Mulholland Drive-David Lynch אזור 2
שלושה ימים אני מסתובב עם חיוך ומחשבה על סרט נהדר שראיתי,קומדיה מיוחדת ,שחורה וקצת ביזארית,"משפחת טננבאום",יופי של קולנוע,שלושה ימים עד אתמול בערב. אתמול החלטתי לראות "מלהולנד דרייב" של דוויד לינץ,איך שהסתיים הסרט החיוך ירד מהפנים,ופרצוף עצבני תפס את מקומו. אף פעם לא חיבבתי את סרטיו של לינץ,עניין של כימיה כנראה,קליק,ולינץ ידוע כבמאי שנוי במחלוקת,או שאתה אוהב או שלא,אני לא!. הסרט דווקא מתחיל טוב,במשך שעתיים (הסרט הוא שעתיים וחצי) אתה יושב מרותק,אומנם לא מבין חלק מהסצינות,אבל בסה"כ הכללי הסרט זורם,מעניין,משחק טוב של הקאסט (לשים לב במיוחד לנעמי ווטס,לדעתי כוכבת חדשה שעוד תגיע רחוק,אפילו לממדי מגה סטאר),שעתיים של הנאה עם בילבול ותהייה,עד שמגיע הטוויסט של הסרט,
ואם חשבת שהבנת משהו מהעלילה מגיע הטוויסט ומסבך לך את כל התסריט,בצורה מרגיזה ולא הגיונית לחלוטין,סצינות ביזריות,חלקים שלא קשורים לסרט בכלל,בקיצור באלגן אטומי,אתה יוצא מהסרט מותש ומבולבל לחלוטין. ישבתי וראיתי ישר את הסרט שוב את הסרט מנקודת הטוויסט,על-מנת לבדוק אולי פיספסתי משהו,אולי משהו נעלם מעיני,אבל נאדה,שום דבר לא ברור בטוויסט,ואתה נשאר בחצי שעה האחרונה של הסרט עצבני וכועס על הבמאי,לקחת סצינות לא קשורות אחת לשנייה ולחבר אותם זאת לא בעייה,האמירה זה הדבר החשוב,האם לינץ מנסה לומר לך משהו,לא ברור לחלוטין. מיואש פניתי לאתרים שונים באינטרנט לקרוא ביקורות ועל-מנת לנסות לפתור את הסוגייה,עד 5 בבוקר!!!ישבתי וקראתי קצת ביקורות,נאדה,הסרט לא ברור בעליל,לינץ מנסה כביכול לערבב בין עולם המציאות והדמיון,לשחק "עלק" עם הצופים והקהל,לדעתי "חארטה בארטה" אוסף סתמי של סצינות לא קשורות ואין שום דבר הגיוני שמחבר אותם.
יש סצינה ששני אנשים יושבים במסעדה,הבחור מספר על חלום שהיה לו,לאחר-מכן הולכים מאחורי המסעדה,הוא חוטף התקף לב,וזהו!!!,אין שום איזכור אח"כ למה הם קשורים,מה קורה למת,כלום,לא רואים אותם במשך כל הסרט. יש סצינה של שני זקנים צוהלים ושמחים,אח"כ לא רואים אותם כל הסרט,הם חוזרים בסוף הסרט,עדיין צוהלים וזהו,שום הסבר ,שום רמז,כלום. ויש עוד המון דוגמאות כאלה,בקיצור אוסף של דמויות לא ברורות,ולא ידוע איך הם תורמים לתסריט. הרגעים היחידים הטובים בסרט מעטים,הראשונה זוהי סצינת האודישן(מצויינת),סצינת הרוצח השכיר במשרדים (הומז לספרות זולה?,אפילו הנרצח נראה כמו טרוולטה בצעירותו),וסצינת הקאובוי עם "אדם".וזהו. כל השאר בליל של פרטים לא ברור,ואם נראה לך שהבנת משהו,מגיע הטוויסט והורס לך את הכל,שום עלילה ,שום תסריט,כלום.
קראתי באחת הביקורת את קונספירציית החלום (חלק ראשון) והמציאות (חלק שני),לדעתי שטויות,או כפי שאמרה המבקרת דבורית שרגל "המלך הוא עירום",ואם כל הכבוד ללינץ,לא נותר לי אלה להסכים איתה. גם היום בבוקר הסרט עדיין הטריד אותי,חשבתי עליו,על הטוויסט (לאחר שקראתי את כל הביקורות שמנסות להסביר את העלילה (עלילה,עלק!),ועדיין אני חושב שהסרט מאכזב,וכל התאוריות פשוט לא הגיוניות לנוכח התסריט.
באחת הביקורות שקראתי (לא זוכר כבר איפו),משהו אמר אי אפשר לסמפלר(ממונח ספוילר)את הסרט,מכיוון שעל-מנת לשים ספוילר צריך עלילה,ולסרט הזה אין עלילה!
. לא נותר לי אלה להסכים איתו. ואני מתנצל מראש לכל חובבי לינץ (רומן?),הסרט מאכזב,בטח בטוויסט ובסוף ההזוי. מצד שני,אולי כל ההתעסקות הזאת בסרט,והביקורת הארוכה בגלל עצבים על הבמאי,לינץ בעצם משיג את מטרתו.
עכשיו אני צריך דחוף קומדיה טובה על-מנת להירגע מהחוויה,יש המלצות?
שלושה ימים אני מסתובב עם חיוך ומחשבה על סרט נהדר שראיתי,קומדיה מיוחדת ,שחורה וקצת ביזארית,"משפחת טננבאום",יופי של קולנוע,שלושה ימים עד אתמול בערב. אתמול החלטתי לראות "מלהולנד דרייב" של דוויד לינץ,איך שהסתיים הסרט החיוך ירד מהפנים,ופרצוף עצבני תפס את מקומו. אף פעם לא חיבבתי את סרטיו של לינץ,עניין של כימיה כנראה,קליק,ולינץ ידוע כבמאי שנוי במחלוקת,או שאתה אוהב או שלא,אני לא!. הסרט דווקא מתחיל טוב,במשך שעתיים (הסרט הוא שעתיים וחצי) אתה יושב מרותק,אומנם לא מבין חלק מהסצינות,אבל בסה"כ הכללי הסרט זורם,מעניין,משחק טוב של הקאסט (לשים לב במיוחד לנעמי ווטס,לדעתי כוכבת חדשה שעוד תגיע רחוק,אפילו לממדי מגה סטאר),שעתיים של הנאה עם בילבול ותהייה,עד שמגיע הטוויסט של הסרט,