NI HAO לכווולם

אMור

New member
NI HAO לכווולם

מעתה, גם לישראלים באסיה יש בית בתפוז...
את הודעת הפתיחה שלי תוכלו לקרוא כאן למעלה בהודעת המנהל/ת, ככה שאין יותר מדי מה להתפלסף... כמו-כן, ניתן למצוא ענין ורקע על מס' מוקדים באסיה בקישורי הפורום, שיילכו ויתעבו עם הזמן. בנוסף, איזור המאמרים יכלול מיני סיפורים ורשמים מענינים ש-ל-כ-ם ונקווה שיצבור נפח בזמן הקרוב... מי שנמצא כאן ברחבי אסיה, מוזמן להציג את עצמו - וכמובן שאשמש דוגמא ואתחיל... אני נשוי טרי ואב ל- 0 ילדים, חי מתגורר ועובד בשנז'ן, שהיא ה"אילת" של סין - רק שבמקום הנוף היפהפה של מפרץ עקבה ניתן לראות ים מזוהם ובעיקר אניות מטען עמוסות לעייפה במכולות ומפליגות לעבר אחד הנמלים המסחריים הגדולים והמרשימים בעולם, בהונג קונג. שנז'ן נמצאת בפרובינציה הדרומית (מן הסתם) הנקראת גוואנדונג ונחשבת לעיר המתפתחת ביותר בסין - ולטעמי - בעולם כולו, מאז שהוכרזה על איזור סחר מיוחד והפכה מאיזור כפרי לעיר תעשיה ועסקים שהולכת ומשגשגת (ובעיקר מתייקרת!) בתוך פחות מ- 25 שנה. סין, כידוע, מכילה בקרבה עשרות רבות של שפות ודיאלקטים שונים, כאשר השפה הרשמית הסינית המקובלת היא מנדרין (PUTONGHUA) והשפה המדוברת באיזור גוואנדונג היא קאנטונית (GUANDONGNHUA), שהיא גם השפה הרשמית הנהוגה בהונג קונג. רוב תושבי שנז'ן אינם גוואנדונגים ומגיעים בהמוניהם מכל רחבי סין, מה שתורם לגיוון ורב-גוניות החיים כאן, לטוב ולרע... אז אנשי סין, הונג קונג, טיוואן, יפן, קוריאה, סינגפור, הודו, תאילנד, וייטנאם ולא נקפח גם את אוסטרליה וניו זילנד והלוואי שיהיו עוד ממקומות שלא הזכרתי.. WELCOME

נדב פ1

New member
היי !

שלום ידידי , האם מוזמנים הנה אל הפורום המדובר רק ישראלים מרחבי המזרח האסיאתי , או לחילופין גם תושבים פוטנציאליים של המזרח ? לי למשל , אין ספק שאעבור לאחת מהמדינות באזור המרתק ברגע שהנסיבות ויכולותיי יסתדרו באופן הנכון עבורי . ובכלל , אם כבר באסיה עסקינן - אני אישית לא מבין מדוע עקב צרות מוחין והרגלים מיושנים יש להצמד בכל מחיר למגורים בארץ הקודש , או לחילופין להגר לארה"ב - כל זמן שברחבי המזרח הרחוק ישנם די והותר מקומות נהדרים לאנשים אשר ידם משגת . אשמח לקבל תשובות , ודיון מרתק יתקבל בברכה עוד יתקבל . נדב .

אMור

New member
הפורום מיועד גם לתושבי הארץ

התייחסתי לכך בפיסקה האחרונה של דברי המנהל/ת למעלה...

Downy

New member
../images/Emo49.gifו../images/Emo50.gif../images/Emo65.gif../images/Emo20.gif../images/Emo140.gif

gao xing

New member
פורום חדש...

