MMA vs Kung Fu.avi

eladי

New member
זה מ bullshido ?

(כי לא הצלחתי להוריד). אם זה אכן הסרט, אז מדובר במתאמן ב- wing chun (ללא נסיון בשום דבר אחר) שנפל לזרועותיו של מישהו שיודע לבצע בריחים משהו משהו. אאוצ'....
ראיתי סרט דומה נגד קראטקה.... שגם היה די עלוב. אבל יש גם איזה סרטון או שניים שלוחמי הMMA (או UFC או whatever) הפסידו.

eladי בוקר טוב

אם תוכל לתת לנו לינקים של סירטוני קונג-פו שידם על העליונה בקרבות כאלה, נשמח לראות.... יניב

eladי

New member
אחפש ... אני לא בטוח שזה היה

לוחם קונג פו (חושב שזה היה TKD האמת לפי הבעיטות).

משה קיץ

New member
מעולם אבל מעולם

לא היה קרב רשמי ,מסודר בזירה מיקצוענית שבו לוחם טהור מאחת השיטות:קרטה,קונג פו וTKD וכו, ניצח אדם המיומן ב MMA.(לרוב גרפלרים או סטרייקרים רציניים(איגרוף תאילנדי),שידעו להתמודד גם בקרקע)

razcoren666

New member
לא ממש מעולם לא..

היו, במיוחד בUFC הראשונים כמה ניצחונות של אנשים שהגיעו מרקע עמידה טהור, כמו TKD וקרטה. Cal Worsham ,Mark Hall הם דוגמאות טובות..

משה קיץ

New member
כן,אבל הם ניצחו

את דומיהם,לא מישהו שאפשר להגדיר אותו כלוחם mma,או אפילו גרפלר הרמה טובה.

razcoren666

New member
צודק, אבל

תראה, זה ברור לכל מי שמבין בתחום הזה, שאי-אפשר לבוא מרקע יחיד טהור ולהצליח בMMA. אבל לדעתי דווקא בשנים האחרונות יש שינוי מסוים בסגנונות ששולטים בזירות. אם בתחילת הדרך של הענף רוב הלוחמים היו מרקע של קרקע או קרקע עם קצת cross-Training כמו גרייסי למיניהם סאקורבה שמרוק ועוד. אז בשנים האחרונות אפשר לראות שהסטרייקרים חוזרים ובגדול. כמובן שכולם עובדים גם על קרקע אבל אנשים כמו סילבה, לידל, קרוקופ,קאריטנוב מצליחים לשלוט במשקלים שלהם עם דגש גדול על עמידה ובעיקר הימנעות מקרקע. במיוחד קרוקופ ולידל.

סטרייקרים היום בזירות mma

זה נכון שהסטרייקרים היום שולטים יותר מבעבר בזירות הללו. חלק מהסיבות הן אלה:
חובה לשים כפפות. פעם לא היתה חובה כזו, ואנשים שעלו בלי כפפות כדי לגרום לנזק גדול יותר למתחריהם, פגעו גם בכפות הידיים שלהם. היום עם כפפות אתה יכול להרביץ חזק וגם אם תפגע בגולגולת או במצח של היריב זה לא יהיה כזה נורא לך יחסית לאילו היית עושה זאת ללא כפפות.
הוכנסו סיבובים לקרבות, מה שמאפשר מנוחה למתחרים, ומתחיל את הקרב חזרה ממצב עמידה. פעם לא היו סיבובים והקרב לא היה מופסק עד שהיתה הכנעה.
התערבות שופטים. היום שופטים מתערבים יותר בקרב, ואם אין התרחשויות על הקרקע אז הוא יכול להיות מופסק ע"י השופטים ומותחל מחדש ממצב עמידה.
והכי חשוב: היום גם אלה שהם סטרייקרים מובהקים לומדים קצת האבקות ועבודת קרקע בשביל לשרוד שם עד שהם יצליחו להעביר את הקרב חזרה לעמידה - בעצמם, בעזרת השופטים או בגלל שהסיבוב נגמר. פעם זה לא היה ככה. רן.

ננדין

New member
|../images/Emo45.gifמסכים עם רן ומוסיף

יש שליטה יותר של סטריקרים יותר בזירות האמריקאיות מאשר ביפניות/ברזיליות כי שם כנראה אוהבים לראות יותר עבודת עמידה לעומת היפנים שכן מעריכים עבודת קרקע (גם היפני הפשוט) בגלל זה נוספו כל החוקים הפרו סטריקרים. אגב, אסור לשכוח שקרוקופ וסילבה (ואולי גם עוד אבל אצלהם אני יודע בוודאות) מתאמנים ב BJJ ואומנם מעדיפים קרבות עמידה אבל הם משתמשים בכישורי הBJJ שלהם על מנת להשאיר את הקרב בעמידה וזה בדיוק גישת ההגנה עצמית לרחוב של ה BJJ... הבנתי שסילבה גם חגורה שחורה ב BJJ.
לנושא, ראיתי היום בושידו אחרי הרבה מאוד שנים שלא ראיתי, אני לא מאמין שפעם חשבתי שזה אמיתי. טוב, בתור ילד קטן גם חשבתי ש WWF אמיתי...

