Microsoft דופקת את כולנו

• פותח הנושא tkui
  • פורסם בתאריך

tkui

New member
Microsoft דופקת את כולנו

חשבתם פעם למה יש בכלל וירוסים במחשבים אז שתדעו לכם תאגידים כמו Microsoft וחברות אנטי וירוסים אחרות הם אלו שמפיצים וירוסים והשאלה הנשאלת היא למה? אז ככה: הם מפיצות וירוסים בשביל שיתקלל לנו המחשב ואז נשקיע כסף ונתקן את המחשב ואז נקנה תוכנה של אנטי וירוס ומי מרוויח כסף מזה: חברות התוכנה שמוכרות לנו את האנטי וירוס כדאי לחשוב על זה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

TomerZimmermann

New member
למה?

למה להמציא קונספירציות סתם? חסר קונספירציות בתחום המחשבים (מישהו אמר קוד פתוח?!) שצריך ללכת להמציא אותם? ואם כבר במיקרוסופט עסקינן אז הנה שיחה קטנה של עובד החברה עם חברו החבר: אתה מכיר את הבאג המעצבן הזה שכל הזמן מופיע בווינדוס העובד: באג בווינדוס?! לא יכול להיות החבר: כן, כן, הבאג המעצבן הזה של המסך הכחול שמופיע כל הזמן העובד: אהההה, זה לא באג, זה פיצ´ר

TomerZimmermann

New member
חלילה וחס

אני בעד קוד פתוח... כמה שיותר מהר וכמה שיותר.... כוונתי הייתה הקונספירציות של ענקי התוכנה (מיקרוסופט אולי?!) שלא מוכנות לתת את הקוד ובכך משעבדות אותנו לעבוד איתם בלבד ובלה בלה. קונספירציה או סתם מונופול זה כבר נתון להחלטתכם האישית.

uri_raz

New member
ולמה שייתנו למישהו את הקוד ?

IBM נתנו למישהו את הקוד למערכות ההפעלה VM או MVS ? דיגיטל נתנו למישהו את הקוד למערכת ההפעלה VMS ? ADOBE נתנו למישהו את הקוד למוצרים שלהם, נגיד אפילו Acrobat Reader שמחולק בחינם ? למה לחברה שמנוהלת על-ידי אנשים שפויים להשקיע מאות, אם לא אלפי, שנות אדם בפיתוח מוצר ואז לחלק את הקוד לכל דיכפין ? כמה חברות מחוץ לעולם התוכנה מחלקות את ה blueprints של המוצרים שלהם לכל דיכפין ? אתה חושב שבואינג נותנים למישהו את התוכניות של הבואינג 777 כדי שתהיה תחרות הוגנת בייצור מטוסי נוסעים ? שמרצדס מחלקת את התוכניות לייצור המכוניות פרי תיכנונה כדי שתהיה תחרות בייצור מכוניות ?

TomerZimmermann

New member
והקשר הוא??? מה בדיוק???

להשוות בין תוכנות מחשב למטוסים זה כמו להשוות בין מילקי לדנונה. אין בכלל קשר ומקום להשוואה!!! כל חברה יכולה לפתח מטוב מתחרה לבאוינג. וכל חברת-תעופה יכולה לקנות כמה מטוסים מסוגים שונים. במחשבים זה שונה. כל התוכנות שמפותחות היום למחשבים חייבות להתאים את עצמן למיקרוסופט בגלל שרוב האנשים עובדים עם מיקרוסופט. אין דרך להשתחרר מזה. אם חברות אחרות היו יכולות לייצר גרסאות משלהם לויינדוס, אז עולם המחשבים היה נמצא במצב הרבה יותר טוב משהוא נמצא בו. בכל מקרה, זה בכלל לא אותו דבר. הסיבה שאני חושב שצריך להוציא את הקוד חופשי היא: 1) פחות באגים 2) חברות אחרות יוכלו לייצר מוצרים טובים יותר שיעבדו על בסיס הווינדוס ולכן כמובן ישלמו תמלוגים למיקרוסופט 3) תוכנות שונות (גרפיקה\משרד\משחקים\הכל) יהיו הרבה יותר יעילות אם המתכנתים ידעו איך בדיוק עובדת ווינדוס אני מבין שאין למיקרוסופט סיבה לשחרר את הקוד סתם אבל למכור אותו זה שונה.

rshilkrot

New member
מה עם כל הSDK?

