michelat

michelat

New member
michelat

שלום לכולם! רציתי לשאול אתכם לדעתכם: אני סטודנט למדעי המחשב, שנה ג' ואמור לסיים את התואר בסוף הסימסטר הזה. נשארו לי עוד כחמישה קורסים. בסוף שנה ב' מצאתי עבודה בחברת תוכנה, ועכשיו אני עובד במשרה מלאה, אבל הבוס שלי מתחשב והוא יודע שאני סטודנט ואני מצידי התחייבתי לשלושה ימי עבודה בשבוע – וזה נחשב למשרה מלאה. אבל הבעייה היא שהלימודים שלי הוזנחו כמעט לגמרי. את הסימסטר הראשון עברתי מצויין, אבל הסימסטר השני מבחינתי עוד לא התחיל. אני יודע שעוד לא מאוחר, אני יכול להשלים הכל, אבל אני אצטרך להעדר מהעבודה יותר, מה שעלול לפגוע בה. אני יודע, יש מי שיגיד "קודם כל תלמד, אח'כ תמצא עבודה" וכו', אבל במצב של היום, אני לא בטוח שכדאי לפספס הזדמנות לרכוש נסיון, ועוד להשתכר לא רע מכך? מה דעתכם? בתודה מראש מייקי

פושיצית

New member
אם אתה מרוצה ממקום העבודה שלך,

אל תסכן אותו, אבל אל תפסיק ללמוד, במיוחד אם אתה כבר קרוב לסיום. אני נמצאתי באותו המצב, עם עבודה בשעות מטורפות, מעט שינה והרבה לימודים, אבל הצלחתי לסיים את הסימסטר כמו צריך. אמנם אני לא אקבל את אות הדיקאן על הסימסטר שעבר, אבל הציונים סבירים. ניתן לעשות את שניהם, לעבוד וללמוד, למרות שזה מאד קשה, ואין לך סופי שבוע בכלל לנוח. תאר לעצמך אם עוד היו לך ילדים... זה קשה, אבל אפשרי. שיהיה בהצלחה...

guyto

New member
אם אתה נהנה...

אם אתה נהנה ממקום העבודה, תמיד אפשר למשוך את הלימודים יותר מ 3 או 4 ואף אחד לא יפגע מזה... שנים

אחתאחרת

New member
דעתי חד משמעית

אם יש לך היום עבודה בהיי טק בחברה טובה - שמור עליה! ה"קודם תלמד, אח"כ תמצא עבודה" היה נכון לפני המשבר. אני כמוך מצאתי עבודה מעולה תוך כדי הלימודים, אך התפטרתי ממנה כי היא פגעה בלימודי. היום אני לא מוצאת עבודה בתחום, ופשוט בוכה על טפשותי שעזבתי את העבודה ההיא. אז אל תעשה את הטעות הזאת גם אתה. בתור בוגר חסר נסיון, או עם נסיון מועט כמו שיש לך - סיכוייך למצוא משהו יהיו קטנים מאוד. אתה יכול לקחת פחות קורסים ולפרוש את הלימודים על עוד שנה או אפילו שנתיים (נגיד קורס אחד או שניים בסמסטר). לא יקרה כלום אם תסיים יותר מאוחר. העיקר העבודה!!

michelat

New member
תודה לכם על התגובות!

לכל האנשים שטרחו לענות, ולכולם בכלל תודה רבה על התשובות העניניות. האמת שחשבתי כמו שעניתם, אבל רציתי לשמוע עוד אנשים עם נסיון ועם פרספקטיבה. אז תודה רבה ואני מקווה שכולכם תסתדרו תודה מייקי

Scott

New member
גם אני נמצא היום באותו מקום

עובד משרה מלאה (כי פחות מזה פשוט אין סיכוי) מה שאומר שמספר הקורסים שאני לוקח בסימסטר הוא 2-4 כאשר לחצי מהם אני לא מגיע בכלל אלא מצלם את החומר, מגיש עבודות וניגש לבחינה בסוף הסמסטר. כמו שהמצב נראה כיום (למרות שניכרת התאוששות מסויימת) לגרור את התואר, אפילו בעוד שנה זה זניח לעובדה שיש לך עבודה ואתה מרוצה ממנה. Worst Case, במידה ויפטרו אותך(טפו טפו)/החברה תיסגר(גם פה טפו טפו) תוכל להשלים את שאר התואר בסמסטר אחד. Scott

למעלה