razcoren666

New member
לא כ"כ מסכים

אם תשים לב לשנים האחרונוות,דווקא בזירות האמריקאיות והUFC בראשן, יש שליטה גדולה של מתאבקים למיניהם כדוגמת טיטו רנדי ופרנק ששלטו במשקל קל-כבד ב5-6 שנים האחרונות,ודווקא בפרייד הקטגוריה המקבילה נשלטת ע"י אנשי עמידה, סילבה, ג'קסון(במקור מתאבק אבל השתפר המון בעמידה) נינג'ה, שוגון. וגם בפרייד כרגע, הסטריקרים לא ממש מופלים לרעה, עד כמה שאני זוכר הדבר היחיד שיש בUFC שאסור בפרייד זה מרפקים לפנים, ואילו בפרייד גם מותרת התקפת 4 נקודות לראש, וגם מותרות "דריכות" לפנים שאסורות ב UFC, אז אי-אפשר ממש להצביע על הבדל גדול בזירות. בקשר לBJJ, זה ברור לחלוטין שכולם לומדים קרקע גם אם רק בשביל להימנע מהורדה או הכנעה, הפואנטה היתה שאפשר לראות ב2-3 האחרונות יותר לוחמים שמסיימים קרבות בעמידה, ולא ישר שואפים לקרקע.

סטרייקרים היום מול מתאבקים

הרעיון הוא לקחת קרב לתחום בו אתה טוב ושולט יותר מאשר יריבך. לרוב המתחרים יש סגננון לחימה איתו הם התחילו ובו הם שולטים. לרוב סגנון זה הוא המועדף עליהם ומהווה את האינסטינקט הבסיסי בלחימה שלהם. כשהם פנו לתחום ה-mma הם השלימו את הידע שלהם בתחומים הנוספים בשביל שיוכלו להתמודד מול מגוון של לוחמים. סטרייקרים שיודעים עבודת קרקע ולא חוששים מלרדת לקרקע כי הם יודעים להסתדר שם מספיק טוב בשביל להיחלץ ולקום, לא יחששו מהורדה לקרקע בזמן שהם נותנים מכות בעמידה, כך שיוצא שעבודת הקרקע דווקא משפרת את עבודת העמידה שלהם... זה עובד גם הפוך: מתאבק שיודע לעבוד בעמידה, לא יחשוש להתעמת מול יריב ששולט בעמידה. הוא ידע להחליף קצת מהלומות ידיים ורגליים, וגם אם הוא יספוג קצת בדרך (לא כל מכה היא נוק-אאוט), הוא יבטח ביכולתו לסגור את הטווח ברגע המתאים ולהוריד את הקרב לקרקע לתחום בו הוא שולט. בעבר תחום הקרקע היה חור שחור עבור רבים בעולם אומנויות הלחימה. לוחמים לא הכירו את התחום ולכן היה קל מאוד להוריד אותם לקרקע ולנצח אותם שם. היו לכך מס' סיבות:
בסרטים מכות ידיים, בעיטות גבוהות ופליק פלקים באויר הצטלמו יותר טוב מהתגוששות ארוכה על הקרקע.
מבחינה תרבותית זה נחשב יותר אתי להכות בעמידה, ומכות על הקרקע נחשבו משהו מלוכלך ולא אתי. אנשים יכלו לצפות בקרבות איגרוף במשקל כבד בו המתחרים מועכים אחד לשני את הפרצוף והופכים אותו לעיסה שיותר דומה לפיצה פפרוני, אבל ברגע שמתחרה נפל על הקרקע זה היה לא תרבותי להכות אותו. זה נכון לא רק לאיגרוף אלא בכלל לשיטות עמידה: אסור לאחוז בגוף או בגד היריב (למעט באיגרוף תאילנדי), אסור לרדת לקרקע עם היריב ועוד.
האבקות נחשבה יותר ספורט של בתי ספר תיכון (אני מדבר על ארה"ב) ולא אומנות לחימה. אפילו בתחרויות ג'ודו הורידו מאוד את העבודה על הקרקע.
הקרקסנות בסגנון ההאבקות המקצוענית (WWF ושות') לא הוסיפה לתדמית של עבודת האבקות. היום המשוואה קצת יותר מאוזנת, ולרוב לא מספיק לדעת רק עבודת האבקות בשביל לנצח קרבות, כשם שלא מספיק לדעת רק עבודת עמידה. לא חייבים לשלוט בכל התחומים בצורה הכי טובה, אבל חייבים לדעת את העבודה בכל תחום על מנת להצליח לשמור על הקרב בתחום אותו אתה מעדיף: עמידה (מכות ידיים ורגליים), קלינץ' (ברכיות, הטלות חזקות) או קרקע. רן.

