Nikon 70-200 vr או Nikon 80-200

• פותח הנושא bud
  • פורסם בתאריך

bud

New member
Nikon 70-200 vr או Nikon 80-200

שלום ברצוני לקבל המלצות על עדשות אלו איז מהן עדיפה מבחינה אופטית? (שתי העדשות בעלות מפתח צמצם של 2.8) בהנחה שאני לא מתיחס למגנון ה-VR תודה

amirmk

New member
האם מדובר בגרסאת ה-AFS

של ה-80-200? מבחינה אופטית העדשות כמעט זהות לחלוטין. שלושת הגרסאות משובחות, נהדרות. כיום אין סיבה לרכוש את ה-80-200 AFS, שמחירה נמוך מגרסאת ה-VR בפחות מ-200 דולר, אך ל-VR אין טבעת צמצם. לכן אם אתה משתמש בגוף ישן תעדיף את ה-80-200 הישנה. אם יש לך גוף שתומך ב-AFS אך לא בעדשות G (עדשות חסרות טבעת צמצם), הייתי ממליץ לשדרג ביחד. שקול גם את העדשה של סיגמא, שהיא זולה מכולן, ואיכותית מאוד. (אם כי, פחות מהניקון, לדעתי.)

ted

New member
ה 70-200 היא דור חדש. החסרונות

שלה - קודם כל מחיר, ונטייה גדולה יחסית לפלייר - וצריך להזהר מזה, אם על ידי שימוש בסך שמש או לקחת את זה בחשבון בזוית הצילום. הסיבה לפלייר - המספר העצום של האלמנטים בתוכה - 21 אלמנטים ב 15 קבוצות! היתרונות - AFS מהיר מאוד, VR מעולה, איכות אופטית שכמעט משתווה לעדשת PRIME - למשל, עם מכפל TC-14E קשה להבדיל בתוצאות בינה לבין אלו מה 300MM AFS F:4 שחדה כמו תער. היא מסדרת ה G - כלומר ללא טבעת צמצם, ולא מתאימה למצלמות הישנות של ניקון, אבל זכוכית מעולה. בסדרה הראשונה היתה לכמה פריטים בעיה טכנית, אבל אני חושב שהיא נפתרה מזמן. אם המחיר לא פונקציה חשובה - לך עליה.

למעלה