Mount & Umount

Bisly

New member
Mount & Umount

אני לא מבין בכלל מה עושות שתי הפקודות האלה בבקשה שמישהו יסביר לי טוב עם אפשר שיתן דוגמאות אני מתחנן אני כבר הרבה זמן מנסה להבין את זה תודה.

lizard

New member
מה יש פה להבין?

mount - מצרפת את הכונן לעבודה, למשל - mount /dev/cdrom /cdrom גורמת לרכיב dev/cdrom/ להיות מחובר לספריה cdrom/. בדר"כ המערכת עושה mount אוטומטי לכוננים הקשיחים כאשר היא עולה. אתה יכול להוסיף כוננים שיעלו באופן אוטומטי ע"י עריכה של הקובץ fstab בספריית ה etc. umount - עושה בדיוק ההפך מmount, צריך לזכור שלא להיות באותו device או ספריה שלה רוצים לעשות umount. אחרת הפקודה לא תצא לפועל. device is busy. זהו ואף פעם אל תתחנן, כולה לעשות man mount. תאמין לי שזה לא קשה.

הראל

New member
תשובה לאיש "מיקרוסופט" ../images/Emo129.gif

שבת שללום ובווקר טוב. תשובתו של מיכה הלטאה היתה ממצה ונכונה. למרות שניתנה במידה מסויימת של קוצר רוח. אבל מכיוון שאני מניח כי באיש "מיקרוסופט" עסקינן, אסביר ואפרט קצת יותר. ב"מיקרוספט" עולים כל הכוננים באופן אוטומטי. כולל CDROM וכונן הדיסקטים. וניתן "להוריד" אותם ללא קושי. מאידך לעיתים קרובות מערכות אלו "מתבלבלות" ואינן שמות לב שהחלפת דיסק או דיסקט, וממשיכות להראות לך את הקודם, שכמובן איננו, ונתקעות. מערכות UNIX ו- LINUX מתיחסות למשתמש ביתר כבוד. הן נותנות לו את "הקרדיט" שאינו אידיוט מושלם. לכן, כוננים ניידים אינם מתחברים אוטומטית למערכת. הפקודה mount נועדה להעלות כונן כזה, ועד כמה שידיעתי משגת ניתן להעלות CDROM גם בפקודה mount /mnt/cdrom תלוי כמובן כמה CDROMים יש לך ... ברגע שחיברת כונן CDROM למערכת לא תוכל להוציא את הדיסק. מערכת ההפעלה תימנע הוצאת דיסק שעשו עליו MOUNT לכן, עליך לפקוד על המערכת את הפקודה UMOUNT. הפקודה תהיה אותו דבר - umounr /mnt/cerom (לדוגמא) עם כל זאת, יש כיום תוכנות קטנות שמעלות כוננים באופן אוטומטי כמו במיקרוסופט. במידה ואתה משתמש בגרסה חדשה של לינוקס. תמצא אותה, תפעיל אותה "ובא לציון גואל" ... מקווה שעזרתי בהצלחה

matam haifa

New member
זה באמת קורה לי

אבל משום מה רק ב-2000 שאני מחליף דיסקט, והמחשב זוכר את הקודם. מעצבן מאד.

ezaton

New member
הסבר משלים

כשאתה עובד עם מספר כוננים (בין אם קשיחים, דיסקים, דיסקטים או מה לא) תחת דוס, לכל אחד מהם יש אות שונה, שמפרידה אותו מחבריו. אין שום דרך בעולם (עד לחלונות 2000, אבל לא נעסוק בו) שעל ידי הוספה של כונן קשיח למחשב עמוס, תוכל להוריד מהעומס. תוכל לרוקן קצת רק אם או תעביר מידע שניתן להעבירו לכונן עם אות אחרת (D לדוגמא), או אם תסיר תוכנות ותתקין אותן שוב בכונן האחר. ביוניקס (ובלינוקס) מערכות קבצים (המכונות גם מחיצות - partitions) מחוברות אחת לשניה כאילו הן פשוט ספריות משנה. כלומר, בהשלכה לחלונות, אם נגמר לי המקום ב C, ואני רוצה לנצל דיסק קשיח חדש שקיבלתי, אני יכול ליצור בו מחיצה, לחבר אותו למערכת, להעביר אליו את כל תכולת Program Files, ואז למפות אותו כך שבמקום שיקרא :D, הוא ימופה ל C:\Program Files. מה דעתך? יעיל? מכיוון שכבר אנחנו ממפים מחיצות באופן הזה, הוחלט למפות גם "כוננים חיצוניים" (או "כוננים שליפים") באופן דומה, כאשר הוכנה עבורם ספריית "מיפוי" מתאימה. מה עושה פקודת mount? אומרת למערכת שתמפה את תכולת כונן הדיסקים (לשם הדוגמא, אבל לא רק) לספריה מסויימת (נפוץ ש- mnt/cdrom/ בדוגמא שלנו). פירושו שלאחר ש"מיפיתי", גישה לסיפריה הזאת פירושה גישה לכונן הדיסקים עצמו. ברור? Ez

