MRF ו AVN : החורף חוזר בגדוללל !

Or Jacob

New member
MRF ו AVN : החורף חוזר בגדוללל !

MRF חוזה רצף של כמה (3-4) מערכות גשם גדולות ! וMRF לטווח ארוך , חוזה שכל החגיגה תימשך לתוך אפריל ! ויהיו עו מערכות חורפיות כאלו גם באפריל ! בקשר למערכת הקרובה : AVN ליום שני הבא משאיר סיכויים יפים לשלג בהרים (כולל ירושלים) !!! ושלג בחרמון ברור שיהיה בכמויות ... כמויות הגשם לא יאכזבו : מעל 100 ממ´ במספר תחנות , וקור קור קור !!!!! מה שבטוח : יהיה לנו פסח שמח ........ ובקשר לאפריל : המודלים שחוזים לטווח של חודשיים , צופים לנו אפריל-מאי ממוצעים-קרים , אז יש עוד למה לצפות ... אור.

אלמה

New member
לאור

שים לב לטווח הזמן....אתה מסתכל על טווח של שבוע! והוא רחוק מידי

Or Jacob

New member
אלמה :

לא צריך לחשוש מטווח התחזית , כי : 1- כשמדובר ב AVN , טווח של שבוע זה לא הרבה , AVN לשבוע הרבה יותר אמין מ MRF לשבוע . 2- מדובר במגמה חיובית : בד"כ , כל יום שעובר המפות נראות פחות טוב , הפעם זה להיפך ! המפות נראות יותר ויותר טוב כל יום שעובר ... לכן אני גם משאיר סיכו טוב לשלג משמעותי , בתנאים הם כמו של השלג ב 98 ! חוץ מזה , כל יום MRF\AVN "מנמיכים" את שכבת 500 מ"ב ומקררים אותה ואת שכבת 850 מ"ב , ומעלים את כמות המשקעים . הבעיה היחידה היא המודל היווני , שלא מזכיר בכלל את המערכת הקרבה , גם לא ביום חמישי ! אבל מודל זה מתהפך ב 180 מעלות כל יום ... אור.

Or Jacob

New member
ממש לא ! היווני הוא פסימי מאוד,שלא

חוזה גשם רציני גם בסופות .... וכל חמש דקות הופך את התחזית שלא .. ואל תגידו לי שהוא פסימי כי הוא מדוייק , כי זה ממש לא נכון ! אני לא מבין למה כל כך מתלהבים ממנו , אני ממש לא אוהב אותו . אור.

idansof

New member
אור, הערה.

עיקר הגשם צפוי בחמישי, שעדיין לא נמצא בטווח שלו. יווני מדויק מאוד בחיזוי משקעים משקעים קפריסאיים, הוא נוטה להמעיט במשקעים של מערכות "אקזוטיות" כמו אי"ס פעיל .

niv ron

New member
avn לא משאיר (לא שהיה)סיכוי לשלג

על מה אתה מתבסס,הנתונים בכלל לא מדברים על שלג בירושלים או בהרים

Or Jacob

New member
תשובה :

1-מתפתחים תנאים כמו ב98 . 2-כל יום AVN ו - MRF מקצינים את המערכת יותר , ובסוף עוד יש סיכוי לשלג . זאת הייתה הכוונה שלי , לא התכוונתי לכך שהמפות של היום מראות 4- ב 850 מ"ב .... אור .

gadi116

New member
מוקדם מדי לדבר על השלג(הערה בפנים)

AVN וMRF הם אותו המודל רק ההבדל שAVN מתעדכן 3 פעמים ביום ומיועד לתעופה.

Or Jacob

New member
לא ידעתי שהם אותו מודל,תודה! (המשך)

למדתי משהו ... בקשר לשלג : אני לא רוצה לדבר יותר מידי , כי באמת מוקדם ואין הרבה סיכויים . אור.

לא הייתי מתלהב יותר מידי...

גם אני עברתי את זה בינואר וכ"כ ראיתי שטעיתי... אמ אר אף הראה מגמה חיובית יפה מאוד, המודל הראה סופת שלגים עזה בירושלים ביום ה-4 למגמה החיובית (!) ואז הוא התהפך לגמרי והראה כלום! הייתי מחכה, נותן לו עוד צאנס, ואז לשפוט אותו... הוא באמת יכול להסתובב ולירוק לך בפרצוף... דניאל....

למעלה