Mixed-up confusion

Mixed-up confusion

נזכרתי בשיר הזה בעקבות השאלה שהועלתה כאן על "The House Of Risin' Sun" ובהמשך דבריי תבינו את ההקשר. כידוע לכם בתקליטים הראשונים של דילן הוא לא מלווה בנגנים אלא אך ורק את עצמו בגיטרה ומפוחית, וכמה מוזר שבשיר הזה שהוקלט בנובמבר 62' כשנה אחרי הקלטת התקליט הראשון וקצת לפני העבודה על התקליט השני, הוא דווקא מלווה בנגנים. אני מוכרח לומר שעד היום מצאתי כמה דברים לא הגיונים בקריירה של דילן וזה אחד הדברים, אם הקטע שדילן חיבר את הגיטרה שלו לחשמל וצירף אליו להקלטות עוד כמה נגנים, נראה כרעיון שלאט לאט התבשל במוחו מאיפה בא השיר הזה? הסבר אחד שנראה לי הוא שיתכן שהשיר הזה שאגב נמצא ב-Biograph ובחוברת המצורפת לאותו אוסף נכתב שהוא התבשל בנסיעה של דילן לאולפני "קולומביה" בתקופה שהוא הושפע יותר מאלביס (הוכחה לכך שהשיר הזה הוא מתקופה ממש מוקדמת שלו) היא שלהבדיל כמו בסרטים שנעשו על חייהם של ריי צ'רלס וג'וני קש, כאן בא הקטע של המפיק המוסיקלי שהוא אמר לדילן שיתן מעצמו קצת יותר ממה שהיו רגילים לקבל מאמנים של אותה תקופה. השאלה כאמור למה הוא לא המשיך בקו הזה. אני כמובן אשמח לקרוא את דעותיכם.

Chocoholic

New member
Mixed Up Confusion

הסינגל הראשון של דילן... אמן שעבודתו לא מזוהה (היום כבעבר) עם סינגלים. סינגל (חדשיר בעברית) היה "אילוצי מערכת", למעשה סינגלים היו יותר נפוצים מאלבומים, שהיו דבר נדיר עד סוף שנות החמישים. כנראה שבחוזה הוא היה מחויב לסינגל פעם בכמה זמן. לדעתי, תוספת הנגנים הייתה יותר הוראה של המפיק (אולי גם של גרוסמן) מאשר בקשה של בוב. השיר הזה היה למעשה חלק מההקלטות של האלבום השני שלו, שנפרסו על פני שמונה מועדים שונים! אפשר לחלק את מועדי ההקלטות לאפריל, שם נעשו 3 הקלטות בשלושה ימים שונים, וסתיו (1962), שם נעשו 4 הקלטות בארבעה ימים שונים; האחרונה הייתה בכלל באפריל 1963. 'Mixed Up Confusion' הופיע לראשונה בהקלטה הרביעית במספר, כלומר הראשונה ב"תקופת הסתיו" כך שסביר להניח שרעיון הוספת הליווי לא עלה לפני כן; כמו כן, באותה הקלטה (26.10.62) בוב מבצע את 'That's All Right Mama' שהיה להיט גדול של אלביס, וגם כאן יש ליווי (השיר הזה כידוע לא נכלל באלבום). 'Mixed Up Confusion' ראה אור ב 14.12.62 כאשר בצידו השני נכלל 'Corrina Corrina' שגם הופיע בסוף באלבום. אני לא זוכר מספרים מדוייקים אבל זה היה כישלון מוחלט... אם למישהו יש עותק של הסינגל הזה, במהדורה ראשונה בפרט, כדאי שישמור עליו... לא ברור מה בוב חשב על זה אבל כנראה שבקולומביה הבינו את הרמז והחליטו להשאיר בינתיים את בוב לבד עם הגיטרה והמפוחית שלו. כנראה שגם הוא לא התלהב מזה יותר מדי בזמנו. תוספת הליווי עוד בשלב זה היא פרט חשוב שנוטים לשכוח או להתעלם ממנו, אולי בגלל שהיו אלה בסה"כ שני שירים נשכחים, האחד בקושי נמכר והשני כלל לא ראה אור.

לא נראה לי שדילן ממש נגמל

מהוצאת סינגלים בשנים האחרונות הוא משחרר שירים בטיפין טיפין ונראה לי שזה בא במקום. בכל אופן אני מודה לך על דבריך שהם ללא ספק תוספת מחכימה, והוכחה לכך שיש לפורום מנהל מתאים שאפשר ללמוד ממנו. יישר כוח !!

למעלה