Moving to San Francisco

morsh28

New member
Moving to San Francisco

אני שוקלת מעבר לסן פרנסיסקו - Relocation מטעם החברה בה אני עובדת בארץ. רציתי להתייעץ עם מישהו לגבי מספר נושאים: משכורת איזורי מגורים מועדפים (בתוך העיר) ומחירי שכירות ממוצעים הוצאות מחיה: מיסים, חשמל, טלפון, פלאפון, ביטוח בריאות, הוצאות רכב וכד'. תודה מראש, מור

odedee

New member
מגורים בסן פרנסיסקו

עלות המחייה באיזור עמק הסיליקון גבוהה מאד. סן פרנסיסקו היא העיר היקרה ביותר למגורים בארה"ב - טיפה יותר מניו יורק. כמובן שלגבי המשכורת כמה שיותר, יותר טוב. היו פה ויכוחים מרים על הענין, אני אסתפק בהערכה שזוג יכול לחיות פה, בצמצום רב, מ-$50,000 לשנה ו(אם רוצים לחיות בצורה סבירה) מ-$80,000 לשנה. משכורות טובות יותר, $100,000 נניח, יאפשרו חיים נוחים ונעימים. יש פה הרבה שכונות טובות - Pacific Heights, Noe valley, Castro, Haight-Ashbury... שכירות של דירת חדר (פלוס סלון) מתחילה באיזור $1300 באיזורים גרועים ומגיעה ל-$1800 באיזורים טובים. שוכרים לא משלמים מיסים. חשמל, גז, מים עולים $100 ומשהו בחודש. טלפון קוי וסלולרי יעלו יחד $60-100, תלוי כמה מדברים... אני משלם ביטוח בריאות דרך העבודה, לא ממש יודע כמה זה עולה... משהו כמו $500 כנראה שהעובד משלם חלק קטן מהם, אולי $100 מהברוטו. הוצאות רכב - תלוי בן כמה הוא וכמה נוסעים בו... המכוניות פה זולות בהרבה מישראל, אפשר לקנות רכב חדש וטוב בפחות מ-$20,000. הדלק פה זול, ועולה לי כ-$100 לחודש (אני נוסע כל יום מסן פרנסיסקו לעבודה בעמק). ביטוח לרכב עולה לי משהו כמו $150 לחודש - תלוי מאד בוותק הנהיגה וכדומה.

למעלה