Music for Geeks

• פותח הנושא nery
  • פורסם בתאריך

nery

New member
Music for Geeks

לפני שהגיימבוי שלי נפח את נשמתו אי שם באמצע הניינטיז, הספקתי להוציא לו את המיץ. שעות על גבי שעות של לחיצות פה ולחיצות שם, צפצופים, ואקשן מהסוג שרק חננות בגילאי 7 מינוס יכולים ליהנות ממנו. נורא אהבתי את הצפצופים האלה. אני זוכר שהיה איזה משחק אחד, שתמיד נפסלתי בו בכוונה, כי אהבתי את המוזיקה שהייתה כשנפסלים. אח, מה לא הייתי עושה בשביל לקבל עוד קצת מזה... ובכן, בלייבל האלקטרוני הגרמני disco bruit חשבו על פליטי מאריו המתחננים לקצת נוסטלגיה, והחליטו להוציא אוסף שכולו מוזיקת גיימבוי. טוב, זאת לא *ממש* מוזיקת גיימבוי, אבל בעזרת תוכנה בשם nanoloop אפשר לייצר צלילי רטרו חביבים להפליא. שלא תטעו, לא מדובר במנגינות הטראשיות והמדביקות שהורגלנו אליהן במשחקים, אלא ביוצרים והרכבים מוכרים (הכל יחסי) ומוערכים (כנ"ל) כמו Hrvatski ו-dat politics, שהחליטו להצטרף לחגיגת הצפצופים והרעשים הביזאריים. האוסף, nanoloop 1.0 שמו, נמתח על הגבול שבין מגניב לtoo much. כמה חלקים בו הצליחו לשעמם גם אוזניים עירניות במיוחד. לפעמים נראה שהכל רק משחק עם צלילים, ובקטעים מסויימים יש הרגשה שהטריקים של הגיימבוי הם רק תירוץ לקטעים סתמיים (כמו אצל merzbow שאיכזב), אבל קשה להתעלם גם מלהיטים איטייזים אופנתיים שבהחלט נמצאים כאן. בכלליות, זה בהחלט לא משהו שיישאר אצלי יותר מכמה ימים במערכת, אבל סביר להניח שעכשיו אני אלך לקנות מכשיר חדש. תמיד טוב לחזור לגיל 6 P: VA / Nanoloop 1.0 [Disco Bruit 2002]z

ANTiADi

New member
עדי גלברט

אם כבר מוזיקת נינטנדו וכו´, הדיסק הראשון של עדי גלבט עושה שילוב מעניין של מוזיקת מכשירי חשמל שונים (...) לבין מנגינות מלודיות(...) או כמו ששמעתי מישהו מגדיר את זה - אפקס טווין עושה מוזיקה של רחוב סומסום :) לא משנה, כתבתי יותר מדי שטויות, בכל מקרה, האלבום הזה ממש מצויין. אולי קצת קשה לעיכול בפעם הראשונה, אבל בהחלט שווה את זה.

nery

New member
גלברט

האלבום באמת טוב. כל מיני סינתים אנלוגיים, רעשים מוזרים וסאונד מקסים. יש בזה משהו צרפתי קצת, אני חושב. שמעת את האי.פי שלו? רע! במובן הרע של המילה :)

ANTiADi

New member
אה...אוקיי!

עכשיו הבנתי מאיפה ההשראה לדימוי: אפקס טווין עושה מוזיקה לרחוב סומסום (בחגים.. המוזיקה השמחה הזאת.. כמעט סקא...). נזכרתי שאייל פרידמן אמר על האלבום שלו שזה אפקס טווין פוגש את אייר. יש בזה משהו. אבל אהבתי יותר את הקטע עם רחוב סומסום :) יש לי את האי פי שלו, אתה מתכוון ל dishwashing? לא שמעתי אותו יותר מדי פעמים... לא בגלל שהוא רע או טוב, פשוט לא יצא. ומה זה רע במובן הרע של המילה?... :\

nery

New member
הכוונה הייתה לסינגל החדש

ויש אנשים שמשתמשים במילה "רע" כמשהו טוב. (bad, phat וכו´). זה היה רק כדי להבהיר. אבל זה לא כזה נורא, בעצם :) נ"פ: ulrich schnauss - passing by מתוך הדביוט המדהים של האיש הזה. אם כבר מדברים על סינתים אנלוגיים. הוא גאון.

ANTiADi

New member
אה, מאאאגניב..

יצא לך לשמוע את הסט שלו ב"הקצה"? כי לי לא :אז אם כן, אני אשמח לדעת מה היה! כרגע מקשיב ל: The Smiths - The Queen Is Dead האלבום האהוב עליי בשבוע האחרון... "sweetnes, sweetnes, i was only joking when i said i´d like to smash every tooth in you head" ג א ו נ י :)

newtone

New member
לי יצא

היה ממש נחמד... הוא הביא גל מיני "צעצועים" שלו וניגן קטעים שמופיעים באי פיס שלו וגם קטע חדש בלי שם ...

למעלה