שמיקרוסופט משחררים. זה הרי טפשי להוציא תכנה שאין איך להתממשק איתה, בעיקר מערכת הפעלה. זה הרי הבסיס שלה. "מערכת הפעלה" המטרה שלה היא להפעיל תכנות אחרות. מיקרוסופט משחררת SDKs וכל אחד יכול להוריד אותם. חבל לקבל את כל הקוד הסבוך של ווינדוס כשאתה יכול לפתח בעצמך מהכלים שהכינו בשבילך.

TomerZimmermann

New member
built in conspiracy

נשמע לך הגיוני מה שכתבת? למה להשתמש בקוד המקורי שאפשר להשתמש בכלים שהכינו לך? זה בדיוק הקטע! מיקרוסופט (עם כל הכבוד לגאונים שעובדים שם) לא מכילה בתוכה את מיטב אנשי המחשבים בעולם ולכן הכלים שהם מתכננים הם טובים עד מצויינים אבל לא מושלמים. לכן עדיף את הקוד המקורי ממנו מתכנת גאון יוכל לעשות תוכנה מצויינת לעומת התוכנה הטובה שתצא מהכלים שמיקרוסופט תכננה בשבילו (שימו לב, מצויינת לעומת טובה
). SDK זה בולשיט בגלל שזה מאפשר להשתמש במה שמיקרוסופט רוצה שתשתמש ולכן יש דברים שאתה לא יכול לעשות. הדבר הכי חשוב שבכלל לא התייחסת בהודעתך הוא זה: אני לא מדבר רק על יצירת תוכנות אחרות אשר פחות או יותר מסתדרות גם בלי הקוד אלא יצירת מערכות הפעלה טובות יותר אשר יתבססו על הקוד (וכמובן שמיקרוסופט תקבל תמלוגים). אני בעד שהקוד יהיה חופשי כמו לינוקס אבל אני מבין שאין סיכוי שביל יחליט ככה סתם להפסיק להרוויח מילארדים אז אני ממתן את דעתי ואומר שהוא צריך למכור את הקוד. בכלופן, זה נראה לכם הגיוני לשלם מעל אלף שקל כל כמה שנים בשביל מערכת הפעלה שכל הזמן נתקעת? microsoft go home! long live the linux!! למען האמת, אני תמיד הייתי ותמיד אהיה משתמש מיקרוסופט ולא לינוקס. אבל זה רק בגלל שאני מעדיף לתמוך בהם (על אף שנאתי עליהם) מאשר להתחיל להסתבך למצוא תוכנות טובות ללינוקס. ככה זה במונופול, בדיוק על זה הם בונים

rshilkrot

New member
נשמע לך הגיוני מה שכתבת?

אם העולם היה בנוי ומושתת על הגיון ולא על כסף אז יכול להיות שאתה צודק. אבל לא. צר לי לאכזב אותך אבל העולם שלנו מסתובב כולו סביב כסף, ולכן אף אחד לא הולך לצאת מגדרו ולשכור 7000 מתכנתים שיתחילו לפצח את הקוד העצום של ווינדוס רק כדי לכתוב תכנה מסכנה, אפילו שתהיה גאונית! (שגם תכין קפה וגם תזכיר לך שזה יום השנה לנישואין שלך.
) איפה שאנחנו חיים אנשים מעדיפים להיות עצלנים, ללכת על השקעה נמוכה ככל האפשר ורווח גבוהה ככל האפשר. אפילו אם זה יעלה להם בלשלם שוחד למיקרוסופט. אין שום כוח בעולם שלנו שיצא נגד מיקרוסופט. ואפילו אם היה כזה כוח הוא היה הולך לעשות כסף עם מיקרוסופט - ולא לנסות להפיל אותה. ובגלל הפסקא האחרונה שכתבת, ללינוקס אין בעצם כוח או השפעה ממשיים על השוק של מערכות ההפעלה למחשבים ביתיים. לינוקס היא עוד FAB כמו טמגוצ´י ופוקימון, שיחלוף מהר מאד. נראה לי שעל הרובוט דמוי-אנוש שיגיש לך מיץ תפוזים עוד 40 שנה יהיה מוטבע הסימן: Microsoft (c)