בין אם כבר נמצאים פה או חושבים על הגעה לאיזור, זה בהחלט המקום לשאול,להעביר חוויות, להעמיד דברים על סדרם וסתם לשוחח כי יש צורך במישהו שמבין אותנו.... אני חיה בסנג'ן, סין כשנה, עובדת בחברה למסחר ומדיי יום לומדת ומגלה עוד דברים על סין וסנג'ן בעיקר. כשהגעתי לעיר הרגשתי מאוד בודדה והכל היה לי זר ומנוכר. הקושי עם השפה, הפער התרבותי, המראה היצוני שמבדיל אותנו עד מאוד..... עם הזמן התחלתי להבין מעט את התרבות הסינית, קלטתי מילה או שתיים והיום אני דיי מסתדרת בעשייה היומית בסין ורוכשת מדיי יום חברים מקומיים חדשים (אבל עדיין לא מוצאת נעליים במידה 40, או מכנסיים שישבו עליי באורך מלא ולא 3/4.....
) לאחרונה הכרתי עוד הרבה ישראלים שגרים מסביבי בין אם רווקים/ות, נשואים/ות,עם ובלי ילדים, מטיילים, וכולם כולם כולם אנשים מקסימים ושמחים לעזור בכל שצריך. אין ספק שאחרי תקופה דיי "מבודדת" כאן זה משב רוח רענן..... אני מאמינה שהפורום הזה יהיה פורה,מצחיק,חלון הזדמנויות להכרויות עם אנשים חדשים, וכמובן ענייני לכל שאלה אשר תעלה...... והכי חשוב,:- יתן בית לכל הישראלים שנמצאים בצד השני של העולם.....באסיה! שבת שלום לכולם!

Benkok

New member
הגיע הזמן באמת...../images/Emo3.gif

ברכותיי לפתיחת הפורום... אני בן, בן 26. חי ועובד בבנגקוק כבר 3.5 שנים. יש לי עסק לשיווק סחורות תאילנדיות לרחבי העולם (אנגליה, גרמניה, אוסטרליה, ארה"ב וגם קצת ישראל...) את בנגקוק אין צורך להציג... נשתמע, בן

אMור

New member
לא מסכים איתך לגבי בנגקוק

כל עיר בעולם, אפילו תל אביב - אפשר להציג, דרך הפריזמה שלך... נשמח מאוד לשמוע על חיי קבע של ישראלי בעיר - וכבוד על הרזומה של 3.5 שנים! אתה עוד תשמע רבות על התנגשות התרבויות שיש לנו כאן בסין ואני בטוח שבתאילנד זה לא פחות מענין, אז מה? יש או אין צורך להציג את בנגקוק? רוצה עזרה? איך התאילנדים בעסקים, מבינים ענין? מחפשים לדפוק אותך? שותפים עסקיים שניתן לסמוך עליהם? ראש גדול או נצנצים? באיזה איזור אתה גר בעיר והאם מומלץ? איך התאילנדיות? (ולא אלה בכסף...את אלה אין צורך להציג) איך האנגלית של התאילנדים ביומיום? אתה כבר דובר את השפה? האם גם שם יש עשרות דיאלקטים והם אפילו לא מבינים אחד את השני כמו הסינים? כשביקרתי בבנגקוק לפני חודשיים, השפה נשמעה לי כמו הכלאה של אמאהרית ורוסית (שלא לדבר על הכתב עם העיגולים...) ולא האמנתי שאי פעם אגיד שיש שפה יותר מוזרה מהסינית.. כנראה שזה ענין של הרגל...

in1302

New member
hi there

hi there what do you sell? what can you offer? what kind of merchendise can you offer? thank you moshe

Dublinoa

New member
../images/Emo49.gif../images/Emo50.gif מהפורום של כוולם ../images/Emo8.gif

takano

New member
שלום שלום

אני טקאנו מיפן ,גר במרכז יפן בעיר גדולה מאוד,ועובד כשכיר בחברה יפנית. ברכות לפורום החדש ,

airdene

New member
../images/Emo65.gif../images/Emo20.gif../images/Emo49.gif

היי אMור, ברכותי על הפורום החדש ואיחולי הצלחה. אתה כבר מכיר אותי קצת מהפורופ המקביל ב'למה-נט' גם תחת הניק הזה וגם תחת אחרים. ושלום לכל אלו שאינם מכירים אותי, חייתי שנים רבות ביפן, בעל עסקים מגוונים במקומות שונים בעולם, בינהם גם סין. כרגע בחופש בתאילנד.

duncken

New member
ברכות לפורום החדש

אני אמנם לא גר במזרח אלא בצפון אירופה אבל אני מאוד אוהב את האזור. ביחוד דרום מזרח אסיה (טיילתי שנה). מסכים לחלוטין עם בן בקשר לבנקוק (בהודעה הנפרדת) ובגלל המודרניות בשילוב המיזרחיות הייתי רוצה לגור בבנקוק או בג'ורג' טאון (מלזיה) איזו שנה או שתיים.

למעלה