name change

• פותח הנושא keith
  • פורסם בתאריך

keith

New member
name change

hope it's ok to post in english. my keyboard fucks up hebrew. but i can read responses in hebrew, so it doesn't matter in which language, just please respond! =) anyway, i was wondering about the procedure to legally change my name on my israeli documents (teudat zehut, passport) - do i just fill out the relevant forms and bring them over to the consulate and i'm all set? can it be that easy? (i'm a dual american-israeli citizen currently residing in the US for school, and am going through the process of changing my name on my american documents- birth certificate, social security, insurance, etc. ) i realize that changing the gender on the documents is harder.

transman

New member
כן ולא

שינוי השם ברישומי משרד הפנים אמור להיות חלק כחמאה. ("אמור", כי ישנם פקידים שיעשו בעיות (באופן לא חוקי!) אם השם לא מקושר בעיניהם למין.) לי זה היה מאוד פשוט, אבל שמי רב מגדרי. שינוי המין כרוך בהצגת "תעודה ציבורית" (למשל מכתב מרופא שמעיד שעברת ניתוח לשינוי מין). אינני בקיא בכלל (!) בנהלי שינוי רישום פרט המין למי שמציג רישום מין שונה במדינה אחרת, אבל שווה לנסות. כלומר אם תצליח לשנות את המין במסמכים האמריקאיים, שווה לנסות לשנות בישראליים על סמך זה (ושוב, אין לי מושג ירוק), ואולי להיפך.

ליטל ו

New member
גרר-גרר,

רוצה להדגיש שחשוב לעמוד על שלך ולהתעקש מול כל מני פקידים שיש להם בעיה. כשהלכתי (לתמוך מוסרית) עם מישהו שהחליף את השם, הם עשו כל מני פרצופים של "אסור להחליף את שם המשפחה ואת השם הפרטי באותו היום", רצו להחתים אותו על התחייבות לא להחליף את השם שוב במשך שבע שנים, הושיבו אותו להסביר בכתב מה משמעות השם שהוא בחר לעצמו (כי זה לא היה שם עברי), מה המקור הבלשני שלו ועוד. כשהתעקשנו, הם וויתרו על התיזוזים והחליפו לו את השם. ואגב - אחת הפקידות שם אמרה לי שלפי החוק זה צריך להיות שם "שאינו פוגע ברגשות הציבור", ולכן אסור להחליף את השם, למשל, להיטלר או לאייכמן. מישהו יודע אם השטות הזו נכונה?

מדריך לטרמפיסט במשרד הפנים

על פי החוק, כל אזרח רשאי לשנות את שמו אחת לשבע שנים. החוק מסמיך את שר הפנים לסרב לבקשתו של אזרח לשנות את שמו אם יש בבקשה משום הטעיית הציבור או פגיעה ברגשותיו. סעיף זה מופעל ברגיל כנגד טרנסקסואלים המבקשים לשנות את שמם לשם התואם את המגדר המועדף עליהם עוד בטרם שינו את סעיף המין במסמכיהם. לפקידי משרד הפנים יש הנחיה שלא לאשר בקשות כאלה. הטענה היא שיש בבקשה של אדם הרשום כזכר, למשל, לאמץ שם של נקבה - משום הטעיית הציבור. אגב, אם השם המבוקש הוא נייטרלי מבחינה מגדרית (כגון שרון, טל, יונה, שמחה וכו') - הבקשה בדרך כלל מאושרת ללא קושי. אנו פנינו למשרד הפנים ודרשנו להפסיק את הנוהג הזה. טענו, שקביעה גורפת ומראש על הטעיית הציבור היא בלתי מתקבלת על הדעת, ומהווה פגיעה בזכויות האדם של טרנסקסואלים. ראשי משרד הפנים מסכימים, אבל הנוהג הזה לא משתנה במהירות. המצב היום הוא שבקשות כאלה ממשיכות להיות מסורבות בשלב ראשון, אך אם המבקש עומד על זכותו, הבקשה מועברת לירושלים, שם היא מאושרת בדרך כלל תוך מספר ימים. הבעיה היא שאנשים רבים מתייאשים מהתשובה השלילית ומסיפורי אלף לילה ולילה שפקידי משרד הפנים מספרים ("החוק אוסר על מי שרשום כזכר לאמץ שם של נקבה", אמרו לי בזמנו. טוב, אז הלכתי ובדקתי מה באמת אומר החוק, והתברר שלא מיניה ולא מקצתיה). לכן, כדאי לדעת את הדברים הבאים, אם נתקלתם בקשיים בעת הגשת בקשה לשינוי שם, או אם אתם מתכננים להגיש בקשה כזאת: 1) מומלץ לגשת ללשכת מרשם האוכלוסין בלבוש התואם את המגדר המועדף. זה לא חובה, אבל זה עשוי להקל על התקשורת עם הפקידים. 2) לשמור על קור רוח. לא להכנס לעימותים עם הפקידים, לא לצעוק ולא לאיים. זה לא יקדם את העניין כהוא זה, ועוד עלול להזיק. איננו רוצים לתת למישהו תירוץ לטעון שהפרנו את הסדר או התפרענו. מצד שני, יש לעמוד על זכותנו להשמיע את בקשתנו, וכן לעמוד על כך שהפקיד ישמור על פרטיותנו (כבר הגיע אלינו מקרה שבו פקידה הזמינה בקול רם את חברותיה "בואו, בואו לשמוע איזה קטע!", והמבקשת המסכנה מצאה עצמה עומדת נבוכה תחת מבול של שאלות והערות עוינות ומתנשאות מכל מיני אנשים, חלקם פקידים וחלקם סתם מבאי הלשכה). מומלץ לרשום את שמו של הפקיד, למקרה שיהיה צורך בבירורים בעתיד. מלבד זאת, מצאנו שלפעמים, כאשר פקיד יודע ששמו רשום אצל המבקש, הדבר משפר את השירות. 3) להסביר לפקיד בשקט ובסבלנות את הסיבות לשינוי השם. 4) אם נתקלים בסירוב, יש להסביר ששינוי שם הוא זכותו האלמנטרית של המבקש, שהחוק אינו מתנה כל תנאי בקשר למגדר של השם, ושאם משרד הפנים טוען שיש כאן הטעיית הציבור - עליו לבסס את טענתו. 5) לכתוב מכתב הנמקה שבו מסבירים שהמבקש הוא טרנסקסואל בתהליך שינוי מין. אם אפשר לצרף לבקשה מכתב ממטפל המאשר את היות האדם טרנסקסואל - מה טוב, אם כי אין חובה לעשות זאת. את המכתב אפשר לכתוב במקום ולמסור אותו ביד לפקיד (יש להשאיר עותק בידנו). מומלץ לסכם עם הפקיד עד מתי תתקבל תשובה, ולא להסתפק בתשובה מעורפלת ("תוך כמה ימים"). 6) לעתים נדרשים טרנסקסואלים להפקיד את תעודת הזהות והדרכון שלהם אצל הפקיד, עד לאישור הבקשה. אין להסכים לדרישה זו בשום פנים ואופן. אין למשרד הפנים כל צורך במסמכיו האישיים של המבקש, ואין לו כל סיבה לשלול אותם ממנו. הנזק שחסרונם עלול לגרום למבקש גדול לאין שיעור מהתועלת שהם עשויים להביא למרשם האוכלוסין. 7) אם נתקלתם בקשיים, יש לרשום את שם הלשכה של מרשם האוכלוסין או את כתובתה, תאריך המקרה והשעה, שם מנהל הלשכה, שם הפקיד, וכל התרחשות חריגה שהתלוותה להגשת הבקשה (התייחסו אליכם בגסות או באופן מעליב, לא שמרו על פרטיותכם, הטעו אתכם בכוונה, סירבו לשרת אתכם וכו'). מומלץ להעביר אליי את פרטי המקרה באמצעות האגודה (טלפון 03-5167234) או באימייל. היועץ המשפטי שלנו מטפל בכל מקרה של אדם שקופח בגלל זהות המגדר שלו, ובמקרה של מבקשים לשנות שמם, יש לנו נוהל קבוע של עבודה מול משרד הפנים. אגב, גם אם הדברים מסתדרים ללא התערבותנו, אשמח לקבל דיווח על המקרה, לצורך רישום סטטיסטי (הרישום, אין צורך לומר, נעשה בעילום שם). נורה

