MJ tours

GM1988

Well-known member
MJ tours

אני עוקב אחרי ההופעות של מייקל כ10 שנים. ה1 היה BAD ואחריו כל השאר שצפיתי בDVD מאוחר יותר.
מה ששמתי לב, שהסט ליסט וסגנון ההופעה, הריקודים והעמדה תמיד היו אצל מייקל זהים לסיבובי הופעות קודמים.
אומרים המון שמייקל המציא משהו בנוגע להופעות, או שמא טיעונים בסגנון, אבל באמת עלו לי לעתים המחשבות האלה בתקופה האחרונה, שבסך הכל מייקל עשה כמעט כל סיבוב הופעות, הופעה זהה, לא שונה בכלום בכל טור.

זה תמיד מתחיל בWBSS (חוץ מ"היסטורי" שלמרות הכל גם שם זה עובר לפתיחה הזו אחרי המחרוזת של השירים החדשים באותה תקופה),
ממשיך למחרוזת של הJ5, כל הזמן אותם להיטים מוכרים ואהובים שלו, וכל הזמן העמדה שלא משתנה מטור לטור.

זו אולי תהיה נקודה מלחיצה בקרב המעריצים והגולשים פה, אבל אני לא מבין איפה הגאוניות הזו של מייקל בהופעות?
כן, ה"מונווק" היה הדבר המרהיב ביותר משנות ה80 שנהיה כרטיס הביקור של מייקל. השיר עצמו הוא אחת היצירות המדהימות שהוקלטו.
ובין כל אלה, יש המון שירים, המון הופעות, סיבובי הופעות, שמייקל לא היה נבדל בהם משום אומן אחר בתעשייה.

אני תוהה כמה מייקל היה מתעלה מעל הטורים הקודמים בהופעה שתוכננה ב2009 ב02, כאשר גם בחזרות שצולמו (מלבד האפקטים והמסכים וה3D) רוב ההופעה הייתה צריכה לכלול את אותו סט ליסט, אותו רעיון, אותם העיבודים, אותם הריקודים.

Golden crown

New member
דווקא

הפעם בגלל שעבר כל כך הרבה זמן מאז שהופיע ובגלל שזה סבב ההופעות האחרון הייתה כוונה לעשות משהו שונה וגדול מכל דבר אחר שמייקל או כל אמן אחר עשה מעולם. אם ראית את This Is It מייקל גם אומר את זה שם. אחרי שצופים בסרט מבינים כמה התוכניות למופע הזה היו גדולות, וכמה השקיעו בו. שלא תגיד שאני סתם זורק מילים, אז אני מתכוון לזה שצילמו את Thriller בגירסא חדשה, שזה כבר מראה על הכוונות של המופע, באותה צורה חידשו הגשה של שירים נוספים, בנו מין סרטון לכל שיר, כמו Smooth Criminal, Earth Song ו-They Don't Care About Us, הבחירה הקפדנית של הרקדנים מתוך מאות וזה רק טיפה מכל מה שהיה מתוכנן. וגם אם כל זה לא היה נכון, המעריצים היו ממלאים את האולמות ולא בגלל כל הכסף שהושקע ובגלל שהמופע מתעלה על אחרים, אלא בגלל שמבחינתם מייקל עצמו מספיק עבורם כדי להפוך למרהיב, כמו שהיה בתחילת קריירת הסולו, בBad למשל, כשהתקציב לא היה ענק והיה רק אותו ואת הנגנים.

בקשר לזה שמייקל לא היה נבדל משום אמן אחר אני בכלל לא יכול להסכים איתך. אלא להגיד לך את ההפך. שום אמן אחר לא ביצע הופעות בצורה וברמה של מייקל, אם מבחינת שילוב שירה וריקוד, פעלולים, שילוב פירוטכניקה, תלבושות ועוד.
הוא היה פורץ דרך ורובם העתיקו ממנו, אם כי לא בהצלחה שהוא זכה לה. יש הרבה זמרים טובים, אבל לא פלא שמייקל הצליח למלא כל הופעה. המעריצים ידעו למה לצפות.

GM1988

Well-known member
האם תוכל להדגיש לי מספר דברים

שאתה אישית מכיר שנעשו על ידי מייקל והיוו פריצת דרך בכל הקשור להופעות ?

לדוגמה, BAD היה ללא ספק הסיבוב הופעות שאני הכי אוהב! מאד שמחתי שיצא לו DVD אחרי 25 שנה! ושם זה באמת מייקל, הרקדנים והנגנים.

היו כמובן גם כל מיני דברים מעניינים שנוספו, אבל בכל זאת הדגש היה שם על מייקל שהיה מדהיםםםםם!
אם כבר אמרת העתקה, חח אני בדיוק לזה התכוונתי, שמייקל עצמו העתיק את סיבוב BAD בכל הטורים הבאים שלו. ועוד בהתחלה נדהמתי שכאילו כל הופעה מזכירה לי את הטור ה1 : )

Golden crown

New member
בוא

נתחיל בזה שמסע ההופעות Bad הניב שיא של הכנסות שעומד על יותר מ-124 מיליון. הוא היחיד שהופיע במהלך הפסקת המחצית כולה של הסופרבול. ההופעה הזו שברה שיאי צפייה והפכה לאירוע הספורט הנצפה ביותר בטלוויזיה אי פעם. הוא מכר את כל הכרטיסים לשבע הופעות באצטדיון וומבלי שבלונדון, ובנוסף מכר אותם מהר יותר מכל אמן אחר. על כל אלה הוא קיבל פרס גינס, וזה כי אף אחד לא עשה את זה לפניו.

