mp3

mp3

בתקופה האחרונה ישנם המון התפתחויות טכנולגיות כמו האפשרות לדחיסת מוזיקה כ-10 דיסקים בדיסק אחד אני שמעתי אצל חברים יש להם אוספים מענינים אבל האיכות לא אותו הדבר דיברתי עם איש מקצוע והוא הגדיר לי את זה בשפה מקצועית קול מתכתי אגב כשמפעלים עם בסים אז זה הקול המתכתי פחות מורגש שאלתי היא האם מותר לצרוב דיסקים בפורמט כזה בגלל האיכות. מזה מה דעתכם על הפירצה הזאת לדעתי זה יכול למוטט את אנף המוזיקה מה דעתכם

תראה, ברור..

שע"פ ההלכה יש בזה בעייה קשה מאוד. אבל העולם שלנו בנוי "במידה כנגד מידה" , חברות המוסיקה השונות, מביאות את זה על עצמן, זאת אומרת , הם ורק הם אשמים בזה, לו הם היו מוכרים את מוצריהם בזול יותר, 80% מהצריבות היו נעלמות מתחת לאדמה.

Rצינית

New member
צודק! אבל....מה תעשה שזמר בראיון

לרגל הוצאת אלבומו החדש מכריז כי כל הצורב את שירו עובר על גזל!!!אתה תחליט שאין כאן עניין של גזל ברגע שהוא קבע שאתה גוזל את פרנסתו בשעה שאתה צורב.תחשובו על זה. עמדתי בפני קטע כזה שרציתי מאאאאדדדד אלבום של אותו זמר.בקלות הייתי מורידה או מקבלת למחשב בלי הרבה בעיות.אבל מילותיו לא נתנו לי לעשות את אותו מעשה.למרות שנשלח שליח ע"י מי שהיה צריך לשאול אותו ספציפי על ההורדה הזו שהיא לא לצורך פרנסה ועוד...אלא אך ורק לצורך הנאה.הוא ענה לו חד משמעית לא ולא!.לא אומרת, אני מקבלת המון חומר חדש וחדיש וישן ומשתדלת לא לעשות מזה מסחרה.אבל שיש בקשה אחרי הכל אי אפשר להתעלם ולאמר כי ח'ברות אשמות ואצרוב להנתי. עם כל זה אתה צודק באשם,המחירים מופרזים והלוואי כי ילמדו כולם ממונה והבמבה:)

זאת אומרת שכל הבעיה שלך...

זה הענין הריגשי של פרנסת הזמר אז אם זה מה שמטריד אותך אז תהיה רגועה שדידת מחירי הדיסקים הם ענין יותר ריגשי..

Rצינית

New member
לא,בכלל לא.לא מרחמת עליו בכלל...

שום רגש,שכל ומוסריות נטו.זכותו לדרוש מהציבור זכות יוצרים.ולנו יש מחויבות לכבד את זכותו,אם הדבר בנפשו... ולגבי השדידה,מה לעשות כזהו המצב.אי אפשר לעניש או לחנך אדם בדרך לא כשרה.מי שכיסו לא מאפשר לו להנות,שיפתח את פיו ויפעל בנידון עם האנשים הראויים.

asaf2000

New member
תגובה

השאלה היא האם זכות יוצרים תופסת על פי ההלכה. הרי אני לא גוזל משהו ממשי מהזמר רק משכפל דיסק שיר שזה דבר לא ממשי או למשל אם אני מעתיק\מצלם ממישהו תמונה ומוכר אותה בחצי מחיר אני גנבתי משהו מוחשי? רק העתקתי... שמעתי שבוע שעבר שאחד הפוסקים אמר שאם בעולם זה נקרא גזל אז גם לפי ההלכה זה יהיה גזל אבל בכל מקרה יש את הפסק של הרב ניסים קרליץ שאם אני צורב דיסק שבלאו הכי לא התכוונתי לקנות אותו ולא רק בגלל שאני יודע שאני יכול לצרוב אותו אז יהיה מותר לי לצרוב אותו כי אני לא מפסיד כלום לזמר. אבל בכל מקרה אסור לשכפל דיסקים ולמכור אותם ולעשות מזה מסחר.

Rצינית

New member
תראה,אני לא צדיקת הדור...

הרי כל השירים שאצלי כולם מעוברים,צרובים.אבל שוב,במקרה שאני צינתי הוא יוצא מהכלל,כאן הוא ביקש ואמר לציבור כי הוא לא מוחל לאדם שיצרוב אפילו לצורך הנאה.זו בקשה שלציבור קשה לעמוד בו כי בכ"ז מדובר בזמר בקנה מידה גדול.אבל זה מה יש חייבים לקבל ולהשלים עם בקשתו...

אם הזמרים צריכים להתחנן לא לצרוב...

את הדיסקים שלהם אז כנראה המצב שלהם מאוד קשה.

Rצינית

New member
תראה....

כשאתה פוגע במשהו אתה תחליט אם הוא נפגע או לא? הוא נפגע!ולך יש מחויבות לבקש את סליחתו, למרות שאינך מסכים עם הפגיעה שלך כלפיו. אותו דבר,אותו זמר מצהיר חד משמעית כי צריבה פוגעת בפרנסתו,עליך ועל כולם לכבד את הצהרתו למרות שאינך מסכים איתה ויתכן גם ההלכה. שתבינו,לא הקטע אם מותר אסור,הקטע כאן זו הפגיעה. ולגבי מצבם,באמת שאין לי שמץ מה חשבון הבנק של זמר זה או אחר.

יש לדון בענין...

וכבר כתבתי על זה רבות פה בפורום. מסקנה חד משמעית אין לי אבל ברור שיש יותר קולא בצריבת אם פי 3 מאשר בצריבה רגילה, וכן המחירים הגבוהים של הדיסקים לא מאפשרים רכישה לכל נפש, פעם כתבו פה שאם אתה בטוח שלא תקנה את אותו דיסק בחנות אז יש היתר לצורבו.

יממה

New member
שימוטט את ענף המוזיקה!

אז מה? אין שום קריטריון נורמלי להפקת דיסקים, וכל צרוד גרון וזייפן תוים יכול להוציא דיסק ולמכור אותו בעשרות שקלים. כך יוצא שמרבית הדיסקים לא שווים אפילו עשירית מהמחיר שלהם, ובכל השאר יש רק שירים בודדים שראויים לשמיעה סבירה. אם אני רוצה דיסק רק עם חומר משובח, הפתרון היחידי שעומד בפני הוא להשיג את השירים בדרך לא דרך ולצרוב.

יממה

New member
נו, באמת...

אולי קשר ישיר אין כאן, אבל קשר עקיף ודאי יש כאן.

MENIMEN M

New member
כמה הערות

בקשר לאיכות הגרועה זה תלוי איזה כמות שירים אתה דוחס על דיסק אחד אם לא תשים על דיסק יותר מ 120 שירים בערך זאת אומרת שלא תקבץ את השירים הרבה אז זה יהיה באיכות טובה והיום MP3 זה כבר לא הכי טוב. המשך בתגובת>>>

למעלה