Momentary Lapse of Reason

israeli saiko

New member
Momentary Lapse of Reason

יש לי מספר תהיות לגבי הדיסק הזה. אחרי צפייה קלה בשאלות הנפוצות של הפורום, כתוב שבנוסף לגילמור חלק מהשירים נכתבו והולחנו עם עוד אנשים שאין להם בכלל קשר ללהקה. אנשים כמו Ezrin ו-Moore ועוד (שמות משפחה כנראה, אין לי מושג קלוש מי הם.) מה הסיבה לכך? מעניין שהם נתנו לאומנים אחרים שלא קשורים להשתתף באלבום הזה, (וגם בדיוויז'ן בל, אבל אני לא אוהב את האלבום במיוחד.) זה אולי קשור בעזיבתו של ווטרס? בכל אופן לא שמתי לב שהעלו את הנושא פה. (תקנו אותי אם אני טועה.) תודה מראש לעונים :)

flowerboy69

New member
ככה

באותה תקופה היחסים בין חברי הלהקה לא היו טובים וגילמור רצה להוציא אלבום של הלהקה כדי להראות לווטרס ולעולם שיש חיים אחרי ווטרס אז הוא נעזר באחרים בהכנת האלבום וגם הרבה מוזיקה נעשתה באופן אלקטרוני ולא ממש כלי נגינה למרות כל זאת יש באלבום כמה קטעים שבעיני מעולים בעיקר שיר הנושא "one slip" והשיר "sorrow" שיש הטוענים שמכוון לווטרס

Coon Jew

New member
זה האנשים מ-pulse?

כל האנשים האלה-ezrin - moore שעזרו לכתוב את השירים בmomentary ו-division bell זה אלה שמופיעים בפולס?

flowerboy69

New member
נדמה לי שבוב אזרין

נדמה לי שהוא כן.לגבי השני אני לא זוכר.אם יש לך את הדיסק כתוב שם מי היה צוות הבמה שהופיע איתם בהופעות.אני פשוט לא בבית כרגע...

One Echoe

New member
איפה בוב אזרין מופיע בפולס?

הוא זה שהפיק(עזר) את החומה לא?

One Echoe

New member
כמעט בטוח שלא. בעצם, לא.

איזה אנשים יש בפולס? יש בסיסט ..שהוא הבעל של הבת של רייט..או משו כזה. ויש עוד גיטריסט ליווי. שאני מניח שזו לא ההופעה הראשונה שהוא מופיע עם הפלויד(השילוב בינו לבין גילמור נראה מאוד ותיק מנוסה ומקצועי). 3 זמרות ליווי(הן בטח גם לא פעם ראשונה מופיעות עם הפלויד) קלידן ליווי(אין לי מושג אם זו הפעם הראשונה שלו) וכלי הקשה...

flowerboy69

New member
תיקון טעות

חשבתי כך הרבה זמן אך בוב אזרין איננו מופיע.משום מה חשבתי שהוא הקלידן אך הוא לא...:)

flowerboy69

New member
יודעים יודעים

הוא גם לקח חלק ב division bell ונדמה לי משהו שקשור לפולס. משום מה נתפס לי בראש שהוא הופיע או שהוא קלידן גם או משהו. דרך הגב היום הגיע ה"חלום"-הפרומו של הדרק סייד...איזה דבר.......... קופסא גדולה שיש בה את הדיסק בגרסה של ה 20 שנה חוץ מזה יש צילום מקורי!ומוכר של הפלןיד בתקופת ההקלטות של האלבום.כמו כן יש 3 שקופיות מקוריות בינהם עטיפת האלבום צילום של פירמידה וצילום נדיר מההופעה הראשונה של הדרק סייד ובנוסף דפי עיתונות עם מידע על האלבום ועל התקופה ומידע על כל שיר ותגובות של ווטרס וגילמור על כל שיר וגם מידע כללי לעיתונות כשהם יפרסמו את הגרסה המוגבלת לדיסק.בקיצור משהו מדהים ובאמת אחד הפריטים הנדירים שידועים לאדם אוהב הפלויד...:)

One Echoe

New member
וואלה..

