MP3

hamoos

New member
MP3

מישהו מוכן לבגיד לי מה ההבדל בין קבצי MP3 לקבצי WMA ובמה עדיך להשתמש

weird dust

New member
אין הרבה הבדלים

הדהר הזה מדובר די הרבה לאחרונה. בכל מקרה מישהו טען שעדיף להישתמש בMP3 בקבצים עם ביט רייט מעל 128. ואילו מתחת ל128 עדיף את ה-WAV. אני אוהב את ה-MP3 ומשתמש בו הכי הרבה.

NEO83

New member
דווקא

לי אמרו שהWMA מצליח לדחוס את השיר לכמות זכרון יותר קטן ובאותה האיכות... אבל זה רק אמרו לי...

naftaliz

New member
WMA מגיע לחצי הנפח מ-MP3

קידוד נכון ב- wma מביא את הקבצים ברמת איכות צליל מסויימת לחצי מהנפח של mp3. wav דווקא בזבזני מאוד בנפח לעומת mp3. החיסרון של wma שזו שיטה של מיקרוסופט, אשר תוכנות ניהול הרשאות הקבצים כמו RMS שולטות בהם, ומאפשרים קבוע תאריך תפוגה לקובץ, הרשאות באילו מחשבים מסויימים ניתן לפתוח אותו וכו'. (אבל כמובן שאם אתה מקליט לבד ב- WMA אז אפשר להקליט את הקובץ ללא שום הרשאות, ולהינות מהנפח הנמוך ומאיכות השמע המצויינת).

gt-master

New member
>>>

מיקרוסופט טוענים לחצי בנפח אבל זה לא ממש נכון בו נאמר ש WMA ב 96KB מקביל בערך ל MP3 ב 128KB לא מדויק להגיד ש WAV בזבזני,אני מחשיב WAV כמקור=אורגינל לפני דחיסה אז ברור שהוא גדול יותר (דקה אחת של WAV סטריאו שווה ל 10 מגה)ובערך פי 10 מMP3 ב 128KB

naftaliz

New member
WMA שנוצר נכון = פחות מחצי הנפח

אם שופטים WMA לפי מספר הקילוהרצים, אזי מגיעים ליותר ממחצית הנפח, אבל מיקרוסופט הדגימה בכל התערוכות כי עבור האוזן האנושית, ניתן לקודד WMA ב-48khz ולשמוע בדיוק אותו הדבר כמו Mp3 ב- 128. רק למען הסר ספק - אני לא סובל את MS ולכן מקודד הכל כ- mp3, אבל למי שיש נגן שתומך ב- wma ומעט מאוד זיכרון - אז כדאי לו להשתמש ב- wma.

gt-master

New member
48KHZ? לא סופרים כ kbps

דבר שני 64 זה חצי מ 128 ן 48 זה שליש אז יש לך סקופ. אני אשמח אם תלמד אותי לקודד "נכון" ,זה יתן לי להכניס המון שירים לנגני פלש שלי (פי שלוש יותר-מגניב). טובים וקפדנים ממני כבר הרכו בדיקות ונסיונות ומבחני השמעה לקבצים זהים הסוגי קידוד שונים (mp3 , ogg , atrac3 , aac ,mpc ) והמסקנות היו ש MPC הוא טוב מכולם (ביטרייט גבוהה) OGG שני (וראשון בביטרייט נמוך) ATRAC3 של סוני יצא מאוד נמוך אבל לנסיוני הפורמט החדש של סוני ATRAC3PLUS לוקח את כולם ב64KBPS . לגביי WMA ,ה 96KBPS קרוב ל MP3 ב 128KBPS . שוב לנסיוני: אין מצב ש WMA ב 80 ומטה ישתווה ל MP3 ב 128. אני הראשון שאשמח אם תלמד אותי לגרום לו לישמע יותר טוב(גם ב MS ישמחו אגב)

למעלה