Monstrous Regiment

• פותח הנושא Ergil
  • פורסם בתאריך

Ergil

New member
Monstrous Regiment

השרשור בנושא הספר ישן מכדי להקפיץ אותו(כמו כל שרשור אחר בפורום, אני שם לב), אז הנה אחד חדש. מה שהיה מוזר בשרשור הקודם היה שאף אחד לא הזכיר את ישראל. War has come to Discworld . . . again And, to no one's great surprise, the conflict centers on the small, insufferably arrogant, strictly fundamentalist duchy of Borogravia, which has long prided itself on it's ability to beat up on its neighbors for even the tiniest imagined slight. זה בא מתיאור הספר, אם מישהו תוהה. זה לא צועק ישראל?

Maladict

New member
מי לא הזכיר?!?!?

אני זוכר שאני הזכרתי את זה ונראה לי ניהלתי על זה ויכוח עם ווימס או הכובען שהספר הזה נכתב בשביל ישראל ופלסטין.

ויימס

New member
לא!

אנחנו לא פונדומנטליסטים! ...אנחנו המדינה הכי חילונית והכי דמוקרטית באיזור. ואנחנו לא עושים כל מיני דברים מטופשים כי זה מה שאלוהים (=נוגן) רוצה (רובינו. בכל מדינה יש את המיעוט המטומטם) והאם להרוג אזרחים חפים מפשע בדרך לעבודה, בדרך הביתה, בבית הספר, בבתי קפה ובמסעדות, בבית שלהם, במיטה שלהם כשהם ישנים זה 'tiniest imagined slight'? לסיכום, אנחנו לא בורוגרביה. יש מצב שטרי פראצ'ט לא יודע כלום מהחיים שלו ומשוכנע שזה היה יופי של תיאור מדוייק של המצב, אבל אני מעדיפה לחשוב שהוא חף מפשע כל עוד לא הוכחה אשמתו, אחרת הערכתי אליו תרד פלאים.

The Mad Hatter

New member
או-או.

האם אני רואה דיון פוליטי מתקרב? בבקשה אל תכנסו לאחד, אלא אם כן זה ממש דחוף לכם. בכל מקרה, אני לא חושבת שמר פראצ'ט היקר התכוון להתייחס למצבנו עם הפלסטינים וכו'. אני מניחה שהוא פשוט תיאר מצב של מלחמה בין מדינות (וכנראה לקח הרבה מוטיבים מהקורה מסביבו, מן הסתם) ואנחנו מוצאים נקודות דמיון, שזה לגיטימי וכו'. בכל מקרה, מסכימה עם ויימס. חף מפשע, עד שתוכח אשמתו. {למרות שבכל זאת, בורגרוביה הם עדיין ה"טובים". כך שגם אם הוא יימצא אשם, לפחות יש את זה, מה? P:}

Ergil

New member
אז זהו

שאחרי שקראתי את הספר, אני חושב שבורגוביה היא יותר עיראק, בעיקר כי היא בסוף הפסידה.

Maladict

New member
א אנונחו בורגוביה!!!!

בורגוביה זה הפלסטינאים!!!!!!!!!!!!!1

ויימס

New member
(אנחה)

מלדיקט, קצה נפשי בנסיונותיי הכושלים להבין מה חלק מההודעות שאתה כותב אמורות להגיד.

ויימס

New member
אתה יודע מה כל העניין הזה מזכיר לי?

גם לטזומנים היה את הקטע של הממלכה הקטנה הקנאית והרצחנית. עם האל שלהם Quazovercoatl שהוא חצי אדם, חצי עקרב, חצי תרנגולת, חצי נחש, חצי משהו שאני לא זוכרת, וחצי משוגע.

limilu

New member
ואז הוא בסוף יצא שלוש וחצי

או משהו כזה. לא משנה

DviRincewind

New member
לא חושב...

ככשואלים את טרי אם משהו שהופיע בספריו מתייחס לאירוע אמיתי, הוא תמיד אומר שהוא לא כותב על משהו ספציפית, אלא מתייחס לתופעות אנושיות באופן כללי. ובאמת, התופעה של מלחמה בין מדינה גדולה וקטנה מופיע בעולם עשרות אם לא מאות פעמים. אז רדו מהאגו טריפ שלכם!

למעלה