ms - like

נבדה

New member
ms - like

דר קרני שלום, השבוע אובחנתי כחולה ב-ms-like סוג של sub type של המחלה, מכיוון שהיו לי שני אירועים שונים בשנתיים האחרונות אחד של דיפלופיה ואחרון של חוסר תחושה בצד ימין שלי מהחזה ועד לכף רגל. הבעיה שבהתקף ראשון ה-mri הראה רק לזיה אחת במוח והוא נעלם, ועכשיו רואים מקום דלקת בחוט שדרה. בנוסף יש לי קשיים בשליטה על הסוגרים- דליפה, כבר במשך יותר משנה. האם שמעת על סוג זה של המחלה? ואם כן, איך ניתן לשייך אותו למחלה שמשאירה צלקות ואצלי זה נעלם? למרות שההתקפים כן דומים. נ.ב: נוזל עמוד השדרה היה חיובי בזמנו. אשמח לתשובה, תודה.

נבדה

New member
הוספה קטנה

הבהרה: מקום הדלקת בע"ש כרגע הוא בודד גם כן. ודבר נוסף: בגלל שה-mri לא היה אבחנתי, לא מיהר הרופא לקבוע שזה טרשת נפוצה במשך שנתיים, ועכשיו לאור ההתקף האחרון הוא אמר את שאמר וגם המליץ לקחת avonex. תודה.

תגובה

בדרך כלל מתארים MS LIKE מחלה שפוגעת במערכת העצבים בדומה ל- MS אך יש לה גם מאפיינים ששונים מ MS. בתאורך כללת רק מאפיינים שיכולים להתאים ל- MS. אגב לפעמים לא רואים נגעים ישנים ב- MRI חוזר היות שהחתכים (פרוסות) של צילומי ה- MRI אינם זהים לאלו שנעשו בעבר ומכאן שנגעים שקוטרם קטן מעובי פרוסה יכולים להישמט. מצד שני יתכנו נגעים שרובם ככולם נובעו מדלקת שאחר כך נעלמת וללא נזק רקמתי בלתי הפיך, כך שלא נשארים סימנים בבדיקת ה- MRI.

למעלה