MMR

Certificate

New member
MMR

בהנחה ובילדות לא קיבלתי MMR כלל : 1. במידה ואקבל כעת זריקת MMR אחת, ולא אשלים את השניה לאחר מספר חודשים, לכמה זמן החיסון תקף ? 2. במידה ואשלים זריקה נוספת לאחר מספר חודשים, לכמה זמן החיסון תקף ? 3. במידה ובילדות עשיתי רק חצבת, האם ההמלצה כעת היא לקבל 2 זריקות MMR (בהפרש של מספר חודשים) ? תודה.

MMR

אם גדלת בארץ ונולדת עד שנת 1976, קיבלת מנה אחת של MMR, מהשנה הזו והלאה - כולם קיבלו 2 מנות. אם קיבלת מנה אחת - צריך לעשות עוד מנה אחת עכשיו וזה מספיק לכל החיים. אם לא קיבלת כלל (למשל, אם לא נולדת בארץ) - כדאי לעשות בדיקת נוגדנים (אולי חלית במחלה עצמה וא את/ה מחוסן/נת), ואם היא שלילית - לעשות 2 מנות של חיסון זה בהפרשים של חודשיים לפחות. אם בילדות עשית רק חצבת (קשה לי להאמין שזה באמת קרה), אז תעשה/י עד מנה של MMR וכעבור חצי שנה אפשר לעשות בדיקות נוגדנים נגד חצבת , חזרת ואדמת. לסיכום - נראה שיש לך הרבה מאוד שאלות בנושא החיסונים ולאו דווקא בתחום של החיסונים למטיילים, כך שממליץ לרכז את השאלות ולהגיע ליעוץ מסודר אצל מומחה למחלות זיהומיות דרך קופ"ח. בברכה, דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 0)

Certificate

New member
תודה רבה, אבל זה לא עונה על השאלות...

בהנחה ובילדות לא קיבלתי MMR כלל : 1. במידה ואקבל כעת זריקת MMR אחת, ולא אשלים את השניה לאחר מספר חודשים, לכמה זמן החיסון תקף ? 2. במידה ואשלים זריקה נוספת לאחר מספר חודשים, לכמה זמן החיסון תקף ?

MMR

אם תשלים/מי את הזריקה השניה או תעשה/י את 2 הזריקות בהפרש של מס' חודשים, החיסון אמור להספיק לשנים ארוכות ויתכן - לכל החיים. מכיוון שהנסיון העולמי נצבר אם השנים שחולפות, לא ניתן לשלול שבעוד 30-40 שנה ימצאו שיש שוב לתת מנת דחף אחת נגד מחלות אלה לכל האנשים שבזמנו קיבלו אפילו 2 מנות, אבל כיום אלה הן ההמלצות. מקווה שהפעם עניתי לך עד הסוף. דר' קצמן יבגני, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות ושירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 8, תל-אביב 03-6973498 (שלוחה 0)

Certificate

New member
שוב תודה, אבל מה לגבי תשובה לשאלה הראשונה...?

1. במידה ואקבל כעת זריקת MMR אחת, ולא אשלים את השניה לאחר מספר חודשים, לכמה זמן החיסון תקף ?

../images/Emo32.gifולסיום

אני ממש מקווה מזהו סיום הפרשה: אם מדובר בחיסון ראשון בלבד, יש סיכוי מסוים (כ-5%) שלא תהיה מחוסן/נת בכלל, לכן צריך לעשות גם את המנה השניה. אם החיסון כן "תופס" , אז הוא מספיק לשנים רבות. אני ממש חושב שמיצינו את הנושא עד תום. במידה ויש לך שאלות נוספות - אנא תפנה/י באופן אישי למומחה למחלות זיהומיות . דר' קצמן יבגני מומחה למחלות זיהומיות

Certificate

New member
תגובה :

כעת באמת מיצינו, אני סבור שניתן היה למצות זאת בתשובה אחת, מכיוון ששלושת השאלות לא השתנו לאורך השרשור, פשוט בכל פעם התעלמת משום מה משאלה אחרת, ואני פשוט ביצעתי Copy Paste
תודה רבה על עזרתך ולילה טוב.

למעלה