Nach brea an la e,Oisin?

Cath

New member
Nach brea an la e,Oisin?

היום אכן יפה, וציפורים שרות, אך מציקה לי אותה השאלה מאתמול.. צורת מחשבתך, אכן אוניברסאלית, ואופטימית ביותר, אך אותה הפשוטות מדאיגה אותי. למרות שאני מבין שלדעת את "שם" האמת, זה עדיין לא אומר "להבין את משמעותה". הצלחתי לראות את ההגיון מאחורי האלמנטים ומאחורי מעשי האלים, אך מסרב אני לראות את ההגיון מאחורי מעשי-אדם, ושאלת השאלות, היא כיצד ייתכן המצב שבני אנוש פועלים כנגד טבעם, כנגד אליהם, הורסים את האיזון, ושום דבר עדיין לא עוצר בעדם?.. דרכו של אריסטו הייתה התבוננות אמפירית, ומתוך סקירה מהירה נהיה ברור כי אדמה סובלת,ואף גוססת. וזה, אומנם נחמד לדבר על שלמות הבריאה, אך היכן השלמות הזו, כאשר מדובר בנגיף אנושי מתפשט ברחבי העולם ומשנה את פניו, בהיותו משמיד, אפילו בלא מודע. אנחנו למדנו לנצח את הבחירה הטבעית, ובעזרת אותה רפואה, הגענו לפיצוץ אוכלוסין, ו מה לא..אני לא ארחיב משום שהבנת אית הנקודה שלי. אני לא יודע אם אתה מכיר אותו משל ממאה ה-18 על שני פילוסופים שהולכים בגן פאריסאי, ודנים שעות ארוכות בשאלה "האם לחפרפרת יש עיניים או לא?", וכאשר הגנן מציע כי יתפוס חפרפרת כדי שהאדונים יראו, שניהם זועפים בו "כי הדיון הוא עקרוני והיפוטטי, ואין כאן שום התייחסות לאותה החפרפרת שתביא לנו.." אז אם כל הכבוד לתאוריתיות אני מעדיף להיות הגנן, ולמצוא את לאן הלך האיזון... אשמח אם תוכל להבהיר לי את העניין.

oisin

New member
רגשות שסטו ממסלולם זו התשובה

אין כאן שום דבר היפוטטי, הכל מאוד פשוט: האדם מורכב משכל (נשמה), נפש וגוף.השכל הוא החלק הנצחי שמכיל את כל הידע בעולם, הנפש נועדה לקשר בין אותו השכל הנשגב והרוחני לבין מוחינו והגוף הפיסי ואילו הגוף עצמו תפקידו לעגן אותנו במציאות הגשמית בכדי שנוכל לגשר בין שני העולמות ולהעביר את מסרי וציוויי האלים לאותה המציאות שזו לדעתי המהות הגדולה של האדם. אתה שואל את עצמך-מהו מיקום ההגיון בכל המערכת? ההגיון הוא חלק בנפש, הוא האינדקס של השכל שהוא ספר הספרים האינסופי.בלעדיי ההגיון לא נוכל להתמצא כלל באותה האינסופיות.אך גם הרגש הוא חלק מהנפש ותפקידו לקשר בין הנפש הרוחנית ולבין הגוף הפיסי.לרגשות מבנה מיוחד מכיון שהם נמצאים בדיוק בין שני העולמות.הם על הגבול הדק שבין מחשבות לאנרגיות והם אלו שמעבירים אל המוח את מטען המחשבות שם הם הופכות לפולסים חשמליים. מבחינה מעשית והתנהגותית, הרגשות נועדו לכוון אותנו בכדי שתפקודינו יהיה תקין ואין ספק בחשיבותם המכרעת, אך בגלל מיקומם הפרדוקסלי נוצרות בעיות כואבות.הם מושפעים בקלות מהסביבה כשם שהם מושפעים מהנפש ומה שקורה הוא שהם יכולים להתעוות מרשמי המציאות (תלוי בסיטואציות ובאותו האדם) ואז הם חוסמים את הדרך מהנפש למציאות.למצב זה אני קורא חסימה רגשית-מצב שלא מאפשר לאדם לתפקד כאדם, מצב בו פנימיות האדם חסומה ונעלמת, מה שמאפשר לאדם להתנהג בצורה הנוראית שהוא התנהג במשך ההסטוריה. אך אל לך להאשים את ההגיון בכך.ההגיון נשאר הגיון אף שלא משתמשים בו ואת זה עליך להבין ולהפנים, גם הסיבה שהאדם מתנהג כפי שהוא מתנהג היא הגיונית. השכל הוא מושלם, אך האדם הוא לא השכל לכן הוא לא מושלם, אך הוא צריך לשאוף לעבר השכל ולהתקדם מעבר לאותם הרגשות המעוותים שקיימים בכל אחד מאיתנו. כל זה ניתן למניעה ולתיקון אם היינו שולטים בהגיון בכל חדרי נפשינו, כי ההגיון הוא סדר הדברים ואם היינו משתמשים בו מלכתחילה אז גם לא היו אותם הרגשות המעוותים, לכן אני מציע כי צריך לחנך להגיון מינקות. אני מקווה שתתעמק בדבריי ושתשתמש בהגיון לשם כך. בברכת ההגיון! אושין.

Cath

New member
זה נכון בהחלט..

אבל לצערי הביטוי עצמו, שהוא "הגיון" קיבל משמעות מעוותת במהלך השנים, והדבר המצער שאותם ה"פשעים", שדיברתי עליהם קודם נעשים בשם ה"הגיון", ואולי לכן, תקוע במסגרת המשמעות זו, אני לפעמים מסרב לקבל את הברור.

Justin Angel

New member
קאת´...

אתה פשוט כמשמעו נכנס לעובי הקורה הדרואידית, משהו שמעבר למילים, וניתן לתאר רק בתחושות. תזכור שהחברה היום כופרה עלינו הבנות ודרכי תפיסה ועלייך להיפטר מהן, למשל: חשיבה דו-מימדית, הרי העולם הוא תל-מימדי. לתינוק נותנים לשחק עם חפצים תל-מימדים, עם קוביות, עם דוקים וכך הלאה, אבל ברגע שמכניסים אותו לגן הוא מתחיל ללמוד צורות דו-מימדיות. חשיבה דו-כיוונית, דברים מורכבים רק משחור ולבן (ומי שמתחכם יכול לדבר גם על מה שבניהם - התחום האפור), אבל למעשה הבריאה כולה מורכבת משלושה דברים שאין להם שום קשר ניגודי אחד לשני, אלא שכולם משלימים משהו לדבר אחד מושלם (האדם מורכב מגוף, נפש ומוח, האלוהות היא היקום, הטבע והאלים, וכך הלאה). יש מספיק דוגמאות, אבל הבעיה היא שאתה עדיין קבוע בדרכי מחשבה של החברה המודרנית ולכן אתה מחפש תשובה במילים והיגיון רציף, כאשר התשובה לשאלתך היא למעשה הבנה עמוקה שניתן להגיע אליה אם תקח נקודת מבט דרואידית גרידא על הנושא.

Cath

New member
ג´סטין..

הבנתי. תראה את תשובה שלי לאושין.. ואני באמת נוטה להסכים עם שניכם, אבל אני אתפלל לאלים שאותו "חינוך" והבנה שעליה שניכם דיברתם תגיע גם לשאר האנושות לפני שיהיה מאוחר מדי..

למעלה