mri

bilirok

New member
mri

שלום נקבעה לי בדיקת מוח MRI ב1.12 עכב חשד לMS מ"ס שאלות: 1. האם ברגע שיש חשד לא נותנים תור מיידי? 2.נאמר לי שהמכשיר של 1.5 בשידרוג וזה יתבצע במכשיר 3 מה זה אומר האם המכשיר רגיש יותר לזיהוי? האם פולט יותר קרינה? 3.תוך כמה זמן יש תשובה ומי מאבחן את הצילומים? 4. מהו החומר המוזרק? ומהם תופעות הלוואי?

מאומאו

New member
לפני שתקבלי תשובה מד"ר קרני

כמה תשובות מניסיון: 1. 10 ימים ל - MRI נחשב זריז מאד במינוחי קופ"ח... זה שלנו זה נראה נצח לא אומר שזה לא נקרא "מיידי" אצל פקידי קופ"ח. 2. עוצמת המכשיר (המכונה "טסלה") - מעידה על הרגישות שלו. 3 רגיש יותר מ - 1.5 (כך שזה שהמכשיר של 1.5 בתיקון או ווטאבר ממש לא פוגע בך, באופן מפתיע למדי). בכל מקרה, בדיקת MRI (בניגוד לרנטגן ו - CT) היא בדיקה של תהודה מגנטית - אין סכנת קרינה. 3. לרוב תוך שבוע מקבלים תשובה בדואר (לפחות בתל השומר. אין לי מושג לגבי מקומות אחרים). מפענח הבדיקה הוא לרוב רנטגנולוג (עד כמה שאני יודעת). אבחון ע"ס תוצאות ה - MRI ועוד בדיקות - הנוירולוג שמטפל בך. 4. החומר המוזרק - גדוליניום. לא ידוע לי על תופעות לוואי כלשהן של החומר. אני בטוחה שד"ר קרני עוד מעט יענה לך, ובטח יתקן אי דיוקים או טעויות שלי, אבל לבינתיים - זה מה שידוע לי. בהצלחה בבדיקות ורק בריאות!

תגובה

אין מדובר במצב אקוטי וה- 1.12 הינו בהחלט סביר יחד עם זאת יתכן שבמקום אחר תוכל/י להשיג תור קצר יותר.3 טסלה אומר שעוצמת המגנט של ה- MRI חזקה יותר - אין בבדיקה הזו חשיפה לקרינה.בדרך התשובה תוך ימים ספורים - שוב תלוי במקום הבדיקה, את הצילומים קורא רדיולוג מומחה. רצוי שיראה זאת גם נוירורדיולוג ולפעמים גם נוירולוג שמתמחה בתחום של טרשת נפוצה. החומר המוזרק הינו גדוליוניום. תופעת לוואי אפשרית הינה תגובה אלרגית שאינה שכיחה.

bilirok

New member
MRI

אני עושה את הבדיקה באיכלוב לשם הופנתי מי יבדוק את הבדיקה שלי האם אתה גם מסתכל על הצילומים?

תגובה

בודק את הבדיקה נוירורדיולוג. אני לא רואה באופן רוטיני בדיקות שנעשות ב-MRI , אלא רק בדיקות של מטופלים שמגיעים עם ה-CD לביקור במרפאה.

למעלה