MS

shovalili

New member
MS

היי אני מנסה לעשות מחקר קטן, באספקט הראייה הסינית לטיפול ב-MS (Multiple sclerosis) מה דעתכם? איך אתם הייתם ניגשים לטיפול במחלה? מקררים?, מחזקים? איזה ערוצים? מדקרים? (באיזה שיטה?), תזונה? - כל העולה על רוחכם.

הי שובלילי

אני מוצאת שאלות שכאלה מאוד בעייתיות, כיוון שהן לא נשאלות ב"סינית". הייתי ניגשת למחלה בהתאם לסימפטומים שהיא מציגה. מן הסתם, מכיוון שמדובר במחלה ניוונית של מערכת העצבים אפשר מיד לחשוב על כליות וכבד, אולי פגיעה ביין/ג'ינג, אם כי גם מנגנון של ליחה או סטגנציה הוא אפשרי בהחלט. אני חושבת שדיקור יכול לעשות טוב, עד שלב מסויים. מן הסתם, גם דיקור מרידיאני ולא רק דיקור ZANG. אני יודעת ששיטות הרפייה הן חשובות ביותר וגם תזונה משלבים. זו שאלה על מטופל ספציפי או סקר כללי? לילה טוב

shovalili

New member
היי מירב

טוב אז אני אתחיל בזה, שהשאלה שלי נשאלה מתוך סקרנות ולכן אין לי אבחנות "סיניות" על הנושא. לכן גם ביקשתי כיווני מחשבה סיניים. לי זה נראה כמו: פתוגן קור שחודר עמוק לתוך השכבות ופוגע בסופו של דבר גם בHT. (לפי מה שקראתי מופעות הרבה חרדות ולכן מטופלים מקבלים גם תרופות פסיכוטיות) מצאתי בינתיים מאמר אחד באינטרנט, ששייך לאנרצ'י, שהיה מאוד ממצה - אבל נתן כיוון אחד של מחשבה, הייתי רוצה לשמוע על עוד כיוונים! המאמר שמצאתי: http://www.enerchi.co.il/ClinicPage.aspx?p=4&clncid=46 תודה על ההתייחסות שלומית

טרשת נפוצה

היי, בהיותה מחלת עצבים, אני חושבת שהייתי בודקת בראש ובראשונה מה קורה במערך של שמונת המיוחדים. אני מתארת לעצמי שרני אייל יוכל לדבר על זה מאוד יפה ומעניין, אבל שווה לבדוק מהמקום הזה. וגם, הייתי מנסה להיעזר בסטמס כדי לנסות להבין מה קרה באיש הזה שיש לו טרשת נפוצה, מה החולשה ומאיזה מקום הכי נכון לחזק אותו. איך את עונה על השאלות ששאלת? יעל

amitdvir tcm

New member
MS

זאת באמת שאלה מורכבת. אפשר לגשת למחלה הזאת מכמה כיוונים: א) מה שאמרת על פתוגן מאד הגיוני, שכן בשנים האחרונות מחקרים מראים קשר הדוק בין MS ובין התפרצות mononucleosis כתוצאה מ-EBV בעבר. ב) חולשה של LIV, אשר מזין את מערכת העצבים בדם יכולה להיות הגורם של כל מחלה עצבית. כמו כן ה-KID מכיוון ה-marrow. ג) לפי תורת השכבות של ד"ר שן, מערכת העצבים היא אספקט של ה-Tai Yang, שלפי אותה תורה ההשפעה על ה-Tai Yang היא דרך נקודות הבאר. לכן, אם הולכים לפי שיטה זו, האבחנה יכולה להיות חולשה של בן הזוג הייני של ה-Tai Yang שהוא ה-Shao Yin, כלומר KID ו-HT, והטיפול יכול להיות דרך נקודות הבאר של המרידיאנים הפגועים, תוך כדי חיזוק KID ו-HT. מסקנה: הטיפול במחלה צריך להתבסס על סילוק פתוגן תקוע, חיזוק KID, LIV, HT, בעיקר באספקט הייני (marrow/bld) וטיפול מרידיאני באמצעות נקודות באר. כמובן, צריך להתבסס, כמו שאמרו לפניי, על תמונה קלינית וניתוח סימפטומים על פי הרפואה הסינית, אבל זאת התמונה הכללית בעיניי. מקווה שעזרתי.

RanLoel

New member
כיווני מחשבה מעניינים....

עלו פה באמת כמה כיוונים מעניינים. אני חושב שמעבר לפגיעה באיברים (שכוסתה בתגובות שמעלי) הייתי מנסה להבין מה קרה פה מבחינת ה-five elements. הייתי מנסה להבין מה הטריגר שגרם להתפרצות המחלה.טראומה נפשית? מחלה ויראלית? מי האדם שמולי ולמה האדם הזה פיתח את המחלה. (כמו שרוני ספיר אוהב להגיד: "מחלה לא מתלבשת עליך, אתה מפתח אותה"). הגזעים והענפים יכולים מאוד לעזור באבחנה כזאת. יעל הזכירה את שמונת המיוחדים. אני חושב שהפגיעה במערכת העצבים המרכזית בהכרח תתורגם לפגיעה ב-GV בגלל המיקום הפיזי. אבל שוב, כל חולה והסימפטומים שלו. תחושות של נימול מול תחושות של כבדות. שינויים רגשיים מול שינויים שיכליים. סחרחורות מול פגיעה בראייה. שלא נדע מצרות, רן

shovalili

New member
תודה לכולכם

בהחלט נתתם כמה כיווני מחשבה מעניינים, אשתדל לפתח יותר את גישתי לעיניין - אולי ייצא משהו ממעניין מהמחקר הקטן הזה. ואם כן מבטיחה לפרסם. בכל אופן אני בהחלט נוטה לחשוב כמוכם וכמו עוד "מיליארד סינים" שהכל תלוי באדם שמגיע, ועומד מולנו. הכל בתיאוריה הגיוני עד שמגיע אדם שמראה אחרת ... תודה רבה לכולם ובאמת שלא נדע מצרות

רואי17

New member
seven star

מעבר לדברים המעניינים שנאמרו כאן, אוסיף טיפ נחמד מבית מרים לי: פטיש 7 סטאר לאורך הג'יאג'י עובד יפה על המערכת העצבית, שווה לנסות. אה, וגם ניתן קצת כבוד לג'ובאני שמדגיש את סיפור חולשת הטחול והליחה שרואים הרבה במצבי MS.

ינוקא1

New member
יש לי שותפה

מטפלת ברפואה סינית שגם כן עושה "מחקר" על המחלה הזו (אמא שלה חולה בזה הרבה שנים). אם תהיי מעונינת תשלחי אלי מסר. יש את הסיפור המדהים של אברהם דרעין על המחלה הזו. הוא מורה לצ'י גונג ומטפל בדיקור שחלה בטרשת נפוצה והבריא ממנה. הוא כותב את סיפור ההחלמה שלו בספר שחיבר תחת שם הדמות "מרטין" הסיפור החל מעמוד 256 - מאוד אהבתי לקרוא את הסיפור , מעורר השראה , אם כי לא יעזור לך כל כך בפן ה"סיני". תגגלי גם אתר בשם "שרפרף" - יש שם גם כמה דברים מענינים , אם כי גם לא בפן הסיני.

ofir tcm

New member
הי,

בשנה ד' ללימודי עשיתי עבודה קצרה על MS. אין לי אותה כרגע "בשלוף" אם את מעוניינת, שלחי לי מסר, אנסה למוצא ולהעביר לך. בהצלחה, אופיר

למעלה