need help!

janejungle

New member
need help!

הלו.. אז ככה אני יודעת שהפורום מיועד לעיצוב פנים אבל שאלתי היא לעיצוב אופנה ומכוון שאין פורום מיועד לכך אנסה את מזלי כאן.. ניסתי להתקבל לשנקר בשנה שעברה את המבחני כניסה עברתי אבל את הגשת תיק העבודות לא אני שוברת את הראש בחודש האחרון ומחפשת נושא "מגניב" לבנות עליו תיק חדש בבקשה יש למישהו עצות או יותר חשוב יש למישהו רעיונות כי ניסיתי הכל ואני פשוט "תקועה"!! thanx

שמופית

New member
מה אמור להיות בתיק עבודות ?

ציורים או עיצובי קולקציות ? אני לא חושבת שיצא לי לראות אי פעם תיק עבודות שכזה, אז אם תתארי מה צריך להיות בו, אני אוכל להציע רעיונות

janejungle

New member
אני הבנתי

שצריך לבחור איזהשהו קונספט ולבנות מסביבו 5 6 עבודות עוגן חזקות הכל מציורים איורים רישומים וכלה בפסלים המצאות סיפורים ושירם אבל אני מעדיפה למצוא קונספט ולעבוד משם... אשמח על כל הצעה או רעיון:)

שמופית

New member
המממ...

את יכולה לבחור משהו שנמצא בחדשות (פינוי התנחלויות, רעידות אדמה, צונאמי וכו') אפשר לקחת נושאים בודדים, נניח ציפורים, פיות, העולם שמעבר, אדמה רוח ואש, גרמי שמיים וכו' או שאפשר לשלב בין שני נושאים, נניח: ציפורים בחורף, גן ילדים (הכי קל זה שירי וסיפורי ילדים
) וכו'. יש לך איזה נושא מועדף ? אולי עליו יהיה אפשר "לבנות" משהו

janejungle

New member
ואו

לא חשבתי על זה ככה.. אהבתי את הרעיון של שילוב נושאים כמו הציפורים בחורף. ואשמח לעוד רעיונות שילוביים (כמובן שגם אני חושבת על עוד רעיונות) בינתיים, אימצתי את הרעיון "העולם שמעבר" יש לך רעיונות אך לפתח (לבנות) את הקונספט לעבודות (ואך עושים זאת בכללי) אולי קצת פיונטרים... תודה רבה..

שמופית

New member
המממ....

אפשר לצאת לכל כך הרבה כיוונים עם העולם שמעבר, כי כל אחד יכול לראות את זה בצורה שונה. אפשר, נניח, לחלק את הנושא לגן עדן וגהינום כשבגן עדן שולטים הצבעים הקרים - ירוק וכחול ואולי איזה סוג של ורוד ובגיהנום שולטים הצבעים החמים - אדום, צהוב וכתום אולי אפשר לקרוא לזה - "העולם שמעבר - כאן ועכשיו" להציג את גן העדן להציג את הגיהנום (ציורים, הדבקות קולאז'ים, פיסול בפימו וכו') ואח"כ לחבר הכל - גן עדן וגיהנום וליצור את הפאנצ' ליין - גן עדן וגיהנום זה כאן ! כל הצבעים נמצאים כאן כל סוגי האנשים אהבות ומלחמות התקבלתי ?

janejungle

New member
אמא (הפולניה) שלי אומרת שכן

אבל ברצינות תודה רבה.... יצאתי מה"סטאק"

mikiap

New member
תסתכלי בקטלוגים של מעצבים

הם עובדים עם קונספט מאוד מבוסס. סיגל דקל עכשיו בנתה את כל הקטלוג שלה עפ"י גן עדן - גיהנום ומה שבאמצע (מעין דלפק קבלה לעולם הבא), הייתה כתבה על הקטלוג השבוע במעריב. תעשי סיבוב בדיזנגוף ואולי תקבלי השראה. בהצלחה

