ואני אחדד את שאלתו של יניב
למה אתה צריך MRI? למה אתה כל כך בטוח ש MRI טוב יותר? אגב CT אינו זול בהרבה מ MRI אך MRI יש פחות מכשיירים בארץ. אגב אחרי מה שקרה לחברה טובה שלי , אני מאוד ספקטי לגבי ההדמייה המשוכללות: היא נפלה לפני שנה וחודש. אבחנו נקע. ועשו צילום רגל וכף רגל ונרגעו שזה לא שבר. עבר חודש , עברו חודשיים, הייתה בפיזיותרפיה והכאבים לא חלפו והייתה הגבלה בתנועה . כאן התחיל מחול השדים של האורטופדים של הקופה ופרטיים. בהתחלה היה רופא אחד ששלח אותה לבדיקת רצועות עם ברזל שמותח הרגל בXRAY פשוט . ללא ממצאים EMG בדיקת הרדמת עצבים פשוטה במרפאה, CT ובדיקות נוספות ללא ממצאים. היא מתלוננת על כאבים , על קשיים בהליכה, יש צליעה בולטת מתלוננת על נפיחות ואדמומיות ואין הסבר לתלונות בבדיקות. היא ביצעה US הרופא נבהל קצת, עשה קצת הצגות שיש שם דלקת והמליץ על CT שלא ראו בו כלום. מנהלי מחלקות אורטופדיות שבדקו אותה אמרו שאין לה שום דבר אבל המליצו על MRI/ כאן נפתחה תיבת פנדורה: חלק כן ראו ממצא , אחרים לא ראו ממצא , הMRI לא היה חד משמעי. אורטופד מאוד נחשב בצפון הציע לה נוגדי דיכאון , אורטופד אחר אמר לה שהיא לא חולה והיא מתחזה.. והכאבים נמשכו. היא הגיעה בדרך לא דרך למומחה לכף רגל, מישש בדק, והזמין אותה לקונסליום במחלקה. הגיעה למחלקה, הוחלט לנסות גיבוס לחודש וחצי, הגיבוס לא עזר אז החליטו על ניתוח בלי אבחנה. היא מחכה לניתוח. בזמן הזה היא החלה בהתייעצות עם מרפאה אורטופדית במאיר שהקופה שלה לא מכסה את הייעוצים והביקורים שם. וגם שם הקימו קונסליום, ולא הגיעו למסקנה חד משמעית מהMRI היא על סף ייאוש, ואז נכנסו שני רופאים ואחד מהם שהיא לא מכירה אותו, רק הביט ברגל וזרק אבחנה:"יש לה קריעת רצועה " [או גיד אל תתפסו אותי במינוח]. הרופא הלך והיא נשארה עם המתמחה בחדר ופשוט בכתה מייאוש- המתמחה אמרה שהיא מבינה את הייאוש והבלבול אבל אפשר לבדוק אותו בצילום רנטגן פשוט שידגים את הרצועות. היא הגיעה לאחר המון בעיות לצילום במאיר שיש בו מכונה מיוחדת [בצילום התברר לה שזו אכן מכונה אחרת ממה שהיא צולמה בה בקופה- המתקן של הרגל, אך עם קצת מאמץ היה אפשר לצלם את הרגל בפוזיציה ובמתקן הזה בקופה], ממצאי הצילום הרנטגן היו חד משמעים "קרע של 11 מעלות ברצועה/גיד. ויש צורך בניתוח. מה שעשרות אורטופדים מומחים, מכובדים, מדהימים נחשבים מהקופה מבי"ח הלל יפה, מאיר ואיכילוב ורופאים מומחים באורטופדיה שחשבו שהם פסיכיאטרים , במאים בתיאטרון, לא מצאו , לא חשבו, לא בדקו, לא התחשבו, בצעה רופאה מתמחה באורטופדיה בתחילת דרכה. וכאן אני מגיע אליך- זו דוגמא שמה שMRI לא גילה , גילו בצילום רנטגן פשוט שאילו היה מבוצע בזמן, היה חוסך לקופה ולחברה שלי המון הוצאות יקרות והמון עוגמת נפש, ייאוש ותסכול ושנה של כאבים.... הניתוח אגב נשאר כשהיה בינואר...