Nice Dream

vegetable man

New member
Nice Dream ../images/Emo29.gif

[הערה: התרגומים נלקחים ממאמרי הפורום, ותורגמו ע"י גולשים בשרשורים קודמים.]
They love me like I was a brother They protect me, listen to me They dug me my very own garden Gave me sunshine, made me happy Nice dream, nice dream Nice dream I call up my friend, the good angel But she's out with her answerphone She says she would love to come help but The sea would electrocute us all Nice dream, nice dream Nice dream, nice dream Nice dream, nice dream Nice dream If you think that you're strong enough If you think you belong enough If you think that you're strong enough If you think you belong enough [Just as well Just as well Just as well] Nice dream, nice dream Nice dream, nice dream​
הם אוהבים אותי כאילו הייתי אחיהם הם מגינים עלי, הקשב לי הם חפרו לי גן אישי משל עצמי סיפקו לי אור שמש, עשו אותי שמח (חלום חביב, חלום חביב) (חלום חביב) אתקשר לחברתי, המלאך הטוב אך היא יצאה עם המזכירה האוטומטית שלה היא אומרת כי תשמח לבוא ולעזור אולם הים יחשמל למוות את כולנו (חלום חביב, חלום חביב) (חלום חביב, חלום חביב) (חלום חביב, חלום חביב) (חלום חביב) אם הינך חושב כי אתה חזק במידה דיה אם הינך חושב כי שייך במידה מספקת אם הינך חושב כי אתה חזק במידה דיה אם הינך חושב כי שייך במידה מספקת באותה מידה, באותה מידה, באותה מידה (חלום חביב, חלום חביב) (חלום חביב, חלום חביב) ___________________________________________________________________ בעיני, שיר מצויין, אחד מהשירים שחיברו אותי לרדיוהד, המלודיה, הקול של ת'ום ששר בתום, בין השורות הציניות גם בנימה נאיבית על רצון לחלום טוב, הגיטרות החולמניות, העלייה באינטנסיביות של השיר והירידה חזרה אל הסוף. והמילים המשונות כמובן, והלא רגילות של ת'ום, כמו תמיד. כהרגלו, ת'ום דיבר בפתיחות על השיר: "המילים באו מחלום בו הייתי שתוי למחצה, בין שינה לערות. הן למעשה על מערכות היחסים שלנו עם אנשים". יש לדעתי כמה כיוונים להבין את משמעות השיר הזה, הנה אחת: "הם אוהבים אותי כאילו הייתי אחיהם הם מגינים עלי, מקשיבים לי הם חפרו לי גן אישי משל עצמי סיפקו לי אור שמש, עשו אותי שמח" אולי בעצם מדובר בחלום על מוות, כשהוא אומר "חפרו לי גן אישי" וחברתו "המלאך הטוב" בבית הבא? יש פה משהו לא מציאותי לדעתי, ואולי הכוונה לחיבוק שהלהקה זכתה לו מחברת התקליטים. "אתקשר לחברתי, המלאך הטוב אך היא יצאה עם המזכירה האוטומטית שלה היא אומרת כי תשמח לבוא ולעזור אולם הים יחשמל למוות את כולנו" מה הכוונה של המשפט האחרון לדעתכם? "אם הינך חושב כי אתה חזק במידה דיה אם הינך חושב כי שייך במידה מספקת" פה לדעתי ת'ום מדבר על היכולת להעז, ללכת עם התחושות שלך, לעשות את הצעדים שאתה מאמין בהם, כמו גם על שייכות וקבלה ע"י החברה, וצבירת ביטחון עצמי. חלומות פז.

oasisssss

New member
אני דווקא לא חושבת שזה על חלום על

מוות.. דווקא יותר על הצביעות של האנשים שמסביב לנו.. הם למראית עין מגנים עלינו ושומרים עלינו, משמחים אותנו ונותנים לנו חופש אבל הכל סתם חלום נחמד או שדווקא ת'ום אומר כאן שהוא היה רוצה שככה זה בעצם יהיה אבל זה חלום נחמד ולא יותר מזה. She says she would love to come help but The sea would electrocute us all כנ"ל. הקטע בסוף זה כאילו, אם אתה חושב שאתה חזק מספיק ושיך מספיק בשביל להקריב את עצמך לחברה.. או לחלום הנחמד הזה.. אעה..אני לא מובנת

michael meiri

New member
אה.

נראה לי שקראתי שתום חלם איזה חלום אחריי לילה של שיכרות (שתיין הבחור לא?) ונראה לי שאתם יודעים שכשאתם שתויים אז יש לכם חלומות טיפה ביזאריים
בכל זאת אחד מהשירים האהובים עלי באלבום והסיבה שאני ממש אוהב את השיר זה בגלל הסולו האגדי שג'וני דופק שם, כל כך הרבה חוזקה בכל כך הרבה רגישות, הוא השפיע עלי הרבה הסולו הזה

פוֹלי

New member
חלום טוב?

כותרת די מטעה בהתחשב בעובדה שהמלאך הטוב לא יכול להציל אף אחד כי הים הולך לחשמל את כולם. כן, כפי שציינת גם זה שיר שנכתב בעקבות חלום שת'ום חלם, מה שכן, השיר הזה ישן יחסית מבחינת זמן הקיום שלו בין מתי שהוא נכתב ומתי שהוא הוקלט. השיר קיים מ 92 אבל הוקלט רשמית רק ב 95. ד"א - יש ורסיה נוספת לשיר הזה עם מילים אחרות, נראה לי שיש לי את זה מוקלט איפה שהוא... הגירסה המקורית הולכת ככה:
They love me like I was a brother they protect me listen to me they dug me my very own garden gave me sunshine made me happy nice dream. You cannot melt or unwrap me i'm the sweet man made of chocolate your licorice eyes will enrapt me will be creamy soft and milky nice dream. if you think that you're strong enough if you think that you're good enough nice dream.​

birgerking

New member
מסכים במאה אחוז

שיר בין האהובים עליי בדיסק פשוט מאוד אבל עדיין מרגש והסולו מדהים באמת מדהים עוד דב שהופך את ג'ונני לגיטריסט מויין שאפשר ללמוד ממנו לא מעט

vegetable man

New member
תודה ../images/Emo140.gif

על הדמו והמילים. וטוב שהם שונו למה שהם עכשיו...:)

למעלה