Money money money

• פותח הנושא ailag
  • פורסם בתאריך

ailag

New member
Money money money

וואהו. לפני כמה ימים דיברתי עם אמא שלי והיא אמרה משהו בקשר ללעזור לי לצאת מהבית - והיא אפילו לא התחרטה כששאלתי אותה עכשיו. אבל עדיין יש מכשול כלכלי גדול, כי אני לומדת תואר שדורש המון זמן (פיזיקה ומדעי המחשב, ואני לא ממש תלמידה טובה) כלומר, אין לי הרבה זמן לעבוד. שכ"ד אני יודעת כמה עולה - יש באתרים, תלוי במיקום, תמיד יקר. כמה שאר החשבונות עולים? מים, גז וכו'? (לנורמלים ולמתקמצנים) אילו חשבונות יש?

karnaf7

New member
איזה חשבונות יש תוכלי לראות

איפה שכתבתי חשבונות... (מתחת לתן שכר דירה וקבל...) לגבי סכומים, אם את רוצה, תני מפרט של מקום, גודל, מספר שותפים רצוי עם /בלי : כבלים , אינטרנט, טלפון, מזגן. וננסה לתת לך מושג כללי של עלויות...

ailag

New member
סליחה-תודה../images/Emo13.gif

מקום - ת"א. אני לומדת באוניברסיטת ת"א והבית הנוכחי שלי באזור, כך שיהיה נחמד להשאר ליד האוני' והבית. במיוחד שכנראה אאלץ למכור את ה
. גודל - אין לי מושג. מספר שותפים רצוי - 1-2 חוץ ממני זה הסטנדרט, לא? טלויזיה לא משנה לי. מבחינתי בלי. כרגע יש לי כבלים אנלוגיים ואני בקושי צופה. אינטרנט - אני כבר יודעת את המחירים. טלפון אני לא ממש טוחנת. איך סדר הגודל משתנה בין מכורים לבין לא מכורים? מזגן - ברר. מאוורר / תנור עדיפים. (?) (אבל תנור לא יצרוך יותר חשמל/גז?) החשבונות שפירטת: - חשמל : המחשב פתוח המון
אבל איפה שאפשר לחסוך מבחינתי בד"כ אין בעיה. מה סדר הגודל? - ארנונה - מים - טלפון (שיחות) - ועד בית - גז - אני אשתמש בכל כך הרבה? רק להכין ביצה קשה ולהתחמם בחורף אם אין מזגן.. - חומרי ניקוי - באמת כ"כ יקרים? חשבתי שסמרטוט וסבון שעושה קצף פותרים הכל! וגם הזכרת בעקיפין אוכל. גם שם אני מוכנה לוותר הרבה כדי לחסוך אבל גם צריכה סדר גודל. תורך

JaneLame

New member
אני במקרה פה ורואה את זה...

למה לא אמרת לי שאת מחפשת חושה?

laife

New member
אל תשכחו דבר חשוב

לא תמיד בעל הבית מוכן שיעשו שינויים בדירה, כמו הזזת שקע חשמל, תליית תמונות, ועוד כל מיני דברים ששמתי לב אליהם. שימו לב מראש!!!

באותו נושא...

אני מתחילה לחשוב על לעבור שנה הבאה מחוץ לבית ההורים (בתנאי שאני אוכל לשלב עבודה עם לימודים...). המליצו לי לעשות טבלה שבה אני ארשום את כל ההוצאות החודשיות שיהיו לי כשאני אהפוך לעצמאית - כולל חשבונות, אוכל, בגדים וכו'... וככה אני אוכל לדעת כמה כסף אני צריכה לחסוך כדי שאוכל לעשות את הצעד הזה. אבל איך לעזאזל אני יכולה לבדוק את זה? מעבר לחשבונות שאתם כבר ציינתם, איך בודקים כמה יעלה לי לקנות אוכל לחודש? בגדים? יש לכם רעיונות איך אני יכולה לחשב את זה בכלליות?

laife

New member
כן, ממש.

