vegetable man
New member
My Iron Lung ../images/Emo168.gif
השיר הבא הופיע כבר ב-EP My iron Lung שקדם לאלבום הנ"ל.
השיר הבא הופיע כבר ב-EP My iron Lung שקדם לאלבום הנ"ל.
Faith, you're driving me away You do it everyday You don't mean it But it hurts like hell My brain says I'm recieving pain A lack of oxygen From my (*1)life support My iron lung We're too young to fall asleep To cynical to speak We are losing it Can't you tell? We scratch our eternal itch A twentieth century bitch And we are grateful for Our iron lung The head shrinkers They want everything My uncle Bill My (*2)Belisha beacon The head shrinkers They want everything My uncle Bill My Belisha beacon Suck, suck your teenage thumb Toilet(*3) trained and dumb When the power runs out We'll just hum This, this is our new song Just like the last one A total waste of time My iron lung The head shrinkers They want everything My uncle Bill My Belisha beacon The head shrinkers They want everything My uncle Bill My Belisha beacon And if you're frightened You can be frightened You can be, it's OK And if you're frightened You can be frightened You can be, it's OK The head shrinkers They want everything My uncle Bill My Belisha beacon
אמונה, את מניעה אותי רחוק, את עושה את זה כל יום, את לא מתכוונת לכך, אך זה כואב כמו גיהינום, המוח שלי אומר שאני מקבל כאב, מחסור בחמצן, ממכונת ההנשמה של חיי, ריאת הברזל שלי אנו צעירים מדי בכדי להרדם, צינים מדי בכדי לדבר, אנחנו מאבדים את זה, אתם לא שמים לב? אנחנו שורטים את הגירוי(תשוקה?) הנצחי שלנו, פרוצה של המאה-העשרים, ואנחנו אסירי תודה עבור, ריאת הברזל שלנו מכווצי הראש, הם רוצים הכל, דודי ביל, משואת הבלישה שלי, מכווצי הראש, הם רוצים הכל, דודי ביל, משואת הבלישה שלי מצוץ, מצוץ את אצבע הנעורים שלך, מאומן בית-שימוש וטיפש כשהכח יאזול, אנחנו פשוט נזמזם, זה, זה השיר החדש שלנו, בדיוק כמו האחרון, בזבוז זמן מוחלט, ריאת הברזל שלי הראש מתכווץ, הם רוצים הכל, דודי ביל, משואת הבלישה שלי, הראש מתכווץ, הם רוצים הכל, דודי ביל, משואת הבלישה שלי ואם אתה מפוחד, אתה יכול להיות מפוחד, אתה יכול להיות, זה בסדר, ואם אתה מפוחד, אתה יכול להיות מפוחד, אתה יכול להיות, זה בסדר הראש מתכווץ, הם רוצים הכל, דודי ביל, משואת הבלישה שלי (1) life support - כינוי למכלול האמצעים הרפואיים המאפשרים לחולה במצב קריטי להישאר בחיים כמו מכונת הנשמה וכו' (2) Belisha Beacon - עיגול כתום מנצנץ מעל מוט בצבע שחור-לבן, שמוצב במעברי חצייה (3) Toillet trained - הכוונה לדעתי לאדם שרגיל "להתאפק" (בניגוד לתינוק עם חיתול, לצורך המחשה...) ___________________________________________________________________ אנחנו בשיאו של האלבום כרגע, והגענו לשיר הכי "נירוונה" של רדיוהד. הציניות של ת'ום שוברת פה שיאים חדשים, כמו גם היאוש, הסלידה, האדישות והאנטגוניזם: בבית הראשון ת'ום מספר איך האופטימיות מתגלה כשקרית ומתנפצת לו בפרצוף וזה כואב. אח"כ הוא מתאר את איברי הגוף, כאילו הם עושים פעולה מכאנית, ולא קשורים כלל לרגשות: המוח שמבשר על כאב, מה-Life support ריאת הברזל, שההתייחסות אליה מאוד צינית - ומתארת את האפסות והשבריריות של כולנו. בבית השני הוא כבר מתפאר בציניות שלו ושל חבריו, ועל כך שהם מאבדים את זה (את מה?). יש להם גירוי שמאפיין את החיים המודרניים של המאה ה-20, והם אסירי תודה לריאת הברזל שלהם שמחזיקה אותם בחיים. בהמשך יש מין התחרעות כללית, שבה לא ברור לי מה היה המסר, אך הוא שמור עם ת'ום לדעתי זה היה משהו רגעי לחלוטין, יש מישהו שהבין? בבית האחרון ת'ום מסתכל על נער מתבגר בזלזול, השימוש ב-Toillet trained מצביע לדעתי על הדפוסי חיים המקובלים שלנו שאותו אדם מעצב את האישיות שלו לתוכם. ולבסוף, ת'ום מביע זלזול לשיר שהוא כתב, לבית שדומה בדיוק לבית לפניו - ושהכל בזבוז מוחלט שנתון לחסדיה של ריאת הברזל שלנו... השיר, כך מספרים, מעיד על פריקת עצבים על כך שבאותה תקופה התיחסו אל הלהקה כלהקה של שיר אחד, Creep - וזה אולי מסביר את השורות האחרונות. מוסיקלית יש פה שיר נהדר לטעמי, הגיטרות של ג'וני שנשמעות בקול חלש ברקע, הקטע הנהדר עם הדיסטורשן, החיבור המצויין למילים. ויש גם קליפ, מאותה הופעה ב-Astoria, שמשתחררת בימים אלה ב-DVD. מה אומרים על השיר?