more&ummagumma
את הסרט שלו כתבו פינק פלויד את מור, לא ראיתי ואני לא חושב שאני רוצה לראות. המראות שאני רואה בתוך ראשי כשאני שומע את הציפורים בcirrus minor,הגיטרה האקוסטית וקולו השקט של גילמור לוקחים אותי למחוזות אחרים, ומראים נופים עם אופי מאוד מאוד מדויק ששמור רק לי. הדיסטורשנים של nile song מפרקים את כל השנטי בנטי לחתיכות באחד השירים הכי חזקים שהפלויד (גילמור) עשו, ומקנים למאזין צואר תפוס מרוב הד בנגינג. כאב? בוא, תירגע עם crying song. אני לא יודע מאיפה באו כל השירים האלה ככה פתאום, מצד שני, אין לי מושג למה אלבום עם פוטנציאל כל כך גבוה נעלם עם הזמן? (גם כשיצא לא קיבל הרבה תשומת לב). קטעים אינסטרומנטלים פרועים, ומייסון אכן מוכיח שהוא מתופף חזק ביותר (והוא מתופף חזק...בתקופה הזו היו לו מקצבים מטורפים, שגורמים לי לדעת שכל הבדיחות על חשבון עצמו זה כדי לספק את כל המבקרים וה"מוסיקאים המקצוענים" כמו ששדר הביביסי אמר לפני אחד השירים שלהם באחד הסשנים (עוד בתקופת בארט) שכנראה מתוקף היותו מוסיקאי רציני, איננו יכול באמת להעריך את פינק פלויד כמו שצריך. צמד להיטים green is the colour ו-cymbaline , מגדולי השירים איי פעם, המיין ט'ים, איביזה בר שדומה יותר מדי לנייל סונג..אבל מה רע בעוד סבב של הד בנגינג...קויק סילבר הממשיך את הליין הנסיוני שהתחיל עם הגרזן של יוג'ין והמשיך עם צלוחית הסודות, הקטע הספרדי מלא ההומור של גילמור, וסיום אינסטרומנלי מיסתורי. אלבום מופת. כל מי שיגיד אחרת, טוב בעצם צריך להיות כאן פוליטיקלי קורקט, אז לדעתי הוא אלבום מופת. אני מצטער על כל פעם שאני זה שצריך להכיר אותו לחבריי, על החיוך שעולה בפניי בכל פעם שהם אומרים לי "זה גדול!! מאיפה זה בא.!!?! זה הם?!" וכו' וכו'. הגדולה של האלבום הוא בעצם שירים עם מלל,בתים ופזמון לפי הספר לצד קטעים אינסטורמנטלים אקספרמינטלים אוונגארדים. על רוב הרצועות חתומים שמותיהם של ארבעת חברי הלהקה ביחד-זהו אלבום פינק פלויד נטו. כל אחד נתן את שלו, וגם בשירים שהיו רק של ווטרס או גילמור-כל אחד השאיר סימן. אומהגומה היא האנטיתזה המוחלטת למור. בסטודיו אלבום,באופן מכוון, מתחלקת הלהקה לאומנים אינדיוידואלים, כשכל אחד כותב את הקטע שלו. זה מתחיל מבטיח עם החלק הראשון והדרמטי של סיזיפוס (רייט) מה שממשיך בבלבולי פסנתר משעממים, חסרי מעוף וחסרי כיוון. זה ארוך, זה מפרך, זה קשה להאזנה. ווטרס מציל את המצב עם grantchester meadows המופלא, השלו והמרגיע, אך גם הוא מחליט שזה יותר מדי בנאלי לאלבום כזה, ומפציע בקטע עם השם המפוצץ-several species of small and fury animals gathered together in a cave and grooving with a pict. שם ניתן לשמוע שלל חיות שמוציא הבל פיו של ווטרס, באחד הקטעים הכי (ואולי היחידים) מבודחים שלו, כולל בונוס-סקוטי שיכור (?) שצועק דברים בג'יבריש. אם סיזיפוס נחשב לקשה, הרי שהקטע הזה מפרך, לשמוע את החיות צורחות באותה מערה במשך 5 דקות. לאחר הקטע הזה מגיעה נקודת האור האמיתית של האלבום, ואחת הפסגות ביצירתו של דיויד גילמור. the narrow way על שלושת חלקיו, מתחיל עם קטע אקוסטי מרגיע ומעניין, ממשיך עם ריף אפל של דיסטורשנים, וממשיך עם השיר עצמו בקטע השלישי. אחד הדברים הכי יפים שיצאו תחת השם "פינק פלויד", גילמור (וקצת ווטרס) מצילים את האלבום המוזר (ולדעתי הנוראי) הזה. אחרי ה"אופוריה" שמשרה גילמור בא מייסון והורס הכל. זהו. אני לא רוצה לדבר על זה. הלייב אלבום מצוין, עם שינויים מעניינים בastronomy domine (הארכת השיר, הדיסטורשן של גילמור וכו'), וביצועים מעולים לset the controls,saucerful of secrets ויוג'ין, בהופעה שמציגה את פלויד בשיא התקופה האקספרמנטלית שלה. אחד מהאלבומי הופעה החזקים. מור יצירת מופת, אומהגומה ניצל על ידי גילמור, ואומהגומה לייב מצוין. זהו.