mtv2

• פותח הנושא pbt
  • פורסם בתאריך

pbt

New member
mtv2

הגדרה: ערוץ מוזיקה אלטרנטיבית....באמת??? האמת שלי אין יס בבית ככה שאני צופה בערוץ בהתנחלויות לעיתים קרובות אצל חבר טוב שלי וכל פעם כשאני פותח את הערוץ אני רואה שירים של להקות כמו בלינק, סאם 41, לינקין פארק, ניקלבאק ועוד הרבה להקות שמכרו בשנה שנתיים אחרונות מיליונים בארה"ב ובעולם... מוזיקה אלטרנטיבית (כמו השם שלה) אמורה לתת אלטרנטיבה לקהל, אלטרנטיבה מהמוזיקה הפופולרית והנפוצה שיש בשוק ולא לשדר מוזיקה של אומנים שאולי לפני 5-6 שנים יכולתם לקרוא להם אלטרנטיביים אבל היום הם אומני מיינסטרים לכל דבר...אלטרנטיבה זה דבר משתנה ולכן mtv2 הוא ערוץ מאוד מעוות בהגדרה שלו למוזיקה אלטרנטיבית... תגובות?

PORCUPINE

New member
הוא התחיל טוב...

עם שעות של בריט-פופ, גראנג´ ודברים נדירים, באמת, אני נהנתי שם בהתחלה. הרבה הופעות וראיונות. אני זוכר שעה של קליפים של Smashing Pumpkins וכאלה. אבל עכשיו... נראה כאילו הוא הפל לערוץ MTV רגיל לכל דבר חוץ מכמה דקות של כיף פה ושם. אין לי איך להסביר את זה. כנראה אנשים בחו"ל נורא נורא אוהבים נו-מטאל.

HandsomeDevil

New member
תן לי לחלוק עלייך בזה,

בחו"ל, כמו בארץ, הם אוהבים מוזיקה ממוסחרת, נדירים אלו שלא. מכיוון שלהקות כמו פי.או.די,לינקין פארק, קורן, סליפנוט מרילין מנסון וכו´... מנגנות ניו מטאל, וכמו כן מופיעות בערותי מוזיקה מסחריים יצא לסגנון המוזיקה הזה שם נורא ממוסחר, שבאמת לא מגיע לה. זאת בדיוק הסיבה שבגללה אני כ"כ שונא את הערוצים האלו (ופה אני סוטר את עצמי, כי אני דווקא צופה בהם).

נכון, אבל

יש שם גם דברים טובים (ז"א דווקא יש שם מוסיקה שניתן להגדיר כאלטרנטיבית), הרבה אינדי ועוד שלל דברים נחמדים. ד"א בקרוב (השבוע נראה לי) יש סופשבוע של primal scream, מומלץ ביותר

a white swan

New member
אתה צודק בדבר אחד-

יש שם הרבה חרא א-ב-ל מוזיקה אלטרנטיבית מעצם השם שלה היא בעייתית, כי למשל הלהקה רדיוהד היא אחת מהלהקות הפופולריות ביותר והם גם מוכרים מיליוני אלבומים וכו´-אך הם עדיין נחשבים להקה אלטרנטיבית בגלל המוזיקה עצמה שהם עושים. מה שאני מנסה להגיד זה שההגדרה עצמה של מוזיקה אלטרנטיבית היא מעוותת.. ובקשר לערוץ-מה שהערוץ עושה זה לקחת הרבה להקות שיש אותן באםטיוי הרגיל כבר רוב היום ופשוט שם אותם כל היום.הוא עוד יותר עיוות את ההגדרה של רוק אלטרנטיבי ופשוט הפך את זה לנו מטאל או לפאנק-פופ.אין שם מה לראות באמת...

star breather

New member
צריך להבין שברגע שאומן מגיע לערוץ

הזה, הוא כבר לא אלטרנטיבי. ברגע שהם מגיעים לערוץ הזה זה אומר שמספיק אנשים (או מספר בודד של אנשים חשובים מאוד) שמעו עליהם, ו... זהו. סו-לונג אלטרנטיבה. אבל רדיוהד הם דוגמא טובה. הם מסרבים להתמסחר (ושימשיכו ככה!). למרות שהם כ"כ מוכרים ומוכרים, הם עדיין אלטרנטיביים. טופי. ממ.. זהו. np - אחי והחברים שלו מתווכחים