תאספי חשבוניות של מה שאת קונה.. זה עובד!! ולגבי האוכל באמת אין מה לעשות.... רק חישוב כללי. את השאר: פלאפון את יכולה לעקוב בקלות. טלוויזיה כבלים ואינטרנט, אלו סכומים קבועים. חשמל - לא צפוי (דוד ששכחו לכבות, וכדו')

עמית22

New member
תשאלי את ההורים שלך

לפני שטסתי למזרח רציתי לקבל קנה מידה על עלות מחייה חודשית בארץ לאדם. שאלתי את אמא שלי והיא עשתה חישוב של כמה כסף נכנס כל חודש פחות מה שנחסך כל חודש (כלום
) חלקי מס' הנפשות בבית וזהו.

אפשר לחשב באופן גס

אבל אוכל זה דבר נזיל מאוד, כלומר, בעיקרון אפשר להתקיים על לחם, גבינה וקצת ירקות. אבל: את עושה סיבוב בסופר ומתחשק לך משהו - תקני או לא תקני? בהנחה שאת מאוד נחושה לעמוד בתקציב, אז אני אתן לך כמה כיוונים לחישוב בכללי: האם את אוכלת בשר או לא, ואם כן, כמה פעמים בשבוע והאם את יכולה להסתדר בלי. (בשר זה דבר יקר, לי אין את הבעיה). איזה סוגי אוכל את בדר"כ צורכת - ירקות (זולים בדר"כ), מוצרי חלב בכמויות, אוכל מבושל של אמא, מסעדות, בתי-קפה, וכו'. בדרך כלל, גם כשאת גרה עם ההורים אפשר לכמת את מה שאת אוכלת. במשך שבוע או שבועיים תשימי לב פחות או יותר לכמויות, אולי אפילו תרשמי כמה אכלת מכל דבר, ואחר כך אפשר להפוך את זה לצריכה חודשית ולחשב עלויות. לא מאוד טריוויאלי, אבל אפשרי. ובשורה תחתונה, אני מסתדרת עם בערך 700-800 ש"ח לחודש אוכל + חומרי ניקוי וטואלטיקה בסיסיים (שמפו, משחת שיניים וכו'), בלי הרבה פינוקים, בלי ארוחות בחוץ בדר"כ, אבל קונה רק מה שאני אוהבת. לגבי בגדים, את יודעת פחות או יותר עכשיו כמה בגדים את קונה. אני קונה בכל עונה שניים-שלושה פריטים, וזה מספיק לי, אבל שוב, זה מאוד תלוי ואת יכולה לדעת כבר עכשיו כמה הוצאת על בגדים בשנה האחרונה - פשוט תפתחי פנקס צ'קים או תדפיס כרטיס אשראי אם שילמת באשראי, או תבקשי מההורים שלך שיבדקו. אגב, גם חשבונות זה דבר נזיל. אפשר להדליק מזגן או מפיץ חום (זוללי חשמל) במשך כל היום, להדליק אורות ולא לחשבן בכלל, לעשות כבלים (מקפיצים את החשבונות בעוד כ-150 ש"ח לחודש) או להסתפק בערוץ 2 באנטנה, לדבר בטלפון שיחות ארוכות או להיפגש פנים אל פנים, אפשר לחסוך ולצמצם עלויות וחשבונות אפשר גם לא. בכל מקרה, אל תחשבי אף פעם על הגרוש, ככה צריך לעשות חישובים לדעתי. תמיד צריך להישאר משהו שאפשר בלעדיו, ובזמנים פחות טובים אפשר לוותר עליו. ואם את צריכה עזרה מדוייקת יותר, תשאלי ואנסה לענות. ביי,

