Miles Davis - Kind Of Blue(תהיות)

Cruvi7

New member
Miles Davis - Kind Of Blue(תהיות)

מה כל ההתלהבות הגדולה? בסה"כ, מיילס דיוויס אחד האנשים המוכשרים ששמעתי, והדיסק מאד נחמד. אבל מה ההתלהבות הגדולה? או שזה פשוט נשמע לי מאד בסיסי?

OBZ

New member
ההתלהבות היא

שלפני הדיסק הזה רוב המוזיקה בג´אז הייתה מאד קצבית ומהירה , בי בופ בעצם. ומה שנקרא נגנים ניגנ ו יותר "צלילי אקורד" בגלל שיש כל כך הרבה אקורדים שמתחלפים במהירות ומה שהנגנים עושים זה TO OUTLINE את האקורדים. מה שמיילס עשה בקיינד אוף בלו זה משהו שאף אחד (לפי מה שאני יודע לפחות) לא עשה לפני זה. הקצב , האוירה , הסאונד- הרבה יותר נינוח ורגוע ובאמת "קול". ומה , נגיד נקח את הקטע SO WHAT כמה אקורדים יש בו? 2 סך הכל. וזה יחסית לקטעים עמוסי עשרות אקורדים שהיו באותה תקופה. מיילס שם כולה שני אקורדים , ומה שהוא עושה זה שבשביל שהנגן יעשה סולו מעניין הוא צריך לעבור ממודוסים שונים וכך התחילו לאלתר בצורה של "איך מודוס שונה נשמע על אותו האקורד" וזה בעצם ג´אז מודאלי. זהו בערך קשה מאד להביר בקצרה וגם אני עדיין לא מבין את כל העסק 100% אבל הסטייל הזה , קול ג´אז , מיילס וקיינד אוף בלו בפרט התחיל אותו.

OBZ

New member
תודה ../images/Emo13.gif

ולאלה שרוצים לשמוע את התפתחות בג´אז בערך באותה תקופה לכיוון היותר דחוס אז ממליץ על הדיסק GIANT STEPS של קולטריין וכמובן וכמובן אני ממליץ לכולם לקנות כללללל דיסק של מיילס או קולטריין. באמת הכל פשוט ענק בצורה מדהימה

bralon

New member
כן, אני חושב שראיתי את ההסבר של

מייק סטרן, שכאשר הוא הזמין אותו להצטרף איתו הוא רצה שלא יהיו הרבה אקורדים באותו מופע(ים). זה היה בערוץ מזו לפני כמה שבועות.

greblin

New member
Miles - Kind of Blue - הגאונות!!!

מיילס דייוויס, אחד מעמודי השדרה בתולדות הג´אז, על כל סוגיו, שבר את המוסכמות של הג´אז, כמו שאורי כתב, הדחוס ומלא אקורדים, צלילים ו"פיתח" כמה סגנונות חדשים כמו הג´אז המודאלי. גם אני לוקח את SO WHAT לדוגמא, ניתן לראות הבדל עצום ובעצם גישה שונה לגמרי, שני עולמות שונים בין הסולו של מיילס לבין הסולו של שאר הנגנים וזה הכי בולט בהבדל בין הסולו של מיילס לסולו של קולטריין. קולטריין "המציא" בעצם את הג´אז המודרני והתחיל להשתמש במאפיינים שלו, הסגנון של קולטריין מאוד בולט בקטע SO WHAT לעומת הסגנון של מיילס. מיילס הביא לידי ביטוי את השינוי בסגנונו האישי, והביא את ה Cool Jazz, כמו שאורי כתב, מיילס מאוד קול בקטע, מנגן מודאלי לחלוטין, בחירת צלילים מאוד מסויימת ומיוחדת תוך הדגשה של דרגות מסויימות בסולם בשביל להדגיש את המודוס. הדיסק KIND OF BLUE הוא ההתחלה של הג´אז המודאלי והג´אז המודרני והוא הקדים את זמנו במספר שנים... מקווה שעזרתי, באמת קשה לכתוב על מיילס דייוויס ועל תרומתו בכלל בכמה מילים, אפשר לכתוב ספרים שלמים עליו! גאון!!!

Cruvi7

New member
תודה רבה ועוד שאלה...

יש אתר שמכיל את ההיסטוריה של הג´אז? עדיף בעברית, למרות שאנגלית לא תהרוג אותי. וגם אתר שמסביר יותר על הג´אז המודאלי, נשמע מעניין.

greblin

New member
וואלה יש מלא אתרים!

אין בעברית כמעט כלום, אבל יש מלא אתרים וספרים טובים באנגלית. צריך לחפש, אני לא זוכר בדיוק...

למעלה