TomerZimmermann

New member
the future

אני אישית מאמין שבעתיד על הכל יהיה כתוב שמות כמו McDonalds, Starbucks ואחרים
. ועכשיו לעניינו. "אף אחד לא הולך לשכור 7000..."? מה? על מה אתה מדבר? לא טענתי שמישהו צריך לנסות לפצח את הקוד של מיקרוסופט (זה גם לא חוקי דרך אגב) אלא שמיקרוסופט צריכה למכור אותו. אנשים מעדיפים להיות עצלנים? ממש לא!!!! מה יש לך להגיד על אלפי המתכנתים שעובדים יום יום בחינם!!! כדי לשפר את לינוקס? לצערי, אני מסכים איתך שלינוקס זה תופעה שתעלם מתישהו (למרות שאני לא חושב שבקרוב) אבל הסיבה שזה יקרה היא לא חוסר באנשים חכמים ומסורים שמוכנים להשקיע מזמנם בחינם כדי לשפר אותה אלא בגלל אנשים כמוני שמעדיפים ללכת על הדרך הקלה ולהכנע למיקרוסופט.

rshilkrot

New member
להכנע?

מה קרה ל"לחסוך זמן וכסף"? כשאני מתקין ווינדוס אני בוחר בדרך הקלה וזולה להפעיל את המחשב שלי. אני חוסך לעצמי שעות של מציאת דרייברים ותוכנות, TROUBLESHOOTING וכאבי ראש אחרים.

TomerZimmermann

New member
זמן - אוקי. כסף? אין מצב!

נכון, לעבוד עם ווינדוס זה בהחלט יותר מהיר כי קל להגיד אל כל הדריברים. בעניין הכסף, אני לא יודע איפה אתה חי אבל פעם אחרונה שבקדתי לינוקס היה חינם בעוד ווינדוס עלה מעל 1500 שקל. אם אתה משתמש בגירסה גנובה אז זה פשע ולא חסיכה בכסף :). בנוגע לדרייברים, כמו שאמרתי, אני מסכים בקשר לזמן, אבל אנשים שיש להם ידע מבוסס במחשבים (כמוני), לא צריכים להשקיע יותר מדיי זמן או להיות גאונים כדי להסתדר בלי מיקרוסופט. אבל כמו שאמרתי, הדרך הקלה היא מיקרוסופט בגלל שרוב העולם עובד עם זה אז יש לזה יותר תוכנות (שגם הן עולות המון אבל בימי האינטרנט, מה הבעיה להשיג הכל בחינם?!). בכל מקרה, כל מה שיש לי להגיד על מיקרוסופט זה שזו החברה הכי גרועה והכי טובה בעולם... ניסיתם פעם לקרוא את השם הזה בתור שתי מילים נפרדות? Micro Soft. רך קטנטן.. ואני אתן לכם לעשות את האסוציאציה לבד

rshilkrot

New member
אז למה אתה סותר את עצמך?

אם הכל היום בחינם - למה לעבוד כמו אדיוטים? לינוקס, עם כל הכבוד - מערכת מחורבנת. עוד לא המציאו לה GUI מעבר לWINLINUX הממממחחחחווווררררבבבןןןןן (שדפק לי את המחשב, ולא תומך בשום חומרה). מערכת בחיתוליה שNT לוקח בהליכה איטית ברוורס, בלי להתאמץ. שלא תבין אותי לא נכון, MS עושקת את הקניינים שלה - זה נכון. אבל תמורת הכסף הקניין מקבל מערכת מושלמת, תמיכה מלאה בכל סוגי החומרה וידידותיות מושלמת. אני לא מוצא סיבה לא לשלם (חוץ מעוני, שהיא סיבה מצויינת).

TomerZimmermann

New member
אההה?