DarlingAdam

New member
כרגע הוספתי

גם למאמרים וגם לטאגליינס. וגם חזרתי אחרי תקופה די ארוכה שבה אמנם בדקתי לראות שאף אחד פה לא הורג אף אחד בהיעדרי (כולם היו ילדים טובים, הנה סוכריות על מקל), אבל לא ממש השתתפתי בחיי הפורום. אני מקווה שמעכשיו יהיה לי יותר קל לענות על הכול.

keith

New member
thanks

for all the information. i just hope i can do all this through the consulate and that it will go smoothly, since i will have the court ordered name change papers. here it costs 165 bucks! (just went up July 1st fro m80.i should have done this earlier)now another question- is top surgery covered my israeli medical insurance? are there any good ones in israel? (though of course i hope i can afford brownstein in SF)

יסמין 28

New member
בטח כבר לא תקרא את זה

כי עבר המון זמן מהשאלה, אבל לא יוצא לי להיות פה הרבה, לצערי, ורק עכשיו ראיתי. המדינה יכולה לממן את הניתוח העליון, רק בתנאי שתצטרף רשמית לתכנית של תל השומר, שדורשת התחייבות שאתה "הולך עד הסוף" ומשנה מין מנקבה לזכר באופן מוחלט (אין לי מושג מה זה אומר בארץ לגבי בנים). כמובן שתמיד אתה יכול לשנות את דעתך באמצע וככה להרוויח ניתוח עליון + הורמונים בחינם (ואם ישאלו אותי, אני אכחיש שאמרתי את זה). אם לא, ניתוח פרטי לא ימומן על ידי קופת חולים, ביטוח לאומי או כל גוף אחר, ותיאלץ לממנו מכיסך (קצת יותר מ- 165 דולר). החתולה שלי ירדה מהפסים. זה נורא מצחיק לראות את זה. כרגע היא מתקיפה את כיסוי המיטה האומלל. הוא מנצח, אגב. לא קשור לנושא ההודעה. תתעלמו

יסמין 28

New member
זאת היתה בדיחה

הוא התבאס מזה שהוא היה צריך לשלם 165 דולר על שינוי שם בניירות שלו בארה"ב, ושזה המון כסף, אז אמרתי שניתוח עליון יעלה "קצת" יותר מ- 165 דולר... אבל כן, אין לי חוש הומור. זה דבר ידוע. אני תמיד הורסת בדיחות

ליטל ו

New member
אה...

סליחה על האיטיות :) זה פשוט הדיליי - עברו כמה שבועות בין מתי שקראתי את ההודעה המקורית למתי שקראתי את שלך.

keith

New member
thanks again

i'm prepared to pay the 8000 bucks for top surgery, but 165 for paperwork seems a bit excessive.

למעלה