MMRV - מנה שנייה ללא חצבת

Afik222

New member
MMRV - מנה שנייה ללא חצבת

שלום רב,
אשמח להתייעץ ולשמוע מנסיונכם מלגבי המקרה הבא:
בתי כיום בכיתה א'.
כשהיתה בת 3, ילד בגן שלה חלה בחצבת,
ומשרד הבריאות המליץ לכל ילדי הגן להתחסן במנה שנייה של חצבת בלבד.
(מנה ראשונה של חיסון MMRV קיבלה במלואה בהיותה תינוקת).
נאמר לי אז, כי בהגיעה לכיתה א' עלי ליידע את אחות בית הספר כי כבר קיבלה מנת חצבת שנייה, כך שיתנו לה את הMMRV ללא חצבת.
והנה הגענו בשעה טובה לכיתה א', וקיבלנו הודעה על חיסון MMRV שינתן השבוע.
כשפניתי לאחות עם תאור המקרה, ענתה שלא קיים חיסון MMRV ללא החצבת,
ושאין בעיה לקבל במצבה חיסון MMRV מלא. אין נזק בחיסון חצבת פעם שלישית.
האם היא צודקת? גם לגבי העןבדה שלא קיים חיסון-נטול-חצבת, וגם לגבי העובדה שאין נזק במתן החיסון המלא במצבה?
תודה רבה מראש לכל המשיבים!

חיסון לצבת

שלום לך וברוך הבא לפורום שלנו.
בישראל, לא ניתן חיסון נפרד ללא חצבת, אלא רק MMR במלואו (ללא מרכבי האבעבועות רוח) או חיסון MMRV (הכולל גם את מרכיב האבעבועות רוח). לפיכך, צודקת האחות בזה שאין לה חיסון נפרד ללא חצבת.

לגבי הטענה השניה - כאן אני לא הייתי נחרץ כמו האחות, מכמה סיבות:
1. חיסון ה MMR ניתן בד"כ בשתי מנות במדינות רבות בעולם - לא בשלוש מנות. אין ידע וניסיון אמפירי במתן שלוש מנות. לתת שלוש מנות זה ניסוי וטעיה.

2. מעולם לא נעשה מחקר לבדיקת יעילות או בטיחות שלוש מנות חיסון.

3. נמצא כי שתי מנות חיסון מספקות הגנה מחקרית (רמת נוגדנים בדם) בשיעור גבוה, ולכן תכניות החיסונים המומלצות בעולם נקבעו על שתי מנות לכל ילד בלבד.

4. האחות מאמינה שהחיסונים בטוחים לשימוש, לכן אין לה בעיה להמליץ לך על עוד מנות ללא חשש.

5. בהנחה שפעולת שתי המנות שכבר קיבל הבן שלך יעבדו עליו כפי שמצופה, מדוע לקבל מנה שלישית? אם הוא לא מגיב לחיסון (מבינת יצירת נוגדנים) - אז גם המנה השלישית לא תעזור...

6. אם אתה ממש רוצה להיות בטוח, תבקש בדיקת נוכחות נוגדנים למחלות אלו בדם של הבן שלך, וכך תדע אם יש נוגדנים (ואז אין טעם בחיסון) או שאין (ואז תוכל לשקול ולהחליט אם לחסן או לא).

7. החיסון איננו נטול סיכון והמחלות הללו לא בהכרח חמורות. קרא כאן על המחלות והחיסון. המחלות בחיסון זה: חזרת, חצבת, אדמת, אבעבועות רוח.

למעלה