ב-Bad הוא היה בתחילת קריירת הסולו שלו ובהופעות התמקד בעיקר בשירה, ואחר כך כשהוא התבסס הוא התמקד גם בצד הבידורי ועשה כל מה שהוא יכול היה כדי להמם את הקהל. איפה אתה רואה שהייתה העתקה מ-Bad? הוא כל הזמן רצה לחדש וגם אמר את זה.

הוא מהראשונים שהתחילו לקיים הופעות בסדר גודל כזה, ועשה זאת טוב יותר מאחרים. ב-Dangerous הוא יוצא בטיסה עם חליפת חלל, בהיסטורי הוא משתמש במנוף. לא זכור לי שמישהו עשה זאת לפניו, ואם כן אז לא בגבהים כאלה או שנתלה כמוהו באוויר. הכניסו לאותה הופעה פסל ענק שלו שהובא מחו"ל לאירופה, וזה כדי לרתק את הקהל במהלך המופע. אפילו הכניסו טרקטור לבמה. הוא העלה מעריצים וקבוצות של ילדים לבמה. החשוב ביותר הוא שהוא שילב ריקוד תוך כדי שירה, כשרוב הזמן הוא בלי פלייבק או הפסקות, לעומת זמרים אחרים שרובם הגדול מסתפק בכמה תנועות, ואלו שכן רוקדים עושים את רוב השירים עם פלייבק.

ידעת שב-This Is It מעצבי הבגדים נעזרו במדענים בנושא של שבירת אור וכו' כי "מדובר במייקל ובדחיקת גבולות" לדבריהם?

אלא אם כן רצית שההופעות יתקיימו בחלל, אני לא יודע מה הוא עוד יכול היה לחדש.

GM1988

Well-known member
ההכנסות פחות מעניינות אותי בהקשר לנושא.

שאלתי בעיקר על הנושא של הופעות וסיבובי הופעות.
אני רואה העתקה של BAD במה שקשור לסט ליסט, לרשימת השירים ולאיך שהוא הציג אותם.
3 טורים נפתחו כמעט אותו דבר, וכפי שציינתי, מלבד "היסטורי" שבו מייקל נחת מהחלל ונוספה מחרוזת של אלבומו החדש לאותה תקופה, הפתיחה עצמה נעשתה בשיר WBSS
שככה מייקל פתח את "באד" ו"דיינג'רוס".

כל העמדות בכל השירים לא שונו במהלך ההופעות. כמו כן גם העיבודים לא עברו שינוי משמעותי.
היו למייקל בסיס ריקודי שהוא היה עושה בזמן שהוא "רק" שר וזהו.

כן ידעתי על נושא הבגדים ל TIIT.
עדיין זה לא קשור לנושא שעליו אני מדבר.
בוא נגיד שאלו דברים, כמו: הכנסות ודברים טכניים של מאחורי הקלעים, לא מעניינים כלכך קהל שבא לראות את מייקל (לפחות לא אותי).
ולא, לא חושב שהופעה בחלל הייתה מוסיפה לי משהו שאין בו צורך.

BAD בעיניי היה הטור שמייקל הביע בו את מיטב כשרונו, את המיטב! מה שקשור לביצועים, מה שקשור לריקוד, לבמה (למרות המינימליות כביכול) ויצירתיות שנראיתה על הבמה אז...
ציינתי שברוב הפעמים שצפיתי בכל טור, זיהיתי שדברים חוזרים על עצמם ומייקל לא שינה במהלך השנים את איך שההופעה בנויה, וזהו.

morigo

New member
רק תיקון קטן לגבי דיינג'רוס

מייקל "הגיח" ממתחת לבמה בקפיצה התחיל ב-jam.
כל סיבוב הופעות הוסיף את שלו בנוסף ללהיטים מהעבר שאין מה לעשות, הם סימני ההיכר של מייקל-ט'רילר ובילי ג'ין וסמות' קרימינל וביט איט וגם השנים הראשונות עם האחים, אלו שירים שאי אפשר פשוט לשים אותם בצד, גם היום הזמרים משלבים שירים ישנים יותר ביחד עם החדשים. נכון שבכל פעם הקונספט של כל שיר היה כמעט זהה אבל אז מה... מייקל פיתח את התחום זה של זמרים שממלאם איצטדיונים והוא בטח הראשון ששר בלייב ורקד (בהיסטורי המופע היה שעתיים!! ווא לא נח, כל שיר היה מלווה בריקוד שלו או התרוצצויות בבמה) ובכללי, היה ממש מעורב בכל פרט קטן בסיבוב ההופעות. אז מבחינתך ה"השקעה", כל פרטים האלה לא מפצים על זה שיש חזרות מהסיבוב של "באד" וזה בסדר, רק תנסה לחשוב מעבר לזה ותזכור שזה קצת קשה להמציא את עצמך כל פעם מחדש.. ועדיין מייקל הצליח גם בזה

למעלה