הגירסה הקצרה: לא, או: הדגמה לבדיקת תוספים
להלן הגירסה הארוכה
קודם כול עוברים על רשימת הרכיבים. חומרים פעילים: אבץ - חשוב, כידוע לנו. כורכום - אנטי דלקתי, חוצה את גבול הדם מוח. דבר טוב כשלעצמו. http://en.wikipedia.org/wiki/Andrographis_paniculata - החומר השלישי, מעניין ונחקר בקשר לסרטן. אין אף מילה על הוצאת מתכות (וחוקרים אותו כבר שלושים שנה...) הופ: חומר המשמש לעשיית בירה. אין לו יכולת להוציא מתכות. Luduxin® consists of reduced-iso-alpha acids (from hops extract, Humulus lupulus) and magnesium salt produced via a proprietary process. ניסיתי להתחקות אחרי ה-reduced-iso-alpha acids והגעתי שוב למחקר על סרטן ולתכונות אנטי דלקתיות. זה דבר מצויין באופן כללי, אבל זה לא מוציא מתכות או תומך במישרין בקילציה. אלא אם כן מדובר בצורה של חומצה ליפואית, שהיא כידוע כן מוציאה מתכות. אבל בשום פנים ואופן לא הייתי לוקחת משהו שמכיל חומצה ליפואית שלא במסגרת תוכנית מסודרת לקילציה ואחרי כמה חודשים על DMPS או DMSA. אולי לא למותר לציין שגם מלחי מגנזיום, המרכיב האחרון (מלח אפסום המוכר לנו) זה יופי של דבר ואכן עוזר לתפקודי כבד. השאלה היא: בשביל מה לקנות אותו בתוך המוצר הזה, כשניתן להשיגו בקלות ובזול בצורתו הטהורה? תשובה: אין סיבה. חומרים לא פעילים: מיקרוקריסטלין צלולוז, צלולוז -רב סוכר המשמש לעתים קרובות בחומר מילוי בתרופות ותוספים. לא בעייתי באופן כללי. חומצה סטארית - סוג של חומצת שומן. שוב, די בסדר, אני זוכרת שקראתי פעם באחת הקבוצות שיש עם זה בעיה לכמה מהילדים, אבל אני לא זוכרת מי או מה. croscarmellose sodium - לא ערכתי חיפוש מקיף, זה נראה לכאורה בסדר, אבל צריך לזכור שזה חומר סינתטי. polythelene glycol (בציפוי הטבליה) - בחיפוש מינימלי מצאתי מידע למכביר על רעילות בחיות מעבדה. לא הייתי נוגעת, אבל אם זה רק בציפוי זה משהו שאולי אפשר להוריד (או לשטוף במים ולהמיס). קרגינן - חומר צימחי הידוע כקרצינוגן. עדיף מאוד להימנע. בשלב הבא עושים חיפוש על מחיר המוצר ועל היצרן. והנה עוד שני פרטים מעניינים להשלמת התמונה: הנה
מסמך מעניין לגבי החברה. (סיכום: הגיעו להסכם עם הממשלה לא להמשיך לטעון טענות חסרות בסיס לגבי המוצרים שלהם) והנה
מחירו של המוצר (סיכום: מנופח, ולגמרי לא מוצדק). לזה מצרפים מידע כללי שיש לנו על תוספים + היגיון בריא. למשל, באופן כללי - קוקטיילים זה "כבדהו וחשדהו", ועוד יותר מזה קוקטיילים שלא כל החומרים או הכמויות מצויינים עליהם בבירור. בודקים את האתר: ה"מחקרים" המפוארים נעשים - על ידי החברה עצמה... ה"מקרים" - לא הצלחתי להיכנס. אם מישהו מוכן לבדוק וימצא שם מקרה אחד שבו המוצרים של החברה לא עזרו או אפילו גרמו נזק, אחלה. אני אישית די בספק בשלב זה. יש רשימה של חברות עצמאיות שבודקות את המוצר: כל מה שזה אומר זה שמה שמצויין על התווית אכן נבדק שהוא קיים בפנים. זה יופי (והרבה יותר מחברות אחרות), אבל זה עדיין לא אומר שהטענות לגבי המוצר או מה שהוא עושה נכונות, או שהמחיר הגבוה מוצדק. בקיצור: לא כצעקתה. לעניות דעתי, מהמחקר המאוד בסיסי שעשיתי, מדובר כאן בעוד שמן נחשים שרוכב על הפופולריות של "דיטוקס" במאמץ להוציא כסף מאנשים. רוצים לשפר תפקודי כבר? קחו חומרים שעושים את זה. רוצים חומרים נוגדי דלקות? קחו אותם בצורתם הטהורה. רוצים להוציא מתכות? קחו משהו שעושה את זה, ודעו בדיוק מה וכמה אתם לוקחים. לא מצאתי שום דבר כאן שיכול להוציא מתכות חוץ מאשר פוטציאלית חומצה ליפואית (שוב, לא ברור לי אם אכן בכך מדובר, זו השערה לא מבוססת), ומזה ממש עדיף להימנע חוץ מאשר בכמויות מדודות ובמסגרת פרוטוקול מסודר. העובדה הנוספת שלא רוצים לציין כמה מהחומר הזה יש במוצר (כותבים שזו proprietry bland) בכלל גורמת לי להיזהר. כשלוקחים חומצה ליפואית (אם זה מה שזה) צריך לדעת בדיוק כמה לוקחים. לסיכום, השורה התחתונה: חבל"ז במקרה הטוב, להתרחק במקרה הרע.