סותר את עצמי? לא נראה לי שאני סותר את עצמי? בכלופן.... זה עניין די טיפשי להתווכח עליו כי אני מסכים איתך עליו אבל פשוט אני חושב שהיה עדיף אם היו יותר אנשים שמוכנים להלחם נגד מיקרוסופט. מה לעשות.. אני נגד מונופולים... שטויות... אחרי הכל, אני משתמש בווינדוס מאז ומתמיד ולא היו לי מחשבות יותר מדיי רציניות להחליף

rshilkrot

New member
למעשה אני בצד שלך לחלוטין

אני שונא את מיקרוסופט ואפילו פרסמתי פה בפורום בעבר (לפני חדשיים או משהו) שהיא הקונספירציה הגדולה ביותר שפגשתי... וזה נכון. רציתי שתגיע למסקנה שאני הגעתי אליה, ולתחושה שאני מקבל - שאין מה לעשות נגד מיקרוסופט. if u can´t beat them - join them. נסיתי (באמת ניסיתי) לעבור ללינוקס. אחרי שנכנסת לווינדוס זה בלתי-אפשרי. ופה - הקונספירציה. מיקרוסופט פשוט כובלת את הקונים שלה למוצרים שלה, לשדרוגים שלה ודוחה (שלא נגיד דורסת ומועכת) כל ניצנים של התנגדות. מי בעד חיסול מיקרוסופט?! (על משקל "מי בעד חיסול הטרור")

uri_raz

New member
זה בדיוק אותו דבר.

אף אחד לא מחייב אותך, או חברה כלשהיא, לקנות מחשב PC עם מערכת הפעלה של מיקרוסופט. אם אתה רוצה, אתה יכול להכנס לחנות מחשבים ולקנות מקינטוש עם מערכת הפעלה של אפל, תחנת עבודה של IBM או SUN או COMPAQ עם מערכת הפעלה יוניקס של אחד מהיצרנים האלה. אם אתה רוצה אתה יכול אפילו לקנות PC ולהתקין עליו לינוקס או QNX או איזה זן אחר של יוניקס. וכל חברה שרוצה לפתח תוכנה יכולה לפתח אותה ללינוקס, או יוניקס, או MacOS, או QNX, או איזה פלטפורמה שמתחשק להם. כל המחשבים האלה הם מחשבים וכל מערכות ההפעלה האלה הם מערכות הפעלה וההשוואה ביניהם תקיפה בדיוק כפי שניתן להשוות דנונה ומילקי מכיוון ששניהם מעדני חלב. כמו כן, כל מי שרוצה לדעת איך בדיוק עובדת ווינדוס יכול לקנות ספר בהוצאת מיקרוסופט על הבפנוכו של מערכת ההפעלה תמורת כמה עשרות דולרים. עובדה שהרבה חברות מצליחות לכתוב דרייברים ומערכות זמן אמת על ווינדוס, מה שמחייב הבנה טובה מאוד של איך מערכת ההפעלה עובדת. ובקשר לבאגים – אתה מוזמן להראות שבווינדוס יש יותר באגים מאשר בלינוקס או ב MacOS. הרושם הציבורי שכאילו חלונות מאוד לא יציבה לא אומר הרבה, פשוט כי כל באג בווינדוס זוכה לחשיפה עצומה בשל בסיס המשתמשים הגדול, בעוד באגים בלינוקס או MacOS זוכים לחשיפה אפסית בדיוק בגלל שיש להן בסיס משתמשים קטן. מיקרוסופט הצליחו לייצר את מערכת ההפעלה הכי טובה בעולם (ולראייה שהיא הצליחה להשתלט על החלק הארי של שוק מערכות ההפעלה למרות שתמיד היו ועדיין יש חלופות). העובדה היא שבתחומים שבהם ווינדוס חלשה לעומת פלטפורומות אחרות (לדוגמא כשרת ווב) מיקרוסוספט מפסידה ללינוקס – אנשים יודעים מה טוב להם וקונים את זה.

Chot

New member
ממציא שממציא

זה ידוע שזה מה שהם עושים די בגלוי למען האמת

TomerZimmermann

New member
מיקרוסופט מפיצים וירוסים?

די!!! תפסיקו עם זה!!! מה זה הבולשיט הזה??? אפילו אין להם תוכנת אנטי-וירוס שהם יכולים להרוויח עליה כסף.

Chot

New member
אני לא יודעת מה לגבי מיקרוסופט

אבל זה די בטוח לגבי "חברות אנטיוירוסים אחרות"

למעלה