לא זכורים לי ממש קטעים אלקטרוניים, איפה יש?

israeli saiko

New member
זה לא בדיוק קטעים אלקטרוניים...

אלא יותר "נגיעות" אלקטרוניות. הכוונה שעשו עיבודים קלים אלקטרוניים, למוזיקה של הפלויד. Dogs of War זה דוגמא טובה, עשו רקע אלקטרוני די קודר לשיר שבא מאחורה (Pad זה נקרא בשפה המקצועית אם אני לא טועה), ולפעמים הוסיפו פה ושם כמה אפקטים. ככה זה נשמע לפחות. אומנם רוב השירים זה אינסטרומנטלי רגיל, אבל האווירה האלקטרונית מאוד מורגשת. הרבה יותר מאשר אלבומים אחרים.

buffa

New member
אז ככה

הפינק פלויד היו במשבר. רייט התבודד. מייסון שקע במירוצי מכוניות. גילמור החל לפתח קריירת סולו ו-ווטרס נטש לטובת קריירה עצמאית. כל זה הוביל לכך שבעצם שלושת הפלוידים נותרו בלא ווטרס, שהיה בטוח שאין חיים לפ"פ אחריו. גילמור חשב אחרת. גילמור החל לגייס כוחות רבים להפקת האלבום Momentary Lapse of Reason של הפלוידים ללא ווטרס. הוא הביא את בוב אזרין לעמדת ההפקה ונתן לו חלק נדיב בתמלוגים. אחר כך המשיך לצרף צוות שלם של נגני-אולפן מהשורה הראשונה (טוני לוין על הבאס, קרמיין אפיס וג'ים קלטנר בתופים הם רק חלק מן הרשימה הארוכה). האלבום הוקלט, לראשונה, על ציוד דיגיטלי, ונערך על גבי מקינטוש. האלבום Momentary Lapse of Reason משנת 1987 היה להיט ענק. הוא הגיע במהירות רבה למקום השלישי במצעד האמריקני ומכר בארה"ב שלושה מליון עותקים. ווטרס פירש אותו כ"זיוף" וכ"קנוניה לשחזר באופן מלאכותי את הצליל של הלהקה", בעוד גילמור טען בתוקף ש"אני רוצה להחזיר את האיזון בין המוסיקה למילים", כמו בעבר. מיחזור או החזרת עטרה ליושנה? קשה לקבוע באמת. סיבוב ההופעות שקידם אותו היה אחד המוצלחים ביותר בתולדות האנושות; הוא החל בספטמבר 1987 ונגמר ביוני 1990 לאחר מאתיים הופעות מלאות. לקהל לא היה איכפת בכלל שווטרס לא נמצא על הבמה.

flowerboy69

New member
לא נכון

הוא נגמר בשנת 89.הייתה להם הופעת ענק מיוחדת בלגונה באיטליה שהועברה בשידור חי בעולם ונחשבה לאחת ההופעות הכי גדולות שאי פעם נעשו מבחינת הקהל ואחר כך הייתה נדמה לי עוד הופעה או שתיים וזהו. בין 87 ל 88 ההופעות נקראו על שם התקליט וב 89 הם נקראו-another lafs בשנת 1990 ההופעה היחידה של הלהקה הייתה בפסטיבל נבוורת באנגליה.

buffa

New member
אני לא רואה מה לא נכון כאן

אין סתירה בין דבריי לדברייך.

flowerboy69

New member
ממש כלום חוץ מזה שאמרת

שההופעות הסתיימו בשנת 90 והם הסתיימו ב 89.להופעה בנבוורת אין קשר לסיבוב ההופעות העולמי.

למעלה