנות ה 90 עדיין נוגן וכמובן שיא השיאים-יצירת המופת ecoues(שוב-לא זוכר איך רושמים)-שיר שאפילו אח שלי-שממש לא בקטע של הפלויד-מאוד אוהב...קטע שמורכב מכמה חלקים בתוכו-אני תמיד אוהב לשמוע את ההתחלה ואז להעביר לקטע האחרון-קצת לפני ששוב מתחילה השירה של גילמור...פלויד במיטבם... בשנות השמונים השיר הזה זכה לחידוש בכמה הופעות-נדמה לי ב 87-כשיר שפתח את ההופעה אפילו לפני שיין און... חוץ משני הקטעים האלה-השאר בתקליט-לפחות ביני-לא ככ מעניין...

flowerboy69

New member
מעניין

אני רואה שהרוב פה דווקא מאוד אוהבים את meddle אף פעם לא ראיתי אותו כאלבום גדול או איכותי במיוחד מלמד לקטעים שציינתי.בעיני הטוב ביותר עוד לא הגיע וכשהוא יהיה פה אז...

MEDDLE ... אהבה ראשונה

הבחירה שלי לאלבום המופת של הלהקה. ג€, APOW עדין ורומנטי FEARLESS ג€ ממסטל מרוב שיגעון. OOTD ה-סיפתח המושלם. מחשמל. SEAMUS גילמור`הכלב בוכה לירח...ECHOES ג€ מאסטרפיס מושלם, השיר שהכיר לנו את המנהלת הדגולה של הפורום, ציףציףאלף, בהודעה הראשונה שלה בפורום, ניתוח מרשים ביותר, כולם היו בהלם, בלי `שלום` ובלי `חדשה בפורום`, כסאח, מצחיק לקרוא היום את התגובות... הם לא ידעו מה מחכה להם. * Fearless * כואב לי הלב על השיר הזה, שלדעתי הטוב ביותר שלהם מאז ומעולם, אבל הוא לא מוערך מצד חברי הלהקה (אפילו לא בהופעה חיה אחת!). דוגמה מאין כמוה ליחס אימפולנטי בין אנשים, ווטרס את בארט. מצד אחד גינויים כגון טמבל ומשוגע ובאחר אהבה וגעגועים. ווטרס טעון רגשית על בארט ועל כל אלה שחושבים שפינק פלויד בלי בארט מודל לכישלון חרוץ. לדעתי, שיר שההבנה שלו תתרום המון בהבנת היחסים בינהם. וזהו אין לי כוח להמשיך עייף טיכו.

חרטושה

New member
ממממ... Meddle

סליחה מראש על ההשתפכות, אני לא יכולה להתאפק, יש לי חולשה לאלבום הזה. נתחיל מהברור מאילו, echoes. יצירה בזכות עצמה. סיפור עם התחלה, אמצע וסוף, עם פיקים של מתח באמצע, והפי אנד, כמו שסיפור טוב צריך להיות. פשוט צריך לעצום את העיניים ולתת לדימיון לעבוד שעות נוספות. seamus אני לא יודעת אם זה בגלל שיש לנו מערכת טובה יחסית עכשיו בבית, אבל הקטע הזה תמיד מצליח "לעבוד" על הכלבה שלי כל פעם מחדש...
לפעמים היא מביטה עליי ומכניסה אותי לדיכאון עם המבט העצוב הזה שלה. בלוז, בלוז, בלוז וכלבים. שילוב מתאים לדעתי, נראה לי שכל מי שיש לו כלב יסכים איתי. San Tropez - רוג'ר זה אתה? כמעט לא זהיתי אותך ככה. איפה כל המרמור? איפה המרה השחורה? המצברוח המאוהב הזה דווקא מתאים לך,צד רך יותר שלא ידענו שקיים בך. תיזהר שלא יידבק , אתה עוד עלול להישאר ככה. מה נעשה אז? אי אפשר להמשיך ככה. למזלנו זה לא נמשך. אומרים שבקרוב תהיה אישה מס' 4. one of these days-לא יודעת למה, אני שומעת פה הד לעתיד לבוא, אני כבר שומעת את המורה מהחומה.....

בוקר טוב...

נחמד לדעת שיש עוד בן אדם בעולם שחושב על אותו דבר כמוך באותה השנייה. לילה טוב חרטושה (איזה ניק מצחיק, אחלה!) אהבתי את מה שכתבת...

חרטושה

New member
אה, כן, ועוד משהו קטן אחד....

נדיר ברמה מה שקרה עם echoes אולי בגלל שכל הארבעה חתומים עליו (ווטרס, מייסון, רייט וגילמור). המילים מאד לא דומיננטיות. הן ליווי למוזיקה ולא להפך....בכלל אלבום "רך" יחסית, שיתוף פעולה מורגש, משקל שווה פחות או יותר לכל חברי הלהקה, לא פלא שזהו אחד מרגעי השיא.

