../images/Emo4.gif
תראה, נהוג שיש יבואן אחד במדינה לכל יצרן. שמעת על יבוא מקביל? בעיקרון, גם אתה יכול לפתוח סוכנות ליבוא של IRIVER בישראל, אבל לא תהיה בקשר עם היצרן. ואז אם יש בעיות שדורשות טיפול מיוחד (עידכונים, שדרוגים שונים וכאלה, אתה תידע על זה באיחור וללקוחות עלולים להיות בעיות עם ההחלפות והתיקונים). יבואן מקביל קונה את הסחורה שהוא מוכר מדילרים בחו"ל ומביא לארץ. יש המון כאלו בארץ. ניקח למשל את מוצרי SONY. לסוני יש יבואן אחד בישראל: ישפאר הום טק. אבל אני רואה בהרבה מקומות (בעיקר ברשת) חברות שמוכרות מוצרים של סוני עם אחריות של אחרים (שמות לא ידועים ולא ישפאר). זה קורה כי יש המון יבוא מקביל של סוני לארץ. אותו דבר יכול להיות עם IRIVER. אולי בנדא הוא יבואן מקביל. אנחנו לא יכולים לדעת אם הוא קביל אישור מIRIVER העולמית או שהוא מביא מקביל. צריך להבדיל בין מקרה של יבוא מקביל (כאשר יש יבואן רשמי) לבין מקרה שאין יבואן רשמי, כמו במקרה של דל למשל. יש כמה חברות שמיבאות את מוצרי דל (בין היתר אומניטק וגאלאקסי). במקרה הזה אין לאף חברה בילעדיות ולכן אין בעיות מול חברת האם. ואגב, ל-IRIVER מאוד אכפת מיבואן פצפון כי יש חוזים רשמיים של בילעדיות ליבוא. אם אכן ארקדיה חתמו על חוזה כזה עם IRIVER -(כמו שבדרך כלל עושים) IRIVER לא יכולים לאשר לעוד יבואן ליבוא רשמית לארץ בלי לחטוף תביעה משפטית על מיליונים (ולהפסיד בגדול). יום ראשון אני אהיה בבאג ואני אשאל אותם מה קורה עם היבוא.