StormLord

New member
הם התבזבזו

דבר ראשון רדיוהד מכרו ולא מוכרים מיליונים (
) דבר שני אחד שהזמין אמ טי וי 2 כאשר הגיע לכבלים היה נחמד וכיף לראות אפילו היה סוף שבוע מיוז משום מה כיום אמ טי וי 2 נראה כמו ערוץ אמ טי וי רק בלי בריטני ולהקות בנים מה שמשאיר את הפאנק רוק במרכז גם יש את השיר הזה שנשמע כמו איזה דאנס (מצוייר כזה) חבל היה נחמד והרסו

star breather

New member
פה צריך לעשות הבדלה קטנה..

רציתי לכתוב את זה קודם, אבל שכחתי. צריך להבדיל בין האלטרנטיבה ה"אמיתית" לבין מה שרוב העולם (הבור ועם הארץ.. LoL) מחשיב כאלטרנטיבה. "מה, את פריקית!! איך את לא שומעת לינקין פארק?!" משפט עצוב. אז בשביל אנשי-האמטיווי הרגיל לינקין, אינקובוס (נועם.. ששש), ו.. לא יודעת, לא עולים לי בראש עוד כרגע.. אפילו בלינק182 זו אלטרנטיבה. כל דבר שנושא את שם MTV יהיה ממוסחר, מעט או יותר, וגם MTV2. אין מה לעשות. הכל יחסי. np - inme - underdose לא יודעת למה התלהבתם נועם, תודה בכל מקרה

StormLord

New member
אין שום קשר

כול הקטע הזה של המסחור צריך לעשות הבדלה בריטני ספירס אני לא יודע אם היא כותבת תשירים שלה (לפי דעתי היא לא) אבל בטוח היא לא מנגנת ופשוט חברת התקליטים שלה (או גוף אחר) אומר לה מה לעשות בשביל הסטייל כדי למכור דיסקים ולהרוויח כסף זה מסחור להקה שעושה קליפ באמ טי וי היא לא ממוסחרת היא פשוט עושה קליפים כדי לפרסם תמוזיקה שלהם (מה זה שווה להקה שעושה מוזיקה ואף אחד לא יודע עליה?) למשל רדיוהד או מיוז הם עושים קליפים אבל את כול השירים והמוזיקה הם כותבים ומלחינים בעצמם לא כי הם עושים את זה כי מישהו אומר להם שעכשיו זה הולך הכי טוב וככה צריך (שזה בעצם מיסחריות) זאת דעתי... השאלה האם בלינק הם אלטרנטיבים? קשה לאמר כי הם בכול זאת עם הזרם של פאנק רוק וכול זה (מוזיקה אלטרנטיבית היא בד"כ מוזיקה יוצאת דופן ובלינק לא ממש יוצאים דופן)

star breather

New member
לא בדיוק הבנת אותי.

הכוונה שלי היתה שבשביל אנשים ששומעים בריטני, כל דבר, מיינסטרימי ככל שיהיה (בלינק, דאמיט) הוא אלטרנטיבי ומקומו ב-M2. רק בגלל שיש גיטרות או שהמבצעים גם כותבים, זה לא מתאים לאמטיווי הרגיל. זה לא נכון, בעיני. אבל יש אנשים שבעיניהם כן. וכל ה"פריקים" צעצוע ששומעים אמ2 וחושבים שהם מאאאגניבים.. שיהיה להם בכיף יש להם יציאות. np - tool - jerk off לכתוב את שם השיר נחשב לגסות רוח בפורום? *חיוך*

