NEW DUKE

א ק ר מ ן

New member
NEW DUKE

היי לכם! לאחר שלקחו לי מספר שנים להבין שלא אוכל להגיע לעבודה בהסתמך על הלו"ז של האוטובוסים, ומאחר שהסקתי שכסף מיותר למוניות אין לי וכח לדווש על אופני אין לי תמיד, צעדתי מחוייך אל משרד הרישוי בחולון ותוך פחות מחודש אחזתי בידי רישיון לרכב דו גלגלי עד 500 סמ"ק, אוטומטי. נו? ומה קונים? (אני מדבר על כלי חדש-125 סמ"ק). אז בואו נגדיר כמה דברים: אני גר בחולון, עובד במרכז ת"א, אולי פעם בשבוע-שבועים עלול לעלות על הנתיבים ומחפש-כלי אמין, פשוט וחזק. שמעתי המלצות חמות על ה-DUKE ונדלקתי קשות על ה-NEW DUKE אך איני מוצא שום חומר עליו פרט לאתר של מטרו ופרט לעובדה המשמחת שאני רואה אותו המון בכבישים. יש לכם משהו מעניין לספר עליו? תודה אקרמן

tygger

New member
יש לך עוד דברים לספר לנו?

אהבתי את הכתיבה שלך, אבל יש עוד כלים בשוק חוץ מהניו דיוק... הדיוק קיבל פה מספר קיתונות קטנים אמנם אבל עדיין. יש כל מיני כלים בשוק. מה המיגבלות תקציב שלך? אני חושב שכלים יותר גדולים עדיפים אולי לנסיעות ארוכות יותר "מדי פעם"...

א ק ר מ ן

New member
יש לי עוד דברים לספר לכם

אז ככה: אין לי מגבלה תקציבית ומצד שני אני לא רוצה לקנות כלי של 200 סמ"ק כי פשוט אין לי מה לעשות איתו. הסיבה העיקרית לקניית הקטנוע היא השעות המטורפות בהן אני עובד. אין לי בעיה גם להוציא סכום של 12,000-14,000 אבל מה שבאמת חשוב לי זו אמינות והדיוק הוא דגם שרץ כבר הרבה מאד שנים ויש לו יבואן אמין, כך על פי מיטב הבנתי. "נתיבים": מבחינתי זה חולון ת"א, או פעם-פעמיים בחודש חולון-איזור השרון. מה פירוש "קיתונות של ביקורת"? אין כלי בלי מינוס כזה או אחר. לשם השוואה, למדתי רכיבה על KYMCO, JOCKY 125 יש לו כח ומנוע בשרני לפחות ממה שאני הרגשתי. לדיוק של סאן-יאנג אותם נתונים והוא זול ב-2000 ש"ח. אז?

tygger

New member
ביקורות בקשר לרצועה שלו...

ועוד דברים. תערוך חיפוש בפורום... בכל אופן אני הייתי חושב דווקא אז אולי על המובי סטאר החדש של קימקו... המנוע של הסופר ג'וקי, בשילוב עם גלגלי 12". שווה ביותר אולי גם הדילן של הונדה, אבל רק אם הוא עדיין במבצע במחיר.

לא ממליץ עליו!

אני מכיר מקרוב את הNEW DUKE ואני ממש לא ממליץ עליו, וזאת מכמה סיבות: ראשית, מבחינת נוחות - אין מרווח מספק לרגליים, בניגוד לדיוקים האחרים, דבר שבטח יפריע לך מאד אם גובהך מעל 1.75. לא יציב כ"כ, בלמים לא מושלמים ובנסיעות בינעירוניות - מפשל בגדול, לא מתאים לנסיעות שכאלה לעתים קרובות. בעיה עם הרצועה... מסקנה: (לפחות לפי דעתי): אל תלך על הניו-דיוק. מצד שני, יש את האטילה 150 שהוא מהיר מאד ונוח, ואת הקלאסיק דיוק 125 שהוא גם כן כלי מצוין ונוח וחזק יותר מהדגמים הקודמים עם הספק של 11 כ"ס! מצד שלישי - הירואיזם 150...

א ק ר מ ן

New member
NEW DUKE

כנראה שיש צדק בדבריך. לפי האתר של מטרו יבואנית "סאן-יאנג", כל החיצים מצביעים לכיוון ה-clssic duke. הוא קל מה-NEW ב-14 ק"ג(!!!), המנוע שלו מגיע ל-11 כ"ס ב-7000 סל"ד לעומת 9.6 ב-8000 סל"ד ב-NEW ומיכל הדלק שלו גדול ביותר מליטר!. חסרונות: הבלמים שלו הם דראמים (תופים) בלבד והוא יקר בפחות מ-1000 ש"ח מה-NEW. אני לא רואה סיבה לא לקנות את ה-CLASSIC. קראתי ביקורת שלילית דומה עליו משליח פיצות. כל העניין הזה מתחיל להזכיר קצת התעסקות עם דגמים של מוצרים אלקטרוניים או מכוניות: עושים דגם ראשוני איכותי מאד, וכל הצאצאים שלו די חלשלושים.... אקרמן

ofirp

New member
אתה צודק..אחלה קטנוע

דיוק זהו הקטנוע הטוב ביותר והמשתלם ביותר על הכביש בעיר אין ספק בכך ואתה יכול לראות שכל חברות השליחויות עובדות איתו.. הוא מהיר , לא רואה מוסך, חלקים זולים, אמין אני מוכר כזה שנת 2001 אם אתה מעוניין תפנה אליי המצב שלו כמו חדש..והמחירון 7,000 .. ואפנק אותך בעוד תוספות עליי.. ביי אופיר

ixmix

New member
כלי לא מוצלח.

בנוסף למכלוליו הבינוניים ברמתם (שזה כמובן מתבטא במחיר) הוא סובל כאמור מבעיית רצועה הדורשת החלפה תכופה ולדעתי ממראה עיניים מאגזוז "סגור" מדי שמפנה גזים לא ביעילות, חסר כוח בנסיעה, ולדעתי מכוער יחסית למתחריו. התמורה לשקל אינה טובה - כלי לא מוצלח במיוחד (לא מהגרועים, אבל לא נותן תמורה טובה לשקל). אני לא אוהב, אבל זו דיעה אישית. אפילו לסאניאנג יש מתחרים טובים ממנו בקטגוריית הנפח ובנפחים דומים, ובמחירים גבוהים במעט אבל תמורה טובה בהרבה.

למעלה