razcoren666

New member
תראה רן,

כל הדברים שאמרת פה הם כמובן נכונים וגם לא ממש חדשים, כל השירשור הזה נפתח בקטע של דיון על שיטות עמידה בMMA ואז מישהו בא ואמר שאין קרב שבו ניצח מישהו משיטות עמידה מישהו שיודע קרקע , או משהו כזה. אני ממש לא רוצה להתחיל וויכוח אישי או משהו כזה, אבל אני ממש לא אוהב לשמוע דברים כאלו, כמו "BJJ היא השיטה הכי טובה" "אם רוצים ללמוד שיטה אחת אז חייבים BJJ" "BJJ היא האומנות הכי יעילה בקרב רחוב" והרבה יציאות כאלו שאני שומע די הרבה בפורומים כאלו. לא קשה להבין מהניק שלך איזו אומנות אתה לומד, אבל עם כל הכבוד, מאז 97-98 יש ירידה מאוד משמעותית בשליטה של לוחמ BJJ בזירות. אם תיסתכל על הלוחמים המובילים היום ובשנים האחרונות בשתי הזירות הגדולות: קרוקופ, פדור, קאריטנוב, הרינג, מינוטאורו, רנדי, לידל, סילבה, ג'קסון, טיטו, שמרוקים, סאקורבה, ועוד. בודדים מאוד מתוכם מבססים את הGAMEPLANE שלהם על BJJ. האם כדאי להיתאמן בקרקע? ברור שכן. האם אי-אפשר להצליח בלי JJ? ברור שאפשר. שוב אני מדגיש (בגלל ניסיון העבר), ששום דבר לא ניכתב בתור ביקורת אישית.. אלא מתוך האהבה ועניין בתחום.

../images/Emo2.gif למה ויכוח אישי?

אני ממש לא טוען ש- bjj זו השיטה הכי טובה בעולם. אם תשים לב למה שכתבתי תראה שמה שכתבתי הוא מאוזן, שהציטוטים שנתת הם לא שלי ושאני מסכים איתך שבזירות היום יש הרבה יותר סטרייקרים שמנצחים קרבות בלי לבלות על הקרקע. את מה שכתבתי אפשר לסכם בזה: בזירות mma כדאי לדעת לחימה בעמידה, בקלינץ' ועל הקרקע, ולשלוט טוב בלפחות תחום אחד. בשאר התחומים צריך לדעת מספיק כדי לצאת מהם ולחזור לתחום בו אתה שולט (ויהיה זה עמידה או קרקע או קלינץ'). מה לא בסדר?

razcoren666

New member
הסבר..

לא אמרתי שאתה פתחת וויכוח אישי, פשוט רציתי להקדים ולומר שהכל ברוח טובה, מכיון שפעם אחרונה שהיה שירשור דומה הוא די גלש לפסים אישיים עם כמה אנשים ולא רציתי לחזור על זה. בכל מקרה אני חושב שאנחנו דווקא מסכימים ברוב הנקודות, אז בוא פשוט נחכה לפרייד CC בשביל נושאים חדשים...

AmitNHB

New member
אפשר, אבל בקושי.

הידהיקו יושידה מצליח מאוד היום ברמות הכי גבוהות והוא קרקע טהור. הדוגמה המקבילה אליו בצד השני היא מירקו קרוקופ שהוא סטאנד אפ טהור.

razcoren666

New member
צודק

תראה, יש מקרים מאוד מאוד בודדים של אנשים שלמרות שהם לא באים מרקע מסוים יש להם "חוש" טיבעי ללחימה הזאת. לדוגמא מירקו, הרבה לפני שהתחיל לעבוד עם וורדם, הפגין יכולת מדהימה של SPRAWLING, נגד אנשים כמו פוגי'טה והרינג, וגם מינוטאורו למרות ההפסד בסוף התקשה מאוד להוריד אותו לקרקע.גם יושידה הראה יכולת עמידה ממש טובה נגד סילבה וצריך לזכור שסילבה הוא אחד הסטריקרים המפחידים בתחום. זאת אחת הסיבות שקשה לי להאמין שהקרבות שלו מול פריי וטאמורה הם FIXED אחרי שתי הצגות כ"כ יפות מול וונדרליי. ואם אנחנו כבר מחזיקים שירשור כ"כ ארוך של MMA, מה ההימורים שלכם לגבי ה CC בראשון ליולי? ובמיוחד בקשר לקרבות שלא קשורים לטורניר.

AmitNHB

New member
לגבי הימורים ל CC

אני מציע לפתוח שרשור חדש בהמשך השבוע.

למעלה