Meddle

meandmeandme

New member
Meddle

הדיסק הזה הוא פשוט מושלם, כל פעם שאני שומע אותו אני נדהם מחדש. העוצמה בone of these day, הקצב שם מטריך אותי ואיך שהגיטרה צורחת ברקע זה פשוט מדהים. בpillow of winds אני פשוט מתחיל לרעוד מהעוצמה שבכל, כל כך הרבה רגש, כשהו שר "the wind is warm" אני כמעט מתחיל לבכות. ואז הקטע סולו עם השתי גיטרות סלייד והבס ברקע. גאוני. המילים של fearless כל כך מתחברות אלי, מי שמכיר אותי יודע למה, והריף הזה שחוזר על עצמו כמה פעמים בשיר כל כך יפה. san tropez זה שיר נעים כזה, מילים מתוחכמות ביותר וקצב ג´אז קליל שפשוט תענוג לאלתר עליו. אחרי זה בא seamus שפשוט עושה לי לחייך, המילים המתומצתות שמלוות בקצב בלוז מקפיץ בליוי גיטרה פסנתר וכלב שבוכה (ראיתם את זה בפומפיי?). ואז, אז בא echoes, זה שיר שפשוט אין מילים לתאר אותו. איך שהוא מתחיל עם המדלודית גיטרה-קלידים הזאת ועובר לתוך הסולו גיטרה ברגשי הזה ואז נכנס לתוך הבית הראשון שהמילים שלו ושל כל השיר כל כך יפות ומתוחכמות ומביעות כל כך הרבה. אז יש את הקטע החזק בין אחרי כל פזמון שהוא פשוט גאוני, ואז הבית השני ואחריו הפזמון השני ואז הסולוים המדהים הזה שמתחיל רגוע והופך לבלגן של צעקות שרק מחזקות את העוצמה של השיר הזה. אחרי זה מגיע הקטע הגרובי הזה שהוא עוד תוספת מדהימה לשיר, איך שהוא נכנס בהפתעה כזה ואז הגיטרה והקלידים מנהלות שם שיחה נחמדה שכזאת שפשוט מראה עד כמה גילמור ורייט מוסיקאים ענקים. אחרי זה יש מין קטע מעבר כזה ואז שהמילים נכנסות מתוך כלום זה פשוט מדהים. אחרי זה יש עוד כמה סולוים איכותיים והשיר נגמר במין סירנה כזאת שכשומעים את זה מרגישים כל כך מותקפים. פינק פלויד גאונים. דיסק מושלם. כתבתי את זה כדאי לנסות להסביר לכם כמה אני אוהב את הדיסק הזה ולשמוע מה אתם חושבים עליו.

Jam Head

New member
:)

מעלה חיוך הדיסק הזה , לא מזמן השגתי אותו והוא בהחלט ענק. בעיקרון אני מעריך כל דיסק של הפלויד , כל אחד מיוחד בדרך אחרת. הדיסק הזה מה שמיוחד זה החולשה של ווטרס , האלבום בו הוא עשה הכי קצת עבור הפלויד. הליריקה נכתבה בעיקרה על גילמור ורייט כאשר ווטרס עוזר בחלק קטן. חוץ מהשיר One Of This Days שהוא הבאס ממש מורגש , הבאס של ווטרס די נעלם והוא די אנונימי לאורך כל האלבום. אני תמיד אומר שאחרי האלבום הזה החלה ההשתלטות של ווטרס על הלהקה. Echoes באמת חתיכת יצירה , מהטיפטוף של הטיפות בהתחלה ועוד הצרחות של הנשרים באמצע והסולאים המבריקים של גילמור לקראת הסוף. מעלה חיוך ! :)

THE FATRIX

New member
אני היחיד....?

שרק אהב את echos המדהים ואת one of these days. קניתי את הדיסק רק בגלל שני השירים האלו וחשבתי שכולו אני אוהב אבל לצערי לא \:

Jam Head

New member
חח... גם אני הייתי ככה...

אבל אחרי ששמעתי אותו מספר פעמיים , אהבתי באמת את כל השירים , הוא מאוד מיוחד , ומאוד קשה להסתגל אליו , כמו אטום הארט מאדר.

שני האלבומים

אטום ומדל הם מאוד דומים.. תחשבו על זה. שיר של 20 דקות עם קטעים פסיכדולים שכל אחד יותר טוב מהשני. 3 בלדות שקטות (במדל יש 4) וחלק 5 אחר... לא ראו משהו כזה עד אז ומאז..

Jam Head

New member
לא ממש....

ב- Meddle יש שיר אחד ארוך , ושאר השירים קצרים . ב- Atom Heart Mother יש שני שירים ארוכים ושלושה קצרים. ובקשר של התוכן הם ממש ממש לא דומים , חוץ מהאורך של השיר Echoes ו - Atom heart mother לא דומים בכלל .

עזוב את האורך של השירים

האווירה של השירים, האווירה באקוז ובאטום... הי מאוד דומה גם איף, פט אולד סאן וכמובן! קיץ 68, יוצרים אווירה כזו של חופשיות, של קיץ.. גם במדל, pillow of winds, fearless וכמובן: san tropzed יוצרים אווירה דומה מאוד

למעלה