NEW KAWASAKI ROSE

גילה או

New member
NEW KAWASAKI ROSE

אחרי הרבה מאמצים והרבה נסיונות הצלחתי לקפל את הורד מתוך הספר ROSES ORIGAMI & MATH ניסיתי לפני קבלת הספר לקפל את הדגם מהוראות ,תמונות ווידיאו שנימצאים באינטרנט אך לא הצלחתי. רצוי לקפל את הדגם מנייר ציבעוני משני צידיו ועל פי המלצתו של יהודה השתמשתי בנייר עבה יותר -נייר מדפסת והרי התוצאה .

frodo

New member
באיזה שלבים נתקעת ?

כאשר ניסית לקפל מההואראות שיש באינטרנט?

גילה או

New member
היו כמה שלבים

ראשית יש טעות בגודל הפיתול.אחרי שהבנתי את זה לבד המשכתי לנסות .הקושי העקרי היה סגירת הורד מאחורנית .מדובר בסגירה כפולה שכוללת קיפול היפוך.גם לאחר שהבנתי איך צריך לקפל לא הצלחתי לקפל מבלי שהכל ימעך לי.

frodo

New member
טעות בגודל הפיתול

את מתכוונת לשלב שבו "סוגרים" לראשונה את הוורד? שצריך לקפל ריבוע נוסף? שם גם אני נתקעתי בהתחלה. השלב הבא בו ניתקעתי הוא גם השלב של נעילת הורד, אחרי שראיתי כמה סרטונים אילתרתי סגירה שעובדת טוב. והעלים? יש דיאגרמות או שזה שלך?

bshuval

New member
תשובות...

אני לא גילה, אבל אני יכול לענות... ההוראות של וינסון צ'אן לורד הן דווקא בסדר גמור. הן לא ברורות כמו ההוראות של קאוואסאקי, אבל אפשר לעבוד איתן. למיטב זכרוני אין שם טעות... העלים הם לפי הוראות של קאוואסאקי בספרו. הם לא מחוברים לורד אלא הורד מונח עליהם. לג'ייסון קו גם כן יש עלים לורד הזה (דגם נחמד מאד, ללא הוראות וגם לא באתר שלו). לג'וזף וו גם כן יש עלים המתאימים לורד של קאוואסאקי (באתר שלו)

גילה או

New member
תודה יהודה

גם אני מאוד אוהבת את התוצאה
אכן העלים מתוך הספר .עוד פרטים על עלים ניתן למצוא בסעיף 2.4 STEMS LEAVES ETC ב'קישור המצורף. לגבי הסגירה - אישית אני לא טובה באילתורים.ההפך -חשוב לי מאוד לקפל בדיוק לפי הוראות (זה בטח מעכב את הצד היצירתי שלי אבל זה מה יש ) כך שעבדתי קשה מאוד עד שהבנתי בדיוק כיצד מוסבר לנעול את הורד .אחד הדברים שעזרו לי לפענח את הסגירה הוא שקיפלתי כמה פעמים את הורד המצורף.

bshuval

New member
מרוב שמיהרתי לענות

שכחתי גם אני להגיד שהתוצאה שלך, גילה, מקסימה. כל הכבוד.

gvish

New member
יפיפה!

קיפלתי את kawasaki rose מנייר מסוג אחר והתוצאה חיוורת ליד הקיפול שלך. אני צריך לנסות את הדגם הזה מנייר מתאים יותר.

גילה או

New member
תודה

הקיפול שלך גדי גם מאוד יפה.הדגם שקיפלתי שנקרא ANGLED KAWASAKI ROSE או NEW נראה קצת יותר טבעי מהורד הראשונה שנראית קצת גיאומטרית . זה לא רק פונקציה של סוג הנייר .אני אוהבת לקפל את הורד מתוך ORIGAMI FOR THE COINESUR מדפי ממו קטנים וזה יוצא ממש חמוד ואני מחלקת אותם לכל עבר .כך גם אני לא שוכחת את ההוראות .כרגע אני גם זוכרת את ההוראות של הורד החדש מפני שניסיתי כל כך הרבה פעמים אבל אם אני לא אקפל אותו שוב שוב גם זה ישכח .

mirigami

New member
דגם הורד

יש לכם מושג מדוע הורד תמיד חוזרת כאתגר לפני שנים רבות אחת השאלות הנפוצות היו האם קיפלת את הורד של קוואסאקי? ואפילו הוא פיתח וריאציה נוספת של ההוראות (מוצלחת יותר לדעתי) והנה שוב הורד חוזרת בגדול מסקרן אותי לדעת מדוע? האם ידעתם שלקוואסקי יש אח תאום? פגשתי אותם בכנס לפני שנה בלוס אנג'לס הם תמיד ביחד ונראים דומים מאוד אבל רק אחד מהם פיתח את הורד

amitzur66

New member
גם אני משתתף בחגיגה

זה נחמד להשוות תוצאות של אותו דגם - אפשר ללמוד מזה הרבה. למשל, אני למדתי עכשיו מגילה לגבי בחירת הצבעים, שהם הרבה יותר אמיתיים ונעימים אצלך מאשר אצלי. גם הקיפול שלך יותר יפה לדעתי. ובכל זאת, השיתו עיניכם וחוו דעתכם גם על שלי
http://www.flickr.com/photos/amitzur/325530702/

גילה או

New member
מעכתי הרבה ורדים שקיפלתי

עד לאותו אחד שהייתי מרוצה ממנו...... אכן נייר צבעוני משני הצדדים משפר את התוצאה וגם הסגירה. בועז אמר על אחד מהקיפולים שזה כמו בלינצ'ס -הראשונים יוצאים ככה ככה .ככל שעושים יותר הבאים יוצאים יפים יותר בכל אופן עמית תודה על הפרגון .עוד כמה ורדים בזמנך החופשי והשמיים הם הגבול....

gvish

New member
זה אחד היתרונות של אוריגמי

בחיים לא ראיתי נגר מועך ארון מעוות או מכונאי מטוסים מרסק את הכנף שלא התחברה כמו שצריך. גם איש תוכנה לא שובר את המחשב כשמשהו נכשל, ופסיכולוג (בדרך כלל) לא רוצח את המטופל הבלתי ניתן לשיקום. אבל (מנסיון) אנשי אוריגמי יכולים לעבוד שעות על משהו מהנייר הלא מתאים ואת כל התסכול לפרוק על חיסול התוצר הלא מוצלח.

למעלה