lank

New member
../images/Emo68.gif דווקא אני מציעה

לא לגעת בנושאים שמעצבים אחרים בחרו, אלא לחפש נושאים ייחודים משלך. אם סיגל דקל בחרה בנושא גן עדן וגיהנום לא לבחור בנושא זה- הבוחנים תמיד יחשבו שאולי העתקת... תהיי מקורית, תחשבי שונה . מסעות הצלבנים שוק הכרמל רמזורים / תאונות דרכים חוצה ישראל או כביש 6 אם בחרת בנושא מסויים - לדוגמא כביש 6 : רשמי את כותרת הנושא ותתחילי לכתוב אסוציאציות ( מקווה שכתבתי נכון את המילה ... ) שהנושא מעלה. כמו למשל : מהירות , שחור ולבן , מכוניות , שטח פתוח ועוד. כל רעיון כתבי בשורה. אח"כ ליד כל רעיון כזה כתבי איך את יכולה לפשט אותו לחומרים , לאוו דווקא חומרים של טקסטיל אפשר להשתמש בהרבה חומרים אחרי כן תבני לך דף השראה שיכלול את כל מה שכתבת כולל צבעים , חומרים , כפתורים ושאר אביזרי עזר - דף ההשראה אמור להיות על משטח קשיח - עץ , קאפה , פוליגל וכל העולה על דימיונך . את יכולה לצייר, לפסל או כל נגיעה אומנותית שקשורה ולא ממש קשורה לאופנה וביגוד. חשוב מאוד להיות יצירתית , ייחודית , לגעת בנושאים שאינם עולים כנושאים של עיצוב והלבשה , חשוב להעיז ולבחור חומרים מאוד מאוד שונים. לגרום לבוחנים שיזכרו את הרעיונות שלך מעל לכל הרעיונות של שאר הנבחנים. אם ראית אתמול את התוכנית של אמנון לוי - על שוק העופות בכרמל - אולי תבחרי בזאת כנושא???? את יכולה לשלב כרבולות אדומות בתוך הבגדים, להוסיף נוצות מרוטות ועוד..... הרעיון אומנם זוועתי - אך בטוח לא ישכחו אותו והבוחנים יקבלו צמרמורת- אפשר תמיד להוסיף תמונות מהכתבה... מקווה שעזרתי וזהו שיהיה לך בהצלחה.

mikiap

New member
אני מסכימה איתך בהחלט

הכוונה שלי לא הייתה ללכת ולקחת רעיון של מישהו אחר (העלתי את הרעיון רק בשביל הדוגמא), אלא לראות איך מגבשים קונספט, לראות ליין שלם שלם עיצוב ואיך רעיון מסוים עובר לאורך של הקטלוג. אני במפורש נגד העתקות אבל זה לא נוגד את הרעיון של ללכת ולהסתכל וללמוד מאנשים מקצועיים ומנוסים. דף השראה הוא רעיון מצוין ואני הייתי מוסיפה לזה מחברת סקיצות - כל פעם שיש לך רעיון, כל פעם שאת רואה חומר או תמונה שמעניינת אותך תוסיפי למחברת. גם אם לא תשתמשי בה עכשיו, היא יכולה להיות שימושית בהמשך הלימודים. אני לא יודעת בדיוק מה הדרישות של התיק עבודות אבל בבתי ספר לעיצוב חשובה בעיקר הדרך, תהליך הלמידה ויכול להיות מעניין להוסיף סקיצות ראשוניות ואת כל התהליך היצירה.

אמאטלי

New member
כשמתחילים לעבוד דבר ראשון

לעשות רשימת אסוציציות והשראות , קישורים , חיובי/שלילי לפחות 50 הארות/הערות כאלה ומשם לצאת. בהצלחה.

sarush

New member
שוקולד

אפשרויות דווקא יצירתיות לדעתי: חום רגיל, חום כהה, חום בהיר, לבן... במילוי אדום (תות), עם תפוז, ירקרק מנטה, עם פסי זהב.. וגם הצורות: פרורים, ריבועים, קרם חלק, עיגולים, פסים, עם אגוזים.... וכו וכו. או שלא.

למעלה