Mental Images

tlingit

New member
Mental Images

האם אתם מכירים
האם אתם משתמשים בטכניקה זו בעבודה עם המתאמנים? במה היא עוזרת לכם? איך אתם ממליצים להשתמש בה ובאילו נסיבות? למי היא מתאימה ולמי לא? האם יש לכם בנק תמונות שאתם רוצים לשתף?

PbD

New member
קלפי מג'יק

אני משתמש בטכניקה כדי לתת למאומנים לבחור לעצמם דימוי ויזואלי, כאשר קשה להם למצוא דימוי ויזואלי משל עצמם - כמו המקום השקט שלי, המקום שבו אני רוצה להיות, הדמות שאני רוצה להיות. התמונה נבחרת על ידי המאומנ/ת מתוך חבילה גדולה של קלפים, והמאומנ/ת מסבירים מה הם רואים בתמונה, ומה התמונה מיצגת עבורם. הקלפים הם קלפי משחק הנקרא Magic - The Gathering ויש בהם אוסף של דמויות ומקומות מעולם של משחקי תפקידים בסגנון של מבוכים ודרקונים. ניתן לעיין במדגם קטן משפע אדיר של דמויות כאן.

Hila36

New member
קלפי סיפור

המאמנת שלי הציגה לי לא מזמן קלפי סיפור מאוירים והופתעתי מכך שלמעשה פתרתי באמצעותם בעיה נקודתית. היא הציגה לי אותם הפוכים ואני בחרתי שניים באופן אקראי. לגבי האחד התבקשתי לספר על הבעיה ולגבי הקלף השני התבקשתי לפתור אותה דרך הציור. היה מאד מוצלח! עם זאת, לפחות מנקודת מבט אישית ,צריך להיות פתוחים לזה, לזרום ולתת לדמיון לעבוד. ייתכן שיש אנשים שזה לא ממש יעבוד עליהם והם יחושו שעושים זאת מתוך אילוץ. המאמן אמור להיות קשוב למאומן ולהעריך אם סוג זה של התנסות מתאים לו.

זה לא הכלי אלא סגנון המתאמן...

חשוב מאוד להבחין בסגנון החשיבה וההתנהלות של המתאמן האם הוא מעשי ,איש של יחסים והרמוניה , יורד לפרטים ואולי יזמית באופיה . לאחר האבחון , אני מוצא שהאימון שונה מאוד בכליו ,אך לא במסריו ,בין סגנון לסגנון . פרקטית - למתאמנים מעשיים וקצת נוקשים בעלי מוכוונות חיצונית ,לא מומלץ כלים הקשורים לדמיון ופנייה לעולם הפנימי . בברכה אופיר נחום 052 506318

למעלה