Mothers milk

תמר,

New member
Mothers milk

שלום לך, מה דעתך להכניס כמה שורות על פקודות בסיסיות בלינוקס, עבור המתחילים שבינינו? (ואני מתכוונת, לדוגמה, לפקודות הבאות: man, פקודה עם --help, פקודות קונסול בסיסיות כמו ls, cp, rm, mv וכדומה - דברים בסגנון) יש לי תחושה שה"חדשים" שבעסק חושבים ש-xwindows זה לינוקס. תודה, תמר

מול

New member
מבלי להוריד מכבודך (ש יקר לי)

מה רע בכך שמכירים רק GUI ? לדעתי שדווקא יפה שניתן להנות ממערכת הפעלה אחרת ושונה ולו רק במקצת מ"חלומות". ואני דווקא חובב קונסול מושבע (עד היום אני מעדיף התקנת טקסט על הההתקנה הגרפית מלאת ברירות המחדל)
בכבוד רב מול

תמר,

New member
זה לא רע להכיר רק gui כשהכל חלק

אבל אם יש בעיה קטנה (לדוגמה: העכבר לא עובד) - צריך להכיר, לפחות קצת, פקודות קונסול. או שיהיו לפחות כלים כדי לדעת איך לחפש פקודות מתאימות. חוץ מזה - נראה לי שאנשים שמתקינים לינוקס צריכים להבין שה-windwos זה לא מערכת ההפעלה, אלא רק תוכנה "קטנה", ושלא צריך לאתחל את המחשב אם ה-X לא עובד. דרך אגב - גם אני כמוך חובבת קונסול, ומתקינה בעיקר בהתקנה הטקסטואלית. אני גם כמעט לא משתמשת ב-X.

Mothers Milk

New member
זה רעיון מצוין.

אבל בעתיד הקרוב אמורות לעלות הקהילות, או "תפוז אנשים", ששם יהיה אפשר להוסיף מאמרים, קישורים, קבצים, וכו´. לדעתי כדאי לחכות, ואז להוסיף את זה כמאמר. אם אתם רוצים, אז אין לי בעיה לעשות את זה כאן...

Wonder_Boy

New member
אני גם חייב עזרה בפקודות

כאלה בבקשה תכתוב כמה או שתיתן לינק

זש

New member
חסרים linux tutorials ברשת?

במקום לטרוח ולכתוב מדריך מקורי, לינק ל- tutorial קיים יכול להיות מועיל יותר. אם מישהו צריך עזרה דווקא בעברית, רצוי לדעתי לתרגם tutorial קיים מאשר לכתוב חדש.

למעלה