ettt

New member
באתי לעזור לך קצת

אז כמי שגרה מחוץ לבית מגיל 18- אני אתרום לך קצת מנסיוני. חשמל- דירה קטנה עם מזגן, וללא דוד"ש יכול להגיע גם ל- 400 ש"ח לחודש בחורף בקיץ זה יורד והכי גבוה שהגעתי בקיץ- 200 ש"ח לחודש. כמובן שאפשר לחסוך- מי שלא אוהב מזגן, מי שמתקלח במים פושרים ולא רותחים כמוני... ארנונה- כשאת שות דירה את צריכה לשאול את הדיירים כמה עולה להם ולהכניס את זה שיקול. זה מאוד משתנה בין רחובות ואזורים, אבל אני מניחה שבצפון ת"א זה אמור להיות משהו כמו 300 ש"ח (ושוב תלוי בגודל הדירה)ץ מים- בד"כ עם הארנונה, בערך 100 ש"ח ל-3 שותפים כולל אגרות ביוב (שאין לי מושג למה צריך את זה אבל זה עולה לא מעט). גז- אם יש גז מרזי בבנין (וברובם יש) יש תשלום קבוע של בערך 25 ש"ח+ שימוש. בערך 40 ש"ח בחודש טלפון קווי- לדעתי מיותר- יש תשלום קבוע של בערך 75 ש"ח גם אם לא מדברים. מעט שיחות הופכות את העניין ליקר- משהו כמו 150 ש"ח בלי לדבר הרבה אינטרנט /סללורי וכו'- כמו שאת משלמת היום. רק שאם לא לוחים קו בזק- הסללורי עולה (ושווה לבדוק לאן רוב השיחות שלך- אם זה בין רשתות- אולי דווקא בזק יותר כדאי) קניות- זה מסובך. אני יכולה להעיד שכשגרתי עם שותפים לא הוצאתי הרבה- אולי 500 ש"ח בחודש. פשוט לא מבשלים הרבה דברים מסובכים. מד שני אכלתי הרבה באונ' בזול. אז בואי נעלה את זה ל-700 ש"ח- וזה ממש סכום של מי שחי ממש טוב. והרבה פעמים שווה להביא מההורים- גם יותר בייתי וגם מוזיל עלויות. אגב חשוב לבדוק את מדיניות השותפים על מוצרים משותפים (חלב, שמן, מלח וכו') או שהכל בנפרד- פשוט כדי לא להיות מופתעים. ועד בית- צריך להוות שיקול כשאת משכירה דירה. בוא נגיד ש-50 ש"ח זה ריאלי. כמובן שדירות עם שומר ובריכה יעלו יותר.... ותמיד יש הוצאות בלתי צפויות.... (אבל זה בלי קשר לדירה את יודעת)

karnaf7

New member
עוד קצת פרטים

שכר דירה ינוע לך בין 200 ל 350 דולר לחודש - תלוי בגודל, באזור ובמספר השותפים (לפרטים מדוייקים תכנסי לאתר של מד"ס או ל הומלס) צריך לקחת בחשבון שרוב החשבונות הם דו חודשיים אז כשמבררים, חשוב לשאול אם זה לחודש. כשיש דוד שמש, החשמל זול בהרבה השאר איטי ציינה די בפירוט נ.ב המחשב כמעט ולא אוכל חשמל

ailag

New member
תודה רבה../images/Emo9.gif

עם החסכונות שלי והסבסוד של אמא שלי מסתבר שזה סביר בהחלט
בלי עבודה אני יכולה לגור מחוץ לבית שנה וחצי, אם אני אשיג עבודה של 1000-1500 שקל לחודש אני יכולה גם להחזיק את האוטו שלי :) מישהו מחפש מאיירת?
(לפחות יש לי חלק ברזומה שיתן לי עבודה בלי שעות מוכתבות) עכשיו אני צריכה להתגבר על הפחד משותפים. שבעיקר נובע מזה ש 99% ממחפשי השותפים הם לא הטיפוסים שאני במיוחד אסתדר איתם.

ettt

New member
קחי בחשבון

שלפעמים לא רצוי להחזיק רכב- יש בעיות חניה ברוב המקומות שאנשים שורים בהם דירות. יותר זול טוסטוס או חופשי חודשי (וגם פחות עצבים)

ailag

New member
זהו, שאני תמיד מאחרת..

ועם טוסטוס אני אשבור את הראש. נראה לי. ככה אומרים. על האוטו אני אחליט כשאני אראה אילו דירות אפשריות.. ברמת אביב למשל לא נראה שיש בעיה חמורה בחניה, וגם יש לי תו חניה אזורי. מצד שני, ברמת אביב באמת יותר זול לי להשתמש באופניים וזהו.

למעלה