Major Thom

New member
אני חושבת שצריך לעשות הפרדה בין

מוסיקה ממוסחרת לבין מה שנכנס למיינסטרים. בריטני ודומיה הם מוסיקה ממוסחרת, על זה כולם מסכימים. מה שהופך את זה לממוסחר, היא לא העובדה שהיא לא כותבת את השירים שלה בעצמה ולא העובדה שהיא שרה פופ מסטיקי ונמרח, אלא המטרה של המוסיקה הזאת, שהיא עשיית כסף. זאת לא מוסיקה בשביל ביטוי או אמנות אלא בשביל למכור כמה שיותר דיסקים וכמה שיותר מרצ´ינדייז, ובשביל לגרום לילדות בנות 12 לנדנד להורים עד שיקנו להם תיק של בריטני ובגדים כמו של בריטני וכו´ וכו´. להקות כמו בלינק הן אולי פחות ממוסחרות, אבל הן משכפלות את עצמן מאד מהר, בעיקר בגלל שעוד ועוד להקות רואות שאפשר לעשות כסף טוב מהסגנון הזה של מוסיקה. ואז מקבלים את הרוק-אמטיוי הזה, שמורכב מפאנק-רוק אמריקאי (בלינק וכו´) ונו-מטאל (לינקין פארק?) שהוא די מסחרי ומאד מיינסטרים ולכן לא אלטרנטיבי. אבל גם לאלטרנטיבי יש מיינסטרים, שהן הלהקות האלטרנטיביות היותר פופולריות, שבדרך כלל יגיעו לאמטיוי 2 בתור יציאות טובות. ואלה רדיוהד ומיוז וקולדפליי ואולי כלמני אחרים שאני לא מצליחה לחשוב עליהם. וזהו, בערך. יצא לי קצת לא מאורגן, ובטח גם סתרתי את עצמי כמה פעמים אבל שטויות
manic street preachers - 4st 7lb

hospital_food

New member
המוסיקה האלטרנטבית הכי טובה בTV../images/Emo45.gif

נמצאת בבמיר הדיגיטלי של הכבלים יש שם ערוץ רדיו שנקרא "רוק אלטרנטיבי"(ערוץ מספר 242) ומושמעת שם בלי הפסקה המוסיקה הכי מדהימה בעולם כל הדברים הכי חדשים, בלי שום לינקין פארק, בלינק ,לימפ ביזקית(אוליי פעם ביום וזהו!). פשוט תענוג...

zooey

New member
הוא עדיין ערוץ אלטרנטיבי

אבל השאלה, אלטרנטיבי למה? MTV2 שיש בארץ הוא הגרסא האנשלית וככזה הוא בהחלט אלטרנטיבי למוזיקה שיש בMTV הרגיל האנגלי. MTV2 בארה"ב משדר בעיקר מוזיקה בריטית אלטרנטיבית. אולי את זה היו צריכים לעשות בארץ. בלי שום קשר לזה אחרי כמה חודשים שהוא היה ערוץ מצויין הם החליטו ללכת בעיקר על הקו של רוק כבד אמריקאי ונתקעו מאז. חבל. זאת הייתה ההזדמנות היחידה לפתוח את הטלויזיה באמצע היום ולראות קליפ של PULP, ראיון עם I AM KLOOT ועוד מני מטעמים.

StormLord

New member
שאלה לmajor

אם רדיוהד כפי שאתה אומר עושים מוזיקה בשביל האומנות ולא בשביל הכסף למה הם יצאו "לעשות חיפוש" אחרי שהאלבומים האחרונים שלהם לא הצליחו יחסית לקודמם? רדיוהד עושים שירים בשביל אומנות , אבל גם בשביל כסף כי גם הם צריכים לחיות ואם הם אומנים טובים שמשקעים את עצמם למוזיקה אין שום רע בעיני אם הם יעשו כסף על ידי הכישרון שלהם בריטני רק שרה (לדעתי לא משהו) היא לא כותבת או יוצרת מוזיקה היא רק שרה ורוקדת איך שמכתיבים לה רק בשביל פירסום וכסף (אומנות בשוליים) זה מסחריות

Major Thom

New member
בקשר לרדיוהד..

אני לא חושבת שהם ´עשו חיפוש´ בגלל שהאחרונים לא הצליחו. אם המטרה שלהם היתה הצלחה מסחרית בלבד הם לא היו מנסים להוציא משהו כמו קיד איי מההתחלה, אלא יוצרים עוד אוקיי קומפיוטר או משהו בסגנון שהיה מוכר מעולה. אולי זה בגלל שאני פנאטית ואולי זה בגלל שאני רואה את מה שאני רוצה לראות, אבל נראה לי שהם עושים את החיפוש הזה אחר כיוון חדש בגלל שהם לא רוצים להשאר על סגנון אחד ולמצות אותו לגמרי. הם רוצים לעבור מסגנון לסגנון, לנסות ליצור דברים חדשים שאחרים לא יצרו לפני כן.. לחדש, אני מניחה. ובריטני היא בריטני. מוסיקה ממוסחרת בשיא הכיעור שלה.
סמולוויל בטלוויזיה

למעלה