matam haifa

New member
בכל זאת, למה התכוונת "עד ל-2000"

וקצת לא קשור ללינוקס, אבל באמת מעניין: מה הסיפור הזה שאם אני מחליף דיסקט, אז מידי פעם המחשב זוכר את תוכן הדיסקט הקודם? ממה זה נובע ? אני בטוח שזה יעניין גם את שאר חברי הפורום.

matam haifa

New member
חלונות 2000

בתחילה חשבתי שמשהו בחומרה לא תקין, אבל מהר מאד הבנתי שזו תופעה "ישנה" וזה קרה להרבה משתמשי חלונות.

ezaton

New member
בעיית הדיסקט נפוצה

וטבעית. לא היית רוצה שכל רגע החלונות שלך יבדוק מה מצב הדיסקט. גם ככה, עבודה עם דיסקטים היא מאוד איטית, ומאוד "מקרטעת". לכן הוא לא מתרענן, אלא פעם בהרבה זמן. חלונות 2000, אם נחזור לעניינינו, מאפשרת לך למפות מערכת קבצים לספרייה, בדיוק כמו לינוקס. אמנם זה לא טבעי לחלוטין, ואין לי מושג באיזה שלב זה קורה (כך שאני לא יודע אם אפשר לשים על זה חלק מהמערכת עצמה או לא), אבל מאפשרת. Ez

lizard

New member
רק דבר אחד

FS זה לא PARTITIONS(?) כשיוצרים דיסק עבודה חדש אתה קודם בונה את הפרטישנים (SWAP ולינוקס נייטיב) ורק אחר כך מחליט איזה FS ירוץ על הפרטישן. ext2,ext3,reiserfs כולם משתמשים באותו סוג של פרטישן מסוג linux native. ufs למשל משתמש בסוג פרטישן שונה, כמו כן dos/winX. זה קטע קצת מבלבל אבל מאוד חשוב. נדמה לי שביצירת הפרטישנים אנו מחליטים על סוג ואופי גאומטרית הדיסק. טבלאות INODE וכדומה. לכל סוג פרטישן יש את היתרונות והחסרונות שלה. מיכה

ezaton

New member
כן ולא

בעת יצירת המחיצה אתה כבר מחוייב לקבוע איזו מערכת קבצים תרוץ עליה. כל מחיצה "ריקה" פירושה שתיאלץ למחוק אותה ולבנות אותה מחדש (למעט עם כלים חכמים כמו PqMagic) כדי לשנות את מערכת הקבצים שהיא תריץ. מבחינת המשתמש, מערכת קבצים (ולו תהי raw ל swap) דורשת מיפוי. כל מחיצה חסרת מערכת קבצים לא תמופה בין כה וכה...
בקיצור - הן לא אותו הדבר, אבל הן זוג צמוד שלא ניתן להפריד, לשם המקרה. Ez

Bisly

New member
ווווווווווווואאאאאאאאאאאיייייי

תודה רבה רבה רבה על ההסבר הבנתי יחסית הרבה יותר עכשיו אני מקווה רק שאלה קטנה מצטער על הבורות אבל מה זה מיפוי לא כל כך הבנתי ... ועוד שאלה האם הפקודה הזאת בעצם אומרת mount /dev/cdrom /cdrom תפעיל את כונן הסידירום בכך שתיצור תקייה בשם Cdrom וברגע שאני יכנס אליה אני יראה את התוכן של הכונן?

למעלה