NIC אחד עם 2 כתובות IP במקביל - אפשרי?

micam44

New member
NIC אחד עם 2 כתובות IP במקביל - אפשרי?

שלום,
יש לי שני ראוטרים, ששניהם מחוברים לאינטרנט.
בשניהם ה DHCP כבוי לצורך העניין.
אחד בטווח
192.168.1.X
והשני
192.168.25.X

שניהם מחוברים לרשת, כך שבכל מחשב אני יכול לבחור IP באחד מהטווחים ואת ה GW המתאים והכל עובד - אני יוצא מהאינרנט הרלוונטי.
אבל
מה שאני באמת רוצה זה:
1. יש לי שרת server 2008 שמתחברים אליו חיצונית ב MSTSC. אם אני נותן לו IP באחת מהרשתות, לא משנה, אפשר להתחבר דרך ה IP החיצוני הרלוונטי.
אני מעוניין שיהיה אפשר במקביל להתחבר אליו בשתי הכתובות החיצוניות - אפשרי?
כרגע בהגדרות מתאם שמתי לו כתובת IP באחת מהרשתות וכשבמתקדם בחרתי להוסיף IP נוסף במקביל עם GW נוסף, זה לא ממש עבד. לפעמים נתן להתחבר מ IP חיצוני אחד מהם - לפעמים מאף אחד מהם.

2. דבר נוסף שאני מעוניין, זה להגדיר בכל המחשבים את שתי הרשתות, כך שבמצב שאינטרנט אחד נופל (מצב שקורה אחת למספר חודשים), אוטומטית כולם יעברו לרשת השנייה. יש שם metric בהגדרות, אבל נראה שהוא משתמש בזה פעם אחת בתחילת החיבור - בוחר דרך איזה רשת לצאת ולא עוזב אותה גם כשהיא לא זמינה.
יש פתרון לזה? אפילו חצי אוטומי בדמות סקריפט או משהו כזה

המון תודה

SysAdmin1

New member
NIC אחד עם 2 כתובות IP במקביל - אפשרי, רק לא עם...

NIC אחד עם 2 כתובות IP במקביל - אפשרי, רק לא עם שני default gateways שונים. ניתוב שאתה משתמש בו כרגע מכונה בשם static routing שלא תומך במספר שערי ברירת מחדל ולא במיתוג ביניהם. לצורך עבודה עם שני תתי רשתות קיימות מספר דרכים, כמו למשל הגדרה של שניהן בנתב ושהשרת תמיד יפנה לאותו הנתב והנתב כבר יבחר את היעד הנדרש. אופצייה אחרת היא הפעלת אחד פרוטוקולים של ניתוב דינמי בשרת ובנתבים שהוא פונה אליהם, אבל זה יותר מורכב לביצוע, בגלל שהפרוטוקול המתאים ביותר למשימה זו, הוא OSPF ושרת 2008 לא תומך בו, מה שמשאיר אותך עם שני פרוטוקולי ניתוב, RIP שכשמו הוא לא בשימוש היום וBGP שיותר מתאים למשימה, רק שנדרש טיפה ידע ברשתות בכדי להגדירו בשרת 2008 מול שני נתבים שגם הם צריכים לתמוך בו וגם אותם תצטרך להגדיר.
כך שהאופצייה הפשוטה היא נתב שיכול לנהל שני כניסות רשת נפרדות.

micam44

New member
למדתי, תודה רבה. אז זה משאיר אותי אם אופציה של לכתוב סקריפט

שירוץ פעם בדקה, יבדוק אם יש אינטרנט, ואם אין למשך מעל 5 דקות יחליף את ה GW וה IP לראוטר של הגיבוי.
אם אתה מכיר בע"פ פקודה שמשנה את הכתובות- אשמח. אני בדרך לגוגל לבדוק.

תודה רבה.

micam44

New member
מצאתי. תודה רבה. אם כבר יש לי עוד שאלה

האם יש דרך (ע"י הגדרה במחשב בלבד) - שתוכנה אחת\פורט מסוים יצא לאינטרנט דרך נקודת גישה אחת כאשר יתר הפורטים\תוכנות יצאנו מתוכנה אחרת?
המון תודה

בקשר להצעה שלך לגבי ראוטר אחד שיטפל בשני ה GW, עיקר העניין היה נסיון להוריד את נקודת הכשל של ראוטר בודד שמטפל בהכל.

תודה רבה.

SysAdmin1

New member
כך לא בונים חומה...

כך לא בונים חומה. כמובן שסקריפט הוא לא הפתרון. במקרה שנדרשת יתירות של נתבים ושל חיבורי אינטרנט יש מגוון של פתרונות קיימים לנושא. למשל פתרון אחד על ידי שימוש בפרוטוקול BGP , בדוגמא הבא מדובר על מספר נתבים ומחשב, שבמקרה של השבתה של אחד הנתבים המחשב ימשיך בתיקשורת דרך נתב שנותר:
http://www.cisco.com/c/en/us/support/docs/ip/border-gateway-protocol-bgp/13768-hsrp-bgp.html
קיימים גם פתרונות שמתבססים על מנגנון CARP שגם בהם מיושמת יתירות בחומרה:
https://doc.pfsense.org/index.php/Configuring_pfSense_Hardware_Redundancy_(CARP)
צירפתי את התרשימים של שני הפתרונות.

למעלה