THEDUDE911

New member
OBC

אני אישית חושב שזה הדיסק הכי פחות מושקע של פינק פלויד.ראשית מבחינה חיצונית בקופסה של הדיסק אפילו לא היה חוברת ליריקס,למעשה לא היה כלום חוץ מהתמונה של הדיסק, זה ניראה ממש חובבני.לגבי התוכן של הדיסק ובכן השירים לא עמוקים ואף אפילו די שטחיים חוץ מהשתי שירים האחרונים.לדעתי לפ"פ לא היה מספיק רעיונות מקוריים או משהו זה לפחות ההרגשה שיש לי שאני שומע את הדיסק,נורא אהבתי את ההקלטה של הכפר הזה זה נשמע סיום לדיסק ממש טוב. חבל שהם לא השקיעו קצת יותר...

avki

New member
OBC

לדעתי האלבום הכי חלש שלהם, ובכל זאת, עומד בפני עצמו בגאון. לא ארחיב כי שמעתי אותו רק פעמיים. MEDDLE יצירת המופת של הלהקה. שיא הבשלות, מסמל את המעבר או את סוף התקופה הפרו-גרנדיוזית של הלהקה (לא בהכרח דבר רע). מתחיל עם OOTD המעולה. קטע אינסטרומנטלי חזק ויציב, שעושה את העבודה בתור פתיחה לאלבום, למרות שהוא אולי לטעמי הקטע הכי חלש באלבום. קטע טוב מאד למרות שאולי הוא היה יכול להיות יותר מנוצל או יותר קצר. עוברים לAPOW השונה כל כך מהשיר הראשון. מעולה. אווירה חלומית עם נגיעות פסיכודליה יפהפיות. שיר מעולה מכל הבחינות, בחצי שנה הראשונה ששמעתי פלויד זה היה השיר האהוב עלי שלהם. ממשיך לFEARLESS המיוחד. מילים מיוחדות שמציגות תחרות ברורה ולא בהכרח מדברים על רגשות נחיתות או געגועים מוחלטים. מעניין בהחלט. המוזיקה גדולה, למרות שממשיכה קו יחסית שקט בלאבום. עוד פעם, שיר טוב מאד מכל הבחינות, שנגמר יפה עם האוהדים של ליברפול ברקע, דבר לא כל כך אופייני לשירי הפלויד אחרי בארט ולפני תקופת הגרנדזיויות, אבל מבהיר את הנקודה היטב, וגם מבחינה מוזיקלית ההמנון שהאוהדים שרים מסתדר יפה עם הסולם העולה יורד של השיר והשיר דועך בצורה שקטה ויפהפיה לכיוון השיר הבא. SAN TROPEZ הוא שיר יחסית שקט, אווירתי ובלוזי יותר של הפלויד. לפלויד יש שירים בודדים בסגנון החולמני-בלוזי הזה, ובכל זאת הוא מבוצע בצורה מושלמת. מלל לא כל כך אופייני לווטרס שמדב על אווירה מאד יפה, ללא תחרות, ללא ביקורת, ללא רגשי נחיתות או שגעון או בדידות מיוחדים. שיר פשוט מבחינה מוזיקלית ומילולית, דבר שהופך אותו למדהים כל כך. ECHOESאני לא אפרט על אקוז, רק רגיד שזו יצירה חשובה בהתפתחות הפלויד שהובילה ליצירות דומות (בעיקרן) אחרות משם ואילך באלבומי הפלויד. היצירה היא ללא ספק אחד היצירות המשפיעות והחשובות על הפלויד ועל הלהקות באותה תקופה. יצירה ארוכה ומעולה. רובה עם אווירה מורכבת וקצבית יחסית שמלווה בסולואים אוירתיים ונסגרת ברעש וקצב מעולים במיוחד וסולואים מדהימים, כל כלי בתורו. פשוט מדהים. הסגירה הכי טובה של הפלויד לאלבום לטעמי (חוץ מBike, אולי).

Liorking

New member
Meddle

אלבום מעולה, הכי טוב שלהם אחרי שלושת הגדולים. הקטע One Of These Days מעולה, ועוד זה התחיל מאלתור פשוט על הבס. Pillow of Winds חביב, לדעתי הקטע החלש באלבום. Fearless, San Tropez שירים מצוינים. Seamus קטע מעולה, מראה שפינק פלויד יודעים לעשות בלוז לא פחות טוב מלד זפלין והסטונס. הרבה טוענים שזה השיר הכי גרוע שלהם, אני לא מסכים איתם. Echoes - יצירת המופת של האלבום, אחד הקטעים הטובים ביותר של פינק פלויד. את Obscured By Clouds לא שמעתי, פרט לשיר Free Four.

One Echoe

New member
מדל..מדל...

איזה אלבום, אני לא אכתוב הרבה, כי זה יהיה קיצ'י. אני רק אגיד שאקוס זה אחד השירים שהכניסו אותי לעולם שלם